Ηλεία

Εκλογές Δικηγορικών Συλλόγων στην Ηλεία: Τι έδειξαν οι κάλπες

Ακούστε το άρθρο

Με πολύ υψηλά ποσοστά συμμετοχής και σε ενωτικό κλίμα διεξήχθησαν χθες στον Πύργο οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας. Πρόεδρος επανεξελέγη με απόλυτη πλειοψηφία επί των εγκύρων ψηφοδελτίων ο κ. Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι οι εκλογές είναι αποτελούν την πεμπτουσία της δημοκρατίας και ότι στόχος του νέου διοικητικού συμβουλίου είναι η προώθηση και επίλυση των προβλημάτων του δικηγορικού κλάδου και γενικότερα όσων ζητημάτων απασχολούν την απονομή δικαιοσύνης

«Οι εκλογές είναι επίδειξη υπευθυνότητας και το ύψιστο δικαίωμα κάθε πολίτη,  πολύ δε περισσότερο για τους δικηγόρους, οι οποίοι καλούμαστε συχνά να λειτουργήσουμε ως θεματοφύλακες των διαδικασιών, αναλαμβάνοντας καθήκοντα δικαστικών αντιπροσώπων σύμφωνα με όσα προβλέπει το Σύνταγμα και μας αναθέτει η Πολιτεία. Είμαι βέβαιος ότι το νέο συμβούλιο θα κατορθώσει να αντεπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις που υπάρχουν σήμερα σε σχέση με την άσκηση των δικηγορικών καθηκόντων και θα προωθήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες και τα προβλήματα των δικηγόρων και να αναζητήσει λύσεις σε σχέση με όλα τα ζητήματα που απασχολούν την στη χώρα μας», δήλωσε ο κ. Δημητρουλόπουλος και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι σήμερα.

«Η κρίση δεν μας έχε αφήσει ανεπηρέαστους, υπάρχει μια σημαντική μείωση του κύκλου εργασιών που πρωτίστως πλήττει τους νέους συναδέλφους. Σημαντικό πρόβλημα είναι και η υπερφορολόγης, διότι με τις δυσανάλογα αυξημένες εισφορές που καλούμαστε να καταβάλουμε σε συνδυασμό  με όλα τα έξοδα, ουσιαστικά εξανεμίζεται το εισόδημα, δημεύεται υπέρ του κράτους του και των ασφαλιστικών φορέρων. Παράλληλα, υπάρχουν και τα πάγια προβλήματα,  με κυριότερο την καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης», επισήμανε ο κ. Δημητρουλόπουλος.

Ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, Λεόντιος Χαραλαμπίδης, τόνισε ότι η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά και με πολύ μεγάλη συμμετοχή, εκφράζοντας την ικανοποίησή του.

Σε σύνολο 136 εγεγραμμένων μελών ψήφισαν 121 δικηγόροι. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Σύνολο ψηφισάντων: 121

Έγκυρα: 109

Λευκά/Άκυρα: 12

  1. Δημητρουλόπουλος Δημήτρης 109
  2. Μπεβούδα Μαρίνα 80
  3. Λιατσής Σπυρίδων 76
  4. Σταθοπούλου Ιωάννα-Μαρία 73
  5. Κατσιαδράμη Ακριβή 70
  6. Δάρας Αθανάσιος 60
  7. Λαϊνόπουλος Νίκος του Θεοδ. 58
  8. Γιαννόπουλος Βασίλειος 50
  9. Γιαννάτος Κων/νος 46

Το νέο διοικητικό συμβούλιο θα έχει τετραετή θητεία, η οποία ξεκινά από την 1η Ιανουαρίου του 2018.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ

Νέος πρόεδρος ο Θεοδόσης Αθανάσιος

Ο μοναδικός υποψήφιος έλαβε 70 ψήφους από τους 71

Ο δικηγόρος Θεοδόσης Αθανάσιος είναι ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδος και ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου 2018.  Στις χθεσινές εκλογές του ΔΣΑ ψήφισαν 71 μέλη από τα 76 και η μοναδική υποψηφιότητα του κ. Θεοδόση έλαβε 70 ψήφους ενώ βρέθηκε και ένα λευκό.

Για την ανάδειξη του τετραμελούς ΔΣ ψήφισαν 71 μέλη. Μετά την καταμέτρηση βρέθηκαν  69 έγκυρα, ένα άκυρο και ένα λευκό. Έλαβαν: Γεωργουλής Αλέξανδρος 45 ψήφους, Καλύβας Σωκράτης 41, Μπιρμπίλης Εμμανουήλ 42 και Παπαγιαννόπουλος Γεράσιμος 39.

Διαβάστε περισσότερα στην «εφ. Πατρίς» που κυκλοφορεί…

Όλη η επικαιρότητα