Αγροτικά Ηλεία

Έκκληση από Γεωργιόπουλο και Φάμελο προς τη ΔΕΗ για να μην κοπεί το ρεύμα στα αντλιοστάσια

Ακούστε το άρθρο

Κοινή επιστολή προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Εμμ. Παναγιωτάκη, έστειλαν προχθές ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γ. Γεωργιόπουλος, και ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού, Νίκος Φάμελος, με την οποία ζητούν να μη διακοπεί το ρεύμα στα αντλιοστάσια του ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ της Ηλείας και να θεσπιστεί ειδική ρύθμιση για την εξόφληση των οφειλών…

Στην επιστολή αναφέρουν ότι «η διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος των αντλιοστασίων θα προκαλέσει τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες του νομού, στους αγρότες και την τοπική οικονομία, ενώ θα επιδεινώσει επιπλέον τα οικονομικά των οργανισμών έγγειων βελτιώσεων που προσπαθούν με τα μέτρα που έχουν λάβει να ανταποκριθούν» και υπενθυμίζουν προς τον κ. Παναγιωτάκη ότι «τα τελευταία χρόνια αλλά και πρόσφατα τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν στον εξοπλισμό των αγροτών στη φυτική και ζωική παραγωγή τους τεράστιες ζημιές από πλημμύρες και ανεμοθύελλες, πράγμα που επιβεβαιώνεται και από τις σχετικές αποφάσεις του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας περί κήρυξης περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας» είναι αναγκαία η αναστολη πιθανής διακοπής του ρεύματος για να μην καταρρεύσει το αρδευτικό δίκτυο και συνολικά ο πρωτογενής τομέας της Ηλείας.

«Παρακαλούμε για την άμεση αναστολή τυχόν διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος των αντλιοστασίων του νομού και συγχρόνως τη ρύθμιση των οφειλών των οργανισμών με τις προτάσεις που σας έχουν καταθέσει» αναφέρουν στο τέλος της επιστολής τους ο κ. Γεωργιόπουλος και ο κ. Φάμελος.

Υπενθυμίζεται ότι οι οφειλές του ΓΟΕΒ στη ΔΕΗ «αγγίζουν» τα δύο εκατ. ευρώ. Ο Πρόεδρος του οργανισμού έχει καταθέσει επανειλημμένως συγκεκριμένη πρόταση για τη ρύθμιση των οφειλών μέσα από 160 δόσεις, η οποία δεν έχει γίνε αποδεκτή μέχρι τώρα.

Όλη η επικαιρότητα