Αθλητισμός Εκλογές Εκλογικά Νέα Πολιτική

Εκλογές 2019: Τα… αθλητικά αποτελέσματα της κάλπης!

Αρκετά ήταν τα ονόματα του αθλητισμού που προσπάθησαν να μπουν στη νέα Βουλή, αλλά λίγοι ήταν αυτοί που κέρδισαν την προτίμηση του εκλογικού σώματος.

Ο Βασίλης Κικίλιας βγήκε δεύτερος σε ψήφους στην Α’ Αθηνών. Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής μπήκε και πάλι στη Βουλή και μάλιστα δεν αποκλείεται να πάρει και κάποιο υπουργείο.

Στη Βουλή, με το “ΜέΡΑ25”, θα βρεθεί και η Σοφία Σακοράφα, αφού εκλέχθηκε στη Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών, παίρνοντας τη μοναδική έδρα του κόμματος. Στο ίδιο τομέα ήταν υποψήφιος και ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Στο κοινοβούλιο δεν κατάφεραν να εκλεγούν οι Τάκης Φύσσας (Α’ Ανατολικής Αττικής) και Δημήτρης Παπανικολάου (Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών) με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και η πρώην πρωταθλήτρια της κολύμβησης, Ελένη Αυλωνίτου (Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών) που κατέβηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Βουλή δεν θα βρεθεί φυσικά ο Στιβ Γιατζόγλου, αφού η Χρυσή Αυγή δεν κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 3%.

Εκτός έμειναν και άνθρωποι που έχουν απλή… εμπλοκή με τον αθλητισμό. Η Χριστίνα Τσιλιγκίρη (Γενική Γραμματέας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού) δεν μπόρεσε να εκλεγεί στην Β’ Πειραιά με τη ΝΔ, ενώ ο Κυριάκος Κυριάκος έχασε τη μάχη για την είσοδο στη Βουλή με το ΚΙΝΑΛ, μένοντας εκτός κοινοβουλίου (ο Χάρης Καστανίδης πήρε τη μία έδρα που κατέλαβε το ΚΙΝΑΛ στην Α’ Θεσσαλονίκης)

Εκτός κοινοβουλίου έμεινε ο πρώην διαιτητής και βουλευτής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας (Περιφέρεια Μεσσηνίας), αλλά και οι δημοσιογράφοι, Αντώνης Πανούτσος (δεν μπόρεσε να εκλεγεί στην Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία) και Γιάννης Καραλής (ήταν υποψήφιος στην Α Αθηνών με το ΚΚΕ).

newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα