Εκλογές Εκλογικά Νέα

Εκλογές 2019: Ανοικτά και σήμερα τα Γραφεία Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων

Ακούστε το άρθρο

Από τις 7:00 το πρωί της Κυριακής έχουν ανοίξει οι κάλπες των εθνικών εκλογών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, τα γραφεία ταυτοτήτων και διαβατηρίωντων αστυνομικών υπηρεσιών σε όλη τη χώρα, λειτουργούν πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του σχετικού νόμου, στις βουλευτικές εκλογές γίνονται δεκτά συγκεκριμένα έγγραφα που διασφαλίζουν την ταυτοπροσωπία.

Δυο από αυτά είναι οι αστυνομικές ταυτότητες και τα διαβατήρια. Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, για όλους όσοι δεν φρόντισαν τις προηγούμενες ημέρες για τα χαρτιά τους θα λειτουργήσουν και σήμερα τα Γραφεία Ταυτοτήτων και τα Γραφεία Διαβατηρίων.

Συγκεκριμένα για σήμερα, 7 Ιουλίου 2019, θα ακολουθηθεί το εξής ωράριο λειτουργίας:

  • Γραφεία Ταυτοτήτων: Ανοικτά από τις 07:00 έως τις 19:00
  • Γραφεία Διαβατηρίων (μόνο για παράδοση διαβατηρίων): Ανοικτά από τις 07:00 έως τις 19:00

Μπορείτε να ψηφίσετε με την αστυνομική ταυτότητα, το διαβατήριό σας, την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Η «κομμένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή.

Εάν έχουν αλλάξει τα προσωπικά σας στοιχεία (π.χ. μεταβολή επωνύμου λόγω διαζυγίου), θα πρέπει να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά. Στρατιωτικοί και υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εσωτερικών απηύθυνε έκκληση προς τους ψηφοφόρους να ελέγξουν ξανά το εκλογικό τους τμήμα για τις εθνικές εκλογές 2019, μέσω της εφαρμογής«Μάθε πού ψηφίζεις», λόγω σημαντικών αλλαγών που υπάρχουν από τις τετραπλές εκλογές του Μαΐου.

via

Όλη η επικαιρότητα