Κόσμος

Έκλεισαν για λόγους ασφαλείας όλα τα σχολεία στο Λος Άντζελες

los.jpg
Ακούστε το άρθρο

Έκλεισαν για λόγους ασφαλείας όλα τα σχολεία στο Λος Αντζελες εξαιτίας απειλής για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού που διατυπώθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς την εκπαιδευτική περιφέρεια, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Το FBI βρίσκεται επί ποδός για την εκτίμηση της κατάστασης και έρευνες πραγματοποιούνται σε όλα τα δημόσια σχολεία που ξεπερνούν τα 1000. 

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λος Αντζελες επιβεβαίωσε ότι η εκπαιδευτική περιφέρεια δέχθηκε απειλή, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στη φύση της. Σύμφωνα με τους Los Angeles Times στην προειδοποίηση γίνεται αναφορά σε σακίδια και δέματα σε σχολικές εγκαταστάσεις.

«Πρόκειται για αξιόπιστη απειλή» ανέφερε την ίδια στιγμή ο Στιβ Ζίπερμαν, υπεύθυνος της αστυνομίας του Λος Άντζελες για τον τομέα των σχολείων, ενώ είναι ακόμη νωπές οι μνήμες από την επίθεση στο Σαν Μπερναρντίνο.

Το FBI βρίσκεται επί ποδός για την εκτίμηση της κατάστασης και έρευνες πραγματοποιούνται σε όλα τα δημόσια σχολεία -όπου φοιτούν περισσότεροι από 700 μαθητές από τα νηπιαγωγεία έως τα Λύκεια.

Η εκπρόσωπος της εκπαιδευτικής περιφέρειας Σάνον Χάμπερ δήλωσε ότι η απειλή για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της περιφέρειας συνδέεται με διεύθυνση IP στην Φρανκφούρτη. Πηγές της αστυνομίας δήλωσαν πάντως ότι το IP μπορεί να είναι εικονικό, σύμφωνα με τους LA Times.

Απειλές διατυπώθηκαν και εναντίον σχολείων της Νέας Υόρκης, όπως ακριβώς στο Λος Άντζελες, όμως οι αρχές της πόλης εκτιμούν ότι είναι αναξιόπιστες.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Μπιλ Μπράτον αναφέρθηκε στην αποστολή email και απειλή «σχεδόν παρόμοια» με εκείνη στο Λος Άντζελες. Όμως, «εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε αυτό ως μια αξιόπιστη τρομοκρατική απειλή» επισήμανε ο ίδιος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στο Λος Αντζελες τα σχολικά λεωφορεία που βρίσκονταν εν κινήσει επέστρεψαν στην αφετηρία, οι μαθητές που βρίσκονταν ήδη στα σχολεία κλήθηκαν να γυρίσουν στα σπίτια τους και οι γονείς ειδοποιήθηκαν ταυτόχρονα να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

«Σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 05:00 τοπική ώρα μου τηλεφώνησε» ο επικεφαλής της αστυνομίας που είναι υπεύθυνος για τον τομέα των σχολείων και «μίλησε για απειλή εναντίον όχι μόνο ενός σχολείου αλλά πολλών» σχολικών συγκροτημάτων στο Λος Άντζελες, δήλωσε ο Ραμόν Κορτίνες, προϊστάμενος όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Λος Άντζελες -της δεύτερης σε μέγεθος εκπαιδευτικής περιφέρειας των ΗΠΑ.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια που οι αρχές αποφασίζουν την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων σε μία ολόκληρη εκπαιδευτική περιφέρεια, επισημαίνουν αξιωματούχοι.

«Δεν πρόκειται για απειλή εναντίον ενός σχολείου, δύο σχολείων ή τριών σχολείων, πρόκειται για απειλή εναντίον πολλών σχολείων, χωρίς να προσδιορίζεται συγκεκριμένα […] γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο προχώρησα στην εφαρμογή αυτού του μέτρου» επισήμανε.

«Δεν το διακινδυνεύω να μεταφέρω σε οποιοδήποτε χώρο εντός των κτιρίων τα παιδιά μέχρι να επιβεβαιώσουμε ότι θα είναι ασφαλές» συνέχισε.

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες ένα ζευγάρι, που φέρεται να υποστήριζε το Ισλαμικό Κράτος, σκότωσε 14 ανθρώπους στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων ανατολικά του Λος Άντζελες.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα