Ηλεία

Έκλεισε το καφενείο στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου – «Λουκέτο» ύστερα από 24 χρόνια

Ακούστε το άρθρο

«Λουκέτο» ύστερα από 24 χρόνια μπήκε την περασμένη Παρασκευή στο καφενείο του Δικαστικού Μεγάρου Πύργου, καθώς η οικονομική κρίση επηρέασε καθοριστικά τον τζίρο, με αποτέλεσμα να μην ανανεωθεί η σύμβαση με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο τζίρος μειώθηκε δραματικά στα χρόνια της κρίσης, ενώ την ίδια στιγμή οι οικονομικές υποχρεώσεις (ασφαλιστικά ταμεία, φορολογία, προμηθευτές, κλπ) αυξήθηκαν αρκετά,  με συνέπεια να ανοίξει η ψαλίδα μεταξύ εσόδων και εξόδων. Η επτάμηνη αποχή των δικηγόρων το 2016 επιδείνωσε την κατάσταση, καθότι η κατανάλωση «βυθίστηκε» και σχεδόν μηδένισε τα έσοδα της επιχείρησης.

Ο 52χρονος Βασίλης Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος ανέλαβε τον Φεβρουάριο του 1994, σε ηλικία 28 ετών, τη διαχείριση του καφενείου, επισήμανε με συγκίνηση στην εφ. «Πατρίς» τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και τις προσπάθειες που έκανε για να κρατηθεί το καφενείο ζωντανό, ευχαριστώντας όλους όσοι τον εμπιστεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια.

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων και σε όλους τους υπαλλήλους για τη στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Δικηγορικό Σύλλογο και τους δικηγόρους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους από το 1994 μέχρι σήμερα, τους δικαστικούς λειτουργούς (Εισαγγελείς, Πρωτοδίκες) καθώς επίσης τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας και το υπουργείο Δικαιοσύνης για τους ίδιους λόγους», είπε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Αλεξανδρόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα