Ηλεία

Εκλογές Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας: Μοναδικός υποψήφιος ο Θανάσης Θεοδόσης!

Μοναδική υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας αυτή του δικηγόρου Θανάση Θεοδόση, μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων.

Χθες το μεσημέρι έληξε η σχετική προθεσμία και όπως είχε διαφανεί εδώ και αρκετό καιρό την προεδρία διεκδικεί μόνο ένας υποψήφιος και αυτός δεν είναι άλλος, όπως άλλωστε είχε γράψει και η εφημερίδα ‘Πατρίς’, ο δικηγόρος κ. Θανάσης Θεοδόσης, ο οποίος θα διαδεχτεί τον κ. Νίκο Κυπρούλη.

Όλες οι υποψηφιότητες

Οι υποψηφιότητες κατατέθηκαν στην Γραμματεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας και εκτός από τον κ. Θανάση Θεοδόση που διεκδικεί την προεδρία, κατάθεσαν υποψηφιότητα για μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου οι δικηγόροι, Αλέξανδρος Γεωργουλής, Σωκράτης Καλύβας, Χρήστος Ξουρής, Γεράσιμος Παπαγιαννόπουλος, Βησσαρίων Πολύδωρος, Γεώργιος Τζίμας και Εμμανουήλ Μπιρμπίλης. Εκ των επτά θα εκλεγούν οι τέσσερις και μαζί με τον πρόεδρο θα αποτελέσουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

Οι εκλογές έχουν προσδιοριστεί για την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου, δηλαδή για την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, όπως και σε όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας και ο νέος πρόεδρος θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2018.

Ο νυν πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, ο κ. Νίκος Κυπρούλης ολοκληρώνει την δεύτερη θητεία του στην συγκεκριμένη θέση και δεν έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα, καθώς όπως ανέφερε και στην ‘Π’ ο κώδικας των δικηγόρων απαγορεύει την εκ νέου υποψηφιότητα μετά από δύο συνεχόμενες θητείες στην θέση του προέδρου.

Μετά από δύο θητείες

Ο ίδιος, κληθείς να κάνει ένα σύντομο απολογισμό των δύο θητειών του ανέφερε: «Ήταν δύο θητείες εποικοδομητικές, παρά την πληθώρα των προβλημάτων και παρά την επίθεση που υπέστη εν γένει το δικηγορικό λειτούργημα από την κυβέρνηση και τους θεσμούς, που είχε σαν αποτέλεσμα την φτωχοποίηση των δικηγόρων. Οι κρατήσεις που έχουν θεσπιστεί με το διπλότυπο του Συλλόγου φθάνουν στο 100% της αξίας του διπλοτύπου, ΦΠΑ, αυξημένος φορολογικός συντελεστής, αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, τροποποιήσεις του κώδικα πολιτικής δικονομίας, τροποποιήσεις του κώδικα ποινικής δικονομίας και τροποποιήσεις εν γένει του δικαίου, αφήρεσαν τελικώς ύλη από τους δικηγόρους και επίκεινται ακόμη δυσκολότερες μέρες εάν παγιωθεί ο θεσμός της διαμεσολάβησης που σκέφτεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση στις υποθέσεις του αστικού και εμπορικού δικαίου».

Αναφορικά με την υποψηφιότητα του κ. Θεοδόση, ο οποίος θα είναι ο νέος πρόεδρος μετά την διεξαγωγή και επικύρωση των εκλογών, δήλωσε: «Εύχομαι κάθε τύχη στο νέο πρόεδρο και το συμβούλιό του και τον προτρέπω να εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις για το καλό των μελών του συλλόγου μας. Εγώ, ευχαριστώ θερμά το Σώμα των δικηγόρων που επί δύο συνεχείς θητείες με επέλεξε ωα πρόεδρό του».

Η λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου

Ο κ. Κυπρούλης παραμένει πρόεδρος για τους δύο επόμενους μήνες, καθώς η θητεία του λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2017, και στο ερώτημα τι θέλει να έχει ολοκληρώσει μέχρι τότε, για να μην αφήσει καμία εκκρεμότητα πίσω του, η απάντησή του δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου.

«Μέχρι να λήξει η θητεία μου θέλω να έχω λήξει ως εκκρεμότητα το Υποθηκοφυλακείο η λειτουργία του οποίου έχει δρομολογηθεί μετά από επίπονες προσπάθειες και μεταβάσεις μου στην Αθήνα. Αναμένεται εντός των ημερών η λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου Αμαλιάδας- Μυρτουντίων- Βάρδας, μετά την συγχώνευσή τους» ανέφερε ο κ. Κυπρούλης.

Όλη η επικαιρότητα