Ηλεία

Έκλεισε… αλλά ανοίγει η «Τριανταφυλλιά»!

Ακούστε το άρθρο

Να τηρηθεί από σήμερα η απόφαση του ΦΟΔΣΑ ζήτησε χθες ο Γ. Λυμπέρης

Κλειστή παρέμεινε κατά τη χθεσινή ημέρα η μονάδα μηχανικής διαλογής ΧΥΤΥ στην Τριανταφυλλιά, όπως άλλωστε είχε ενημερώσει προ ημερών η ανάδοχος εταιρεία που έχει αναλάβει την διαχείριση λόγω των οφειλών των δήμων προς αυτή.

Η  ανάδοχος εταιρεία  ενημερώθηκε, ωστόσο,  σχετικά με την απόφαση του ΦΟΔΣΑ Ν. Ηλείας, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το αίτημα να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διαχείριση για όσους δήμους εξοφλούν τις οφειλές τους, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα αποπληρωμής των οικονομικών υποχρεώσεων προς την εταιρεία.

Χθες, όπως γνωστοποίησε στην εφ. «Πατρίς» ο δήμαρχος Ήλιδας και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ κ. Γιάννης Λυμπέρης, η ανάδοχος εταιρεία δεν προέβη στην διαλογή, όπως, εξάλλου,  είχε διαμηνύσει στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στην επιστολή – «τελεσίγραφο», κάτι που αναμένεται να επαναρχίσει από σήμερα και για τους δήμους που θα έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους.

Για την απόφαση του ΦΟΔΣΑ, ο κ. Λυμπέρης ενημέρωσε τον εκπρόσωπο της εταιρείας και προφορικά, ζητώντας να επαναρχίσει η λειτουργία της μονάδας, σύμφωνα με τα τρία σημεία της απόφασης του συνδέσμου, που ελήφθη κατά την έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση το πρωί του περασμένου Σαββάτου.

Η απόφαση του ΦΟΔΣΑ λέει να συνεχιστεί η λειτουργία του ΧΥΤΥ,  να αποπληρωθούν όλες οι οφειλές όποιων δήμων χρωστούν προς τον σύνδεσμο, ώστε να ακολουθήσει η αποπληρωμή της αναδόχου εταιρείας και όποιος δήμος – μέλος δεν προβεί στην εξόφληση των οφειλών να μην έχει δικαίωμα εισόδου στο χώρο του ΧΥΤΥ.

Κατά την χθεσινή ημέρα  δήμοι που έχουν οφειλές, προέβαιναν,  στην έκδοση ενταλμάτων, ώστε να καταβληθούν οι οφειλές και να μην μείνουν εκτός Τριανταφυλλιάς.

«Ενημέρωσα την εταιρεία και από αύριο (σ.σ. σήμερα) θα τηρηθεί η απόφαση: όποιος θα είναι εντάξει στις πληρωμές του θα πηγαίνει, όποιος δεν είναι δεν θα πηγαίνει. Βέβαια, έχω ενημερωθεί από δήμους, ότι θα κατέβαλλαν σήμερα (σ.σ. χθες), απ’ ότι μου είπαν. Να δούμε τι θα γίνει από αύριο. Είχα στείλει και επιστολή στην «Μεσόγειο», που έλεγε ότι θα ικανοποιήσουμε τα αιτήματά τους, ώστε να μην κλείσουν και επικοινώνησα και σήμερα μαζί τους και τους είπα ποια είναι η απόφαση, ζητώντας να την τηρήσουν»,  δήλωσε ο κ. Λυμπέρης.

Όλη η επικαιρότητα