Super league

Έκλεισε τη χρονιά με νίκη ο Πανιώνιος κόντρα στον Λεβαδειακό

Ακούστε το άρθρο

Ένα ενδιαφέρον ματς χωρίς βαθμολογικές σκοπιμότητες διεξήχθη στη Νέα Σμύρνη μεταξύ του Πανιωνίου και του Λεβαδειακού, με το οποίο οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους (30η ημέρα) την εφετινή σεζόν στη Super League. Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Πανιωνίου με 2-0 χάρη σε τέρματα των Μπανανά (16΄) και Γεσίλ (53΄) σε έναν αγώνα που διεξήχθη υπό έντονη βροχόπτωση.

Οι Νεοσμυρνιώτες άνοιξαν το σκορ στο 16΄ με κεφαλιά του Μπανανά την οποία δεν κατάφερε να εξουδετερώσει ο τερματοφύλακας των Βοιωτών. Ο Λεβαδειακός ανέβασε την απόδοσή του και στο 19΄ σουτ του Μαρκόβσκι από καλή θέση έφυγε άουτ, ενώ στο 22΄ σουτ του Ζαραδούκα απέκρουσε ο Κότνικ, όπως έκανε και στο 33΄ σε νέο σουτ του Σουμπίνιο. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν και το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τον Πανιώνιο να προηγείται.

Με την έναρξη του Β΄ ημιχρόνου ο Πανιώνιος κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Λεβαδειακό, βγαίνοντας δυνατά στην επίθεση. Έτσι, αφού στο 52΄ είχε δοκάρι σε απομάκρυνση της μπάλας από τον Επασί σε κόρνερ του Σπιριντόνοβιτς, κατάφερε σε αντεπίθεση στο αμέσως επόμενο λεπτό (53΄) να σκοράρει με τον Γεσίλ, σε κενή εστία, από μεταβίβαση του Μακρύλλου.

Ο Λεβαδειακός συνέχισε τις προσπάθειες για κάτι καλό και στο 83′ είχε δοκάρι σε σουτ του Καθάριου, αλλά τελικά το σκορ δεν άλλαξε. Ο Πανιώνιος ολοκλήρωσε την εφετινή πορεία του στο πρωτάθλημα στην 7η θέση με 40 βαθμούς και ο Λεβαδειακός στην 9η με 34β, όσους και ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)

Κίτρινες κάρτες: Φαβάρο Αμαράλ, Σαβαντογκό

Κόκκινες κάρτες:

Οι συνθέσες των δύο ομάδων:

Πανιώνιος (Γρηγορίου): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Μακρύλλος (64΄ Οικονομίδης), Σαντάνα, Κόρμπος, Σπιριντόνοβιτς (89΄ Πινιώτης), Βουκελάτος (85΄ Μπραχίμι), Γεσίλ

Λεβαδειακός (Ανιγκό): Επασί, Τριποτσέρης, Ζαραδούκας, Φαβάρο Αμαράλ, Νίκας (71΄ Σαβαντογκό), Καραχάλιος, Νουάνκο, Καλτσάς, Σουμπίνιο (80΄ Καθάριος), Μαρκόβσκι (89΄ Ιωαννίδης), Γιακουμάκης

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα