Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Έκκληση από τον δήμαρχο Αιγίου για τα σκουπίδια

thumbnail.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σε δημόσια έκκληση προς τους δημότες, να βγάζουν τα απορρίμματά τους μετά τις 8 το βράδυ, προχώρησε μέσω του ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, ο οποίος επέστρεψε σήμερα στα καθήκοντά του μετά από ολιγοήμερες διακοπές.


Η έκκλησή του αναφέρεται στον όγκο των σκουπιδιών που συσσωρεύονται όλη την ημέρα και που λόγω θερινής περιόδου είναι αυξημένος λόγω των επισκεπτών. Ούτε η εικόνα είναι ωραία, ούτε φυσικά και οι οσμές που εκλύονται.


Παράλληλα, ο κ. Παναγόπουλος υπογράμμισε πως από τον Σεπτέμβριο η δημοτική αρχή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αυστηρής εφαρμογής του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου, με την επιβολή ακόμα και προστίμων. Αυτό βεβαίως δεν χρειάζεται να αναφέρεται ως ενδεχόμενο. Ο δήμαρχος, ως αρμόδιος για την καθαριότητα, έχει υποχρέωση να εφαρμόσει τον ψηφισθέντα και εγκεκριμένο κανονισμό, που αφορά στην καθαριότητα αλλά και στην αφισορρύπανση. Κι αφού ο Έλληνας δεν καταλαβαίνει αλλιώς, μιας και λόγω καταβολών διαθέτει θράσος αλλά και πιστεύει στην ατιμωρησία (γιατί τον αφήνουν να πιστεύει), ας πέσουν επιτέλους τα ανάλογα πρόστιμα, μήπως και αλλάξει κάτι σ’αυτόν τον τόπο. Πρόστιμα όμως σε όλους, όχι επιλεκτικά ούτε να αδρανήσει το μέτρο μετά από λίγες εβδομάδες λόγω αμέλειας ή ‘παρεμβάσεων’. Τα ξέρουμε αυτά από τα προηγούμενα χρόνια, γι’αυτό και εφιστούμε την προσοχή.

Πηγή: filodimos.gr

Όλη η επικαιρότητα