Ηλεία

Έκκληση για ένα λυόμενο από ζευγάρι που έχει μείνει άστεγο με την 28χρονη γυναίκα να είναι διαβητική…

13628_ph1.jpg

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Τα όνειρά τους κατέρρευσαν από τη μια στιγμή στην άλλη και η μοίρα τους ανάγκασε να αναζητούν ένα καλύτερο αύριο κάπου μεταξύ Νεοχωρίου Κυλλήνης, Κέντρου Πηνείας και Αμαλιάδας, με μοναδική επιθυμία πλέον, την παραχώρηση ενός λυόμενου που θα τους δώσει τη δυνατότητα να ζήσουν σαν άνθρωποι, αφού κάποιοι τους γύρισαν την πλάτη…

Πρόκειται για τον 38χρονο Γιώργο Κούτουλα και την 28χρονη σύζυγό του Βικτωρία Κουτσουράκη, οι οποίοι ξαφνικά βρέθηκαν χωρίς σπίτι. Η 28χρονη αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, καθώς είναι διαβητική και ο 38χρονος μόλις το τελευταίο διάστημα κατάφερε να βρει μια δουλειά, μόνο που τα χρήματα που λαμβάνει δεν επαρκούν για ενοίκιο, αφού πέραν των καθημερινών βασικών αναγκών που καλείται να καλύψει, πρέπει να ανταπεξέλθει και στη φαρμακευτική αγωγή της συζύγου του, καθώς τα συσσωρευμένα προβλήματα στον ΕΟΠΥΥ και το αλαλούμ που επικρατεί τους τελευταίους μήνες, έχουν ρίξει έξω τον… ανύπαρκτο επί της ουσίας οικογενειακό προϋπολογισμό.

«Μπορεί να διαπράξαμε αδίκημα, γιατί βάλαμε τα πράγματά μας σε ένα άδειο λυόμενο, αλλά δεν είπαμε ότι θα τα αφήσουμε μόνιμα εκεί. Μια λύση ψάχνουμε. Εγώ είχα προσεγγίσει και παλαιότερα την ιδιοκτήτρια και μου είχε ζητήσει χρήματα για να το πουλήσει, αλλά κάτι τέτοιο δεν ξέρω εάν είναι νόμιμο. Εμείς αυτό που ζητάμε είναι να μην μας πετάξουν τα πράγματα στο δρόμο και να μας παραχωρήσουν ένα λυόμενο για να μπορέσουμε και εμείς να ζήσουμε σαν άνθρωποι. Τα λεφτά που παίρνω εγώ από τη δουλειά δεν φτάνουν για τίποτα, ούτε το επίδομα που παίρνει η γυναίκα μου κάθε δύο μήνες. Τώρα έχουμε φθάσει να πληρώνουμε και τις ενέσεις που κάνει, πώς να ζήσουμε;» λέει με απόγνωση ο 38χρονος Γιώργος Κούτουλας, ο οποίος αν και έχει απευθυνθεί όπως υποστηρίζει στους δήμους Ήλιδας, Πύργου, Ανδραβίδας-Κυλλήνης και στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, δεν έχει καταφέρει να πάρει θετική απάντηση για την παραχώρηση λυομένου και περιμένει να ευαισθητοποιηθεί η Πολιτεία.

Όλη η επικαιρότητα