Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Έκλεψαν 4,5 τόνους λάδι από τα ελαιοτριβεία του Αιγίου!

lad.jpg
 

Πάνω από 4,5 τόνους είχαν κλέψει από τα ελαιοτριβεία της Αιγιαλείας δύο νεαροί άνδρες, «ρημάζοντας» την παραγωγή των αγροτών της περιοχής.

Οι δύο άνδρες μετέβαιναν με το «φορτηγάκι» τους ξημερώματα στα ελαιοτριβεία της περιοχής, όταν αυτά ερήμωναν από τους αποκαμωμένους αγρότες και παραγωγούς.

Έτσι κατάφεραν να αρπάξουν συνολικά 4.580 κιλά ελαιόλαδο μέσα σε 12 μέρες.

Το πρώτο «χτύπημα» έγινε στις 16 Δεκεμβρίου, όταν αφαίρεσαν 1.000 κιλά λάδι από ελαιοτριβείο στα Πλατανάκια Κάτω Πτέρης Αιγιαλείας. Την επόμενη κιόλας ημέρα έκλεψαν 1.180 κιλά από ελαιοτριβείο στο Κούμαρι! Για να μη δώσουν στόχο προφανώς, σταμάτησαν προσωρινά τη δράση του, κι όταν πια πέρασαν οι μέρες, νωρίς το πρωί της Τρίτης 22 Δεκεμβρίου αφαίρεσαν δύο τόνους ελαιόλαδο από ελαιοτριβείο στην Κερύνεια  της Αιγιαλείας.

Η τελευταία τους κλοπή σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα (29/12), όταν οι δύο άνδρες διέρρηξαν ελαιοτριβείο στη Ροδοδάφνη και έκλεψαν 360 κιλά λάδι.

Για κακή τους τύχη όμως,αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, κατά τη διάρκεια περιπολίας, εντόπισαν στη Μυρτιά του Αιγίου το «φορτηγάκι» και επιχείρησαν να ελέγξουν τους δύο άνδρες, οι οποίοι όμως και μόνο στη θέα των ενστόλων έγιναν…. Καπνός!

Οι μεγάλες ποσότητες στο όχημα οδήγησαν τους αστυνομικούς να βρουν την ακρη του νήματος και να εξιχνιάσουν όλες τις υποθέσεις έπειτα από προσεκτική και λεπτομερή έρευνα. Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου ταχτοποιηθήκαν τα πλήρη στοιχεία του ενός δράστη, ηλικίας 31 ετών, και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών. Η ίδια κατηγορία βαρύνει και ένα ακόμα συνεργό του 31χρονου, τα πλήρη στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί. Το συνολικό όφελος από τις κλοπές ανήλθε στις 13.920 ευρώ. Το λάδι κατασχέθηκε και επιστράφηκε στους ιδιοκτήτες.Την προανάκριση και τις έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου.

 Ο 43χρονος Παναγιώτης Λαμπρακόπουλος από τη Σέλισσα Αιγίου δήλωσε στο Patrisnews.com ότι «και το καλοκαίρι ειχαμε κρούσματα κλοπών και το καλοκαίρι στα κλήματα με τα σταφύλια. Δυστυχώς φέτος έχουμε πολλές κλοπές σε πολλά ελαιοτριβεία στην περιοχή του Αιγίου, ενώ εμένα μου έκλεψαν και δύο τραγιά και 4 κατσίκια από τον στάβλο. Είναι καλή χρονιά για το λάδι φέτος, και για αυτό ίσως οι κλέφτες το έχουν βάλει στο μάτι. Η μόνη λύση για να μην ανοίγουν τα ελαιοτριβεία πλέον είναι να βάλουμε συναγερμούς».

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

Όλη η επικαιρότητα