Τεχνολογία

Εκλογές 2023: Σε εκλογικούς ρυθμούς το Doodle της Google

Από τις εκλογές αυτές θα προκύψει η σύνθεση της ΙΘ΄ Κοινοβουλευτικής Περιόδου της Βουλής των Ελλήνων, που θα συγκληθεί την 1η Ιουνίου 2023.
Ακούστε το άρθρο

Η Google έχει αφιερώσει το σημερινό Doodle στις εθνικές εκλογές που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα. Αν ανοίξει κάποιος την πασίγνωστη μηχανή αναζήτησης θα δει μία κάλπη με μία ελληνική σημαία.

Στις εκλογές που πραγματοποιούνται σήμερα πρόκειται να συμμετέχουν 36 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και μεμονωμένοι υποψήφιοι. Προβλέπεται να στηθούν 21.262 βασικά εκλογικά τμήματα και 188 εκλογικά τμήματα αποδήμων συνολικά. Οι εκλογές της 21ης Μαΐου χαρακτηρίζονται και από τον μεγάλο αριθμό πολιτών που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, καθώς περίπου 430.000 νέοι από 17 έως 21 ετών θα προσέλθουν στις κάλπες.

Από τις εκλογές αυτές θα προκύψει η σύνθεση της ΙΘ΄ Κοινοβουλευτικής Περιόδου της Βουλής των Ελλήνων, που θα συγκληθεί την 1η Ιουνίου 2023.

Τι είναι τα Google Doodle

Τα google doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Όπως σημειώνει το in.gr το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Όλη η επικαιρότητα