WEB tv Ηλεία

Πεύκες Ηλείας: Έκλαψε όλο το χωριό τον παπά του… (vid)

Έκκληση στους πιστούς να εμπιστεύονται τους γιατρούς κάνει ο εφημέριος του χωριού.
Ακούστε το άρθρο

Ολόκληρο το χωριό θρηνεί για τον άδικο χαμό του ιερέα Παναγιώτη Βγενόπουλου, που «έφυγε» από τη ζωή τόσο νέος, σε ηλικία μόλις 44 ετών.

Ο ιερέας, που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, νοσούσε από κορωνοϊό, όμως αρνήθηκε να νοσηλευτεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, ενώ αρχικά είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο του Πύργου και εκεί οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να νοσηλευτεί στην Πάτρα.

Όταν επέστρεψε, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο. Το πρωί της περασμένης Κυριακής ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μεταφέρει σε ημιθανή κατάσταση στο νοσοκομείο του Πύργου και λίγες ώρες αργότερα πεθαίνει από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Όλοι στην τοπική κοινότητα των Πευκών (Βύλιζα) της Αρχαίας Ολυμπίας μιλούν για έναν καλοπροαίρετο άνθρωπο με βαθιά χριστιανική πίστη, η οποία ίσως και να του στοίχισε τη ζωή, αφού σύμφωνα με τον εφημέριο του χωριού π.Γιώργο Παπασταύρο, ο εκλιπών ήταν αρνητής του εμβολίου, όχι όμως αρνητής του ιού.

Γιώργος Παπαστάυρος: Εφημέριος Πευκών

Όπως δήλωσε στο δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Γκελντή, ο εφημέριος της Βύλιζας πάτερ Παπασταύρος, οτιδήποτε και αν έκανε ήταν καθοδηγούμενος από την πίστη του. «Τον είχα σαν παιδί μου και είμαι σίγουρος ότι θα πάει στον παράδεισο.  Σύμφωνα με το όσα έλεγε, πίστευε ότι το εμβόλιο είναι ένα σχέδιο. Η θρησκεία μας όμως εμπιστεύεται την επιστήμη γιατί και αυτή είναι από το Θεό. Εγώ στους πιστούς λέω ότι πρέπει να ακολουθήσουμε την επιστήμη και τις οδηγίες των γιατρών. Η πίστη είναι πίστη αλλά πρέπει να πιστεύουμε και στους γιατρούς.»

Γιάννης Καρβέλης: Διοικητής 6ης Υ.ΠΕ

«Δυστυχώς ‘’χάθηκε’’ ένας νέος άνθρωπος και οικογενειάρχης σε ηλικία μόλις 44 ετών μόνο και μόνο επειδή αρνήθηκε να νοσηλευτεί. Πιο συγκεκριμένα πήγε καταρχήν στο νοσοκομείο του Πύργου με βαριά αναπνευστική λοίμωξη, όπου κρίθηκε αναγκαίο να διακομιστεί στο ΠΓΝΠ που εφημέρευε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Πράγματι ήρθε στην Πάτρα μαζί με τους οικείους του και μόλις έμαθε ότι πρέπει να σοηλευτεί στο ΠΓΝΠ κυριολεκτικά κατέβηκε από το εξεταστικό κρεβάτι και μαζί με τους οικείους του έφυγαν. Την Κυριακή, σε μια ημιθανή κατάσταση πήγε εκ νέου στο Γ.Ν Πύργου όπου και διασωληνώθηκε άμεσα, αλλά δυστυχώς λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας του κατέληξε. Ήταν ανεμβολιάστος και είναι κρίμα που χάνονται ανθρώπινες ζωές επειδή η επιλογή κάποιων ανθρώπων είναι να μην εμβολιαστούν.

Λυμπέρης Διονυσόπουλος: Κάτοικος Πευκών

«Ο πάτερ νοσούσε από κορωνοϊό, όπως και όλα τα μέλη της οικογένειάς του. Είχε και υποκείμενα νοσήματα που επιβάρυναν την υγεία και τελικά πέθανε. Δεν ξέρουμε βέβαια ποιος κόλλησε ποιόν. Μπορεί να μην πίστευε το εμβόλιο, όμως δεν έλεγε ποτέ στους πιστούς να μην εμβολιαστούν. Ήταν ένα καλό παιδί που πίστευε βαθιά.»

Σταθούλα Μαραγκού: Κάτοικος Πευκών

«Ήταν πολύ καλός άνθρωπος. Μια πόρτα ήμασταν. Ήταν σε όλα τους καλός. Τον χάσαμε άδικα. Εγώ προσωπικά δεν ήξεραν ότι νοσούσε. Δε φαινόταν κιόλας από τον τρόπο που κινούταν γενικά στο χωριό και πάντα πρόσεχε να μην κολλήσει τον ιό. Δυστυχώς, αφήνει πίσω του δύο παιδιά.

Χαράλαμπος Μαρινόπουλος: Κάτοικος Πευκών

«Ήταν νοικοκύρης, καλός ιερέας και καλός λειτουργούς. Ελάχιστοι στο χωριό ήξεραν ότι είχε κολλήσει κορωνοϊό, γιατί είχε και άλλα προβλήματα υγείας. Δεν ήξερα αν ήταν αρνητής, δε τον είχα ακούσει ποτέ να μιλάει για την πανδημία ή τα εμβόλια.»

Άγγελος Αναστόπουλος: Κάτοικος Πευκών

«Ο παππούλης ήταν ένας άγιος άνθρωπος και καλός οικογενειάρχης. ‘’Έφυγε’’ άδικα. Μάλλον δεν πίστευε στον κορωνοϊό. Δυστυχώς πολλοί δεν πιστεύουν στον κορωνοϊό. Και είναι κρίμα γιατί πεθαίνουν και νέοι άνθρωποι.»

Νίκος Παπασταύρου: Κάτοικος Πευκών

«Ήμαστε όλο συγκλονισμένοι στο χωριό γιατί ‘’έφυγε’’ ένας νέος άνθρωπος. Εγώ λεπτομέρειες για την υγεία του δε γνώριζα. Το μόνο που άκουσα ήταν ότι έπασχε από κορωνοϊό. Ήταν εξαιρετικός στο καθήκον του και είναι μια τραγωδία για το μικρό μας χωριό. Δυστυχώς αφήνει πίσω του δύο λεβεντόπαιδα.»

Όλη η επικαιρότητα