Πολιτική

Εκλογές 2023: Οι πρώτες αντιδράσεις από βουλευτές και υποψηφίους στην Ηλεία

Οι δηλώσεις και οι αναρτήσεις βουλευτών & υποψηφίων.
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές την 21η Μαΐου, οι βουλευτές της Ηλείας αλλά και οι υποψήφιοι για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, με δηλώσεις τους και με αναρτήσεις τους τόνισαν για την εξέλιξη αυτή:

ΔΙΟΝΥΣΙΑ- ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΗΛΕΙΑΣ

«Προχωράμε μαζί μπροστά»

«Με αισιοδοξία ακούσαμε την ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, για διεξαγωγή των εκλογών την 21η Μαΐου. Στη λήξη της τετραετίας της Κυβέρνησής μας, με ανοιχτούς ορίζοντες για τη χώρα και τους πολίτες, έχουμε καταφέρει να κάνουμε πράξη όλα εκείνα για τα οποία μας εμπιστεύθηκαν. Με αλήθεια, με συστηματική δουλειά, με όραμα και ρεαλισμό, παρουσιάσαμε σημαντικό έργο και φέραμε την Ελλάδα του 2023 σε πολύ καλύτερη θέση απ’ ό,τι ήταν η Ελλάδα το 2019.

Τηρήσαμε όλες τις κεντρικές μας προεκλογικές δεσμεύσεις.

Ιεραρχήσαμε και προωθήσαμε αποτελεσματικά τα σοβαρά αναπτυξιακά θέματα της Ηλείας.

Κυρίαρχο είναι το έργο της Πατρών- Πύργου, το οποίο μετά από παλινωδίες ετών, προχωρά και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο α’ τρίμηνο του 2025. Με μέριμνα του Πρωθυπουργού προχωράει η εκπόνηση μελετών για το τμήμα «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα», ενώ προχωράει η αναβάθμιση και επαναλειτουργία της μετρικής γραμμής Κάτω Αχαΐα – Πύργος.

Έχει δε συνταχθεί ένα σημαντικό και συνεκτικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης της Αρχαίας Ολυμπίας με δράσεις που αναμένεται να βοηθήσουν τόσο τους πυρόπληκτους, όσο και το αγροτικό και δασικό κεφάλαιο της περιοχής που επλήγη. Εντός αυτού του Σχεδίου, έχω καταθέσει πρότασή για την ίδρυση ενός Διεθνούς Κέντρου Ακαδημαϊκών Σπουδών με έδρα την Αρχαία Ολυμπία με τη συνεργασία ξένων και ελληνικών πανεπιστημίων.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Πατρών για την ίδρυση της πρώτης Φιλοσοφικής Σχολής στην Αρχαία Ολυμπία με ελληνικά και ξενόγλωσσα προγράμματα καθώς και η συμβολή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ίδρυση στην Αρχαία Ολυμπία ενός νέου, πανελλαδικής εμβέλειας Ινστιτούτου Εκπαίδευσης Αθλητικών Στελεχών, για την επιμόρφωση αθλητών από όλη την Ελλάδα. Ακόμα, μια σημαντική εκπαιδευτική πρωτοβουλία αναμένεται να ανθίσει στον τόπο μας, η ίδρυση στον Πύργο πρότυπης εκπαιδευτικής σχολής της ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ, για μαθητεία σε παραναυτιλιακά επαγγέλματα.

Σημαντική αναπτυξιακή εξέλιξη αποτελεί και το γεγονός ότι έχει ανοίξει ήδη ο δρόμος για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών του Καϊάφα. Εταιρίες σημαντικές έχουν υποβάλλει προτάσεις για επένδυση στην περιοχή μας, ενώ άμεσα αναμένεται ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση τόσο του Καϊάφα όσο και την επαναλειτουργία του Παρά Θιν Αλός.

Έργο εθνικής σημασίας αποτελεί  ο εκσυγχρονισμός και αξιοποίηση του Φράγματος Πηνειού και της Λίμνης Καραμανλή για το οποίο ήδη έχει υπογραφεί η χρηματοδότηση της μελέτης ύψους 8.610. 434 ευρώ, παράλληλα δρομολογούνται τα μεγάλα έργα υπογειοποίησης του αρδευτικού νερού στην Γαστούνη και τα Μυρτούντια, έργα προστασίας της Λιμνοθάλασσας Κοτυχίου στα Λεχαινά ενώ δρομολογούνται νέες μονάδες για την επεξεργασία των βιοαποβλήτων.

Εξάλλου, η αναθεώρηση των ζωνών στον Νομό μας, με το νέο ειδικό χωροταξικό σχέδιο που δρομολογείται, ανοίγουν τον δρόμο για νέες μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις στον Νομό Ηλείας, οι οποίες θα δημιουργήσουν νέες και πρόσθετες θέσεις εργασίας, νέα και πρόσθετα εισοδήματα.

Η 21η Μαΐου, με σύνθημά μας «Προχωράμε μαζί μπροστά αλλάζοντας την Ελλάδα, πιο ασυμβίβαστα και πιο τολμηρά», θα αποτελέσει το ορόσημο για να συνεχίσουμε την πορεία της χώρας μας προς την πρόοδο, με σταθερότητα, συνέπεια λόγων και πράξεων, για την Ελλάδα μας που αλλάζει. Η πρώτη κάλπη θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει, ενώ η δεύτερη κάλπη θα κρίνει πως θα κυβερνήσει. Και θα είμαστε εδώ με σταθερή ηγεσία καθώς αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει ισχυρή Ελλάδα. Με κέντρο τον πολίτη, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας μας, πάμε μπροστά. Με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με Κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία, συνεχίζουμε».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΗΛΕΙΑΣ

«Οι Έλληνες στις 21 Μαΐου επιλέγουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας»

«Στις 21 Μαΐου δίνουμε τη ‘’μάχη’’ των εθνικών εκλογών και σε αυτή τη ‘’μάχη’’ δηλώνω και πάλι ‘’παρών’’, για την Ελλάδα και την Ηλεία, για τον τόπο που αγαπάμε και θέλουμε όλοι να συνεχίσει την πορεία του στην πρόοδο και την ευημερία. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκα δίπλα στον πολίτη και αυτό θα συνεχίσω να πράττω, με σεβασμό απέναντι στον άνθρωπο, τις αρχές και τις αξίες μου.

Οι επερχόμενες εκλογές είναι κρίσιμες για την χώρα μας, είναι κρίσιμες για την Ηλεία και δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς. Με σοβαρότητα και υπεύθυνη στάση, όπως άλλωστε έχει επιδείξει μέχρι σήμερα το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, διεκδικούμε την ψήφο των πολιτών.

Στις 21 Μαΐου οι Έλληνες επιλέγουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα είμαστε και πάλι με την σωστή πλευρά της ιστορίας.

Συνεχίζουμε μαζί για την Ηλεία πιο δυνατά!»

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ»: «Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ στις 21 Μαΐου είναι ψήφος ανατροπής και αλλαγής»

«Στις εκλογές της 21ης Μαΐου οι Έλληνες πολίτες έχουν μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξουν την πορεία της χώρας, να μετατρέψουν την οργή τους σε μια δημιουργική ψήφο ανατροπής και αλλαγής.

Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ, η πολιτική ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ είναι επιλογή ανατροπής και αλλαγής.

Η χώρα χρειάζεται γενική ανασύνταξη, είναι καιρός να μπει τέλος σε αυτόν τον αδύναμο δικομματισμό που θέλει να εγκλωβίσει τους πολίτες. Η αυτοδυναμία ως μέθοδος διακυβέρνησης δοκιμάστηκε και απέτυχε.
Το σύστημα Μητσοτάκη και ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα θετικό στη χώρα.
Απειλούν και εκβιάζουν τους πολίτες με δεύτερες και τρίτες εκλογές. Επιμένουν να γίνουν Πρωθυπουργοί αυτοί που απέτυχαν.
Τώρα, οι πολίτες έχουν τη δύναμη να ανοίξουν τον νέο δρόμο που έχει ανάγκη η χώρα, να επιβάλουν τη δημιουργία κυβέρνησης, να απαιτήσουν να γίνει σεβαστή η ψήφος τους.
Το ΠΑΣΟΚ θα αξιοποιήσει τη δύναμη που θα του δώσουν οι πολίτες ώστε να αποκτήσει η χώρα ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης. Με συγκλίσεις, με συνεργασίες, με προτεραιότητα την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στο κράτος, την επιστροφή των κανόνων του κράτους δικαίου. Για να ανοίξει μια νέα σελίδα, να ξεκινήσει μια νέα εποχή για τη χώρα.
Είναι καιρός να προχωρήσουμε μπροστά.
Είναι καιρός η Ηλεία να κοιτάξει ψηλά και μπροστά».

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

«Πολιτική αλλαγή για να βγει ο τόπος από το αδιέξοδο»

«Στις 21 Μαΐου αποφασίζουμε για το μέλλον μας. Για το αν θα συνεχιστεί η πορεία προς τα πίσω, η περιθωριοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας, η διεύρυνση των ανισοτήτων και της φτωχοποίησης ή αν θα εμπιστευθούμε την προοδευτική διακυβέρνηση για να βγάλει τη χώρα από τα πολλαπλά αδιέξοδα που την έχουν βυθίσει οι πολιτικές της κυβέρνησης. Είναι βέβαιο πως θα πράξουμε το δεύτερο.

Θα επιλέξουμε μια κυβέρνηση που θα είναι δίπλα στον πολίτη, δίπλα στις παραγωγικές δυνάμεις, στους ανθρώπους του μόχθου, στις νέες και στους νέους. Μια κυβέρνηση που θα αντιμετωπίσει την ακρίβεια, θα καταργήσει τον πτωχευτικό νόμο Μητσοτάκη για να προστατευθεί η πρώτη κατοικία και να σωθούν τα σπίτια. Μια κυβέρνηση που θα ρυθμίσει τα χρέη και θα ενισχύσει το εισόδημα σε εργαζόμενους, αγρότες, επαγγελματίες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και συνταξιούχους. Μια κυβέρνηση που θα ενδιαφερθεί έμπρακτα για τη δημόσια υγεία και παιδεία, για το κοινωνικό κράτος και το κράτος πρόνοιας. Μια κυβέρνηση που θα αποκαταστήσει τη δημοκρατική λειτουργία.

Όπως, επίσης, είναι αδιαμφισβήτητο πως οι Ηλείες και οι Ηλείοι θα αποδοκιμάσουμε την κυβερνητική αδιαφορία, το ξήλωμα και την υποβάθμιση που υφίσταται ο νομός μας σχεδόν μια τετραετία τώρα στη δημόσια υγεία, στις υποδομές, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στο αγροτικό εισόδημα και στον τουρισμό. Θα επιλέξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να ηγηθεί μιας ελπιδοφόρας προσπάθειας για καλύτερες ημέρες. Με κοινωνική δικαιοσύνη, αποκατάσταση των αδικιών, ανάταξη της οικονομίας και όραμα για τον τόπο.

Στις 21 Μαΐου θα μπουν τίτλοι τέλους για τη σημερινή ανίκανη και ανεύθυνη κυβέρνηση που οδήγησε τη χώρα στον κατήφορο. Η μεγάλη πολιτική αλλαγή και αναγέννηση που χρειάζεται ο τόπος έρχεται!».

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΑΡΟΥΞΗΣ

Οδηγούμε την Ελλάδα στο μέλλον που της αξίζει!

Τηρώντας όσα είχε δεσμευτεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την διεξαγωγή των εκλογών στις 21 Μαΐου. Kόντρα στην έντονη εκλογολογία, στους ευσεβείς πόθους τρίτων, στα σενάρια και στις ανυπόστατες φήμες, ο πρωθυπουργός φάνηκε για μια ακόμα φορά συνεπής στα λόγια και τις πράξεις του. Ολοκληρώνοντας την θητεία της, η κυβέρνηση, είναι έτοιμη να οδηγήσει την Ελλάδα στο μέλλον που της αξίζει.

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τήρησε όλες τις κεντρικές προεκλογικές δεσμεύσεις της και έφερε εις πέρας όλες τις δοκιμασίες, βγαίνοντας «αλώβητη» από τις απαιτητικές προκλήσεις που αντιμετώπισε.

Πανδημία, τουρκικές προκλήσεις, απόπειρα μεταναστευτικής εισβολής, ενεργειακό και ακρίβεια καθώς και μία σειρά από φυσικές καταστροφές, χάρη στη σωστή διαχείριση, όχι μόνο δεν έπληξαν την Ελλάδα,  αλλά έδειξαν στη χώρα μας τον δρόμο για το μέλλον. Τον δρόμο για τον εκσυγχρονισμό, την πρόοδο και την ανάπτυξη.

ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ …

Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια έγιναν πολλά, μικρά και μεγάλα βήματα, ώστε η Ελλάδα του 2023 να είναι σε πολύ καλύτερη θέση απ’ ό,τι ήταν η Ελλάδα το 2019! Τώρα όμως είναι η ώρα για το καθοριστικό βήμα προς τα εμπρός. Είναι ώρα η χώρα μας να συνεχίσει να αποδεικνύει ότι αλλάζει στην πράξη

Και αυτήν την αλλαγή μπορεί να την εγγυηθεί μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Η μηδενική, πλέον, αύξηση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, η πτώση του πληθωρισμού και η ενίσχυση του εισοδήματος δείχνουν τον δρόμο της ευημερίας και της δημιουργίας του αισθήματος της ασφάλειας στους πολίτες.

Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή, αυτοδύναμη κυβέρνηση. Χρειάζεται ασφάλεια, πρόγραμμα και σκληρή δουλειά. Και αυτά, μπορεί να εγγυηθεί μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ήρθε η ώρα όμως και για την Ηλεία! Η ώρα που ο νομός θα κάνει το πολυπόθητο βήμα προς τα εμπρός και με αιχμή του δόρατος το Σχέδιο Ανασυγκρότησης, αλλά και την ολοκλήρωση της Πατρών – Πύργου θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου.

Θα αφήσει πίσω της όλα αυτά που τον «πλήγωσαν» τα προηγούμενα χρόνια και θα τον φέρει στο προσκήνιο και στο κέντρο των εξελίξεων. Είναι η ώρα της αξιοποίησης των τεράστιων συγκριτικών της πλεονεκτημάτων και της αποκατάστασης μια αδικίας την οποία μπορεί να εγγυηθεί μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει ισχυρή Ελλάδα. Και γι’ αυτό στις εκλογές της 21ης Μαΐου όλοι οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν το μήνυμα πως: «Προχωράμε μαζί μπροστά αλλάζοντας την Ελλάδα, πιο ασυμβίβαστα και πιο τολμηρά» για ένα αποτελεσματικότερο κράτος, με καλύτερους μισθούς για όλους, αξιοπρεπή, καλύτερη υγεία σε καλύτερα νοσοκομεία και  προσιτή στέγη κυρίως για τους νέους μας.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα αποδείξουν ότι θέλουν ο τόπος να συνεχίσει να διεκδικεί και να κερδίζει το στοίχημα του εκσυγχρονισμού. Θα επιλέξουν ασφάλεια, σταθερότητα, πρόοδο.

Θα επιλέξουν τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

ΖΩΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ – ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

«Στις 21 Μαΐου, ο λαός αποφασίζει για το μέλλον της Χώρας»

«Στις 21 Μαΐου, ο λαός αποφασίζει για το μέλλον της Χώρας και για τη ζωή του. Οι πολίτες θα δώσουν οριστικό τέλος στην ανεπάρκεια του δήθεν επιτελικού κράτους των κατά φαντασία αρίστων.

Έπειτα από μια ακόμα αντιθεσμική στάση του Πρωθυπουργού απέναντι στην έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας, αποφασίστηκε η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών βάζοντας τέλος στα διάφορα σενάρια αλλά και στην παρατεταμένη εκλογολογία.

Ήρθε η ώρα ο τόπος μας να κυβερνηθεί από μια προοδευτική κυβέρνηση που θα σέβεται τον πολίτη και τους θεσμούς!

Ψηφίζουμε για την ελπίδα.

Ψηφίζουμε για την Ελλάδα».

ΜΙΣΕΛ ΑΜΠΟΥ ΧΑΝΤΜΠΑ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ «ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ»

«Η χώρα και ο τόπος μας η Ηλεία, χρειάζονται ανανέωση, αλλαγή»

«Η χώρα και ο τόπος μας η Ηλεία, χρειάζονται Ανανέωση, Αλλαγή, Σταθερότητα, Σοβαρότητα και Συνέπεια λόγων και πράξεων.

Το ‘’ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής’’, ο πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης και το κατατεθειμένο εδώ και μήνες πρόγραμμα διακυβέρνησης μπορούν να αποτελέσουν τον εγγυητή και τον κύριο εκφραστή των πολιτικών εξελίξεων, βάσει των σύγχρονων προκλήσεων για την Κοινωνία.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στις εκλογές της 21ης Μαΐου καλούνται να ψηφίσουν για μια νέα ελπίδα στον τόπο, για μια νέα προοπτική στη χώρα.

Οι πολίτες θα ψηφίσουν για την Ελλάδα του αύριο, την Ελλάδα στην οποία αξίζει να ζούμε, αξίζει να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, αξίζει να ονειρευόμαστε!

Για ένα κράτος που θα εγγυάται το δημόσιο συμφέρον, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δίκαιη ανάπτυξη, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Για μια κοινωνία με αξιοπρέπεια και ίσες ευκαιρίες σε όλους.

Για μια Ηλεία που θα αποκτήσει και πάλι θετικούς δείκτες ανάπτυξης, θα κρατήσει τους πολίτες στον τόπο τους, θα προκρίνει το «αύριο» και όχι την οπισθοδρόμηση του« χθες».

Για όλους αυτούς τους λόγους, σας καλώ στις 21 Μαΐου να πάρουμε μαζί την απόφαση για τη «νέα Αλλαγή», μια Αλλαγή που μόνο το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής μπορεί να εγγυηθεί.

Τώρα είναι η ώρα της Γενιάς Μας!!!».

ΓΙΩΡΓΟΣ Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Πάμε κάλπη!

«21 Μάη η Ελλάδα θα ανασάνει ξανά!

Φέρνουμε το χαμόγελο της Δικαιοσύνης σε κάθε σπίτι, σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, κάθε ηλικίας!

ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ!».

Κώστας Τσεριώνης – Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

Στις 21/5/23, καλούμαστε όλοι να δώσουμε το παρόν στις κάλπες και όχι να μείνουμε απομονωμένοι στο «εγώ» μας, με αποτέλεσμα να αυξήσουμε το ποσοστό της αποχής που μόνο κακό μπορεί να επιφέρει.

Καλούμαστε όλοι εμείς, που ζούμε την απαρχή μιας νέας ιστορικής περιόδου με προκλήσεις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές κυρίως, αφού βιώνουμε όχι μόνο την οικονομική αλλά την πανδημική κρίση που μας ταλάνισε, την κλιματική κρίση και γενικότερα την κρίση των αξιών, να δώσουμε το παρόν δυναμικά και να μην παρακολουθούμε τα γεγονότα, μένοντας άπραγοι και  άβουλοι.

Καλούμαστε όλοι και κυρίως εμείς οι νέοι να συμμετέχουμε ενεργά , ο καθένας από το δικό του μετερίζι, γιατί αν κάτι χαρακτηρίζει την εποχή μας και όχι άδικα, είναι η απαξίωση της πολιτικής από την νέα γενιά. Η ανεργία που μαστίζει την χώρα μας, η έλλειψη εμπιστοσύνης, ο φόβος, η απόρριψη, η διάψευση των ονείρων των νέων ανθρώπων που με την θυσία των γονιών μας σπουδάσαμε και που κατά πλειοψηφία οι νέοι εργάζονται σε δουλειές διαφορετικού γνωστικού επιπέδου ή δεν εργάζονται καθόλου, δημιουργούν αυτή την ανασφάλεια και κατά συνέπεια την απαξίωση της πολιτικής.

Καλούμαστε όλοι στις 21/5/23 να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Θα πρέπει η ημέρα εκείνη να μας βρει ενωμένους για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες.

Καλούμαστε να δώσουμε την μάχη, ώστε την επομένη των εκλογών να υπάρχει μια ισχυρή πολιτική δύναμη, το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής με ισχυρό διψήφιο ποσοστό, που να μην βάζει σε κίνδυνο το κοινό μας αύριο.

Το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής, που κυρίως τα τελευταία χρόνια κλήθηκε να διαχειριστεί ένα τεράστιο βάρος και που του κόστισε σε εκλογικά ποσοστά, τώρα καλείται να αναλάβει υπεύθυνο και καθοριστικό  ρόλο  για το μέλλον.

Η απόφαση του κάθε ψηφοφόρου για το τι ακριβώς θα ψηφίσει δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θα πρέπει να σκεφτεί, να ζυγίσει τα πράγματα, να αναλογιστεί  για το τι έχει προσφέρει το ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία και στους πολίτες της, τα σωστά και τα λάθη του παρελθόντος και να αποφασίσει χωρίς να βάζει πάνω από το μέλλον της Ελλάδας και το μέλλον των νέων κυρίως ανθρώπων τον  θυμό, την απογοήτευση και τα κακώς κείμενα του παρελθόντος.

Καλούμαστε να στηρίξουμε νέους ανθρώπους με όρεξη, αποφασιστικότητα και όραμα για το καλό της Ηλείας και το καλό της χώρας μας. Η χώρα βρίσκεται σε μια δύσκολη συγκυρία και χρειάζεται σταθερότητα για να γυρίσει στην κανονικότητα και να μην μπει πάλι σε περιπέτειες.

Καλούμαστε να τολμήσουμε, να αμφισβητήσουμε, να χτίσουμε γέφυρες με την κοινωνία, να μιλήσουμε για πολιτική με το πρόγραμμά μας και να εμπνεύσουμε  «αξιοπιστία» και «εμπιστοσύνη», ώστε να κάνουμε πράξη όλα όσα ξεκίνησε και εφάρμοσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.  Με τις καινοτομίες που διαχρονικά  εφάρμοσαν οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και με ένα νέο πρόγραμμα σε όλους τους τομείς που έχει ανακοινώσει το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής και ο Πρόεδρός μας Νίκος Ανδρουλάκης.

Προσωπικά, σας καλώ όλες και όλους να ανταποκριθούμε σε αυτό το κάλεσμα, ζητώντας την στήριξή σας όπως καλώ επίσης τους συνυποψηφίους μου, σε αυτό το ταξίδι που ξεκινήσαμε να είμαστε κυρίως ενωμένοι, να ανοιχτούμε στην κοινωνία, να αφουγκραστούμε τα προβλήματα που απορρέουν από την καθημερινότητα, να προβάλλουμε το πρόγραμμά μας και να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην αύξηση του ποσοστού μας για το καλό της παράταξης.

Καλό μας αγώνα!

Όλη η επικαιρότητα