Παραπολιτικά

Εκλογές – Δήμος Πύργου: Οι «σίγουροι» και αυτοί που… επανακάμπτουν!

Στην Ηλειακή πρωτεύουσα τα σενάρια για τους υποψήφιους δημάρχους είναι πολλά...
Ακούστε το άρθρο

Στην Ηλειακή πρωτεύουσα τα σενάρια για τους υποψήφιους δημάρχους είναι πολλά, όμως τα «σίγουρα» χαρτιά μετριούνται επί του παρόντος σε λίγα και συγκεκριμένα πρόσωπα.

Αναμφισβήτητα ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος θα είναι και πάλι υποψήφιος, επιδιώκοντας να συνεχίσει το έργο της πρώτης θητείας που παρά τα προβλήματα της πανδημίας ή της οικονομικής κρίσης, κινήθηκε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνεργατών του σε πολύ καλά επίπεδα. Ο ίδιος έχει δείξει μέχρι τώρα ότι θέλει να πορευτεί και ενόψει των επόμενων εκλογών με αποφασιστικό και ενωτικό τρόπο, γι’ αυτό και κατά καιρούς έχει πετύχει ηχηρές μεταγραφές στην παράταξή του με πρόσωπα και από τους περισσότερους υπάρχοντες Συνδυασμούς…

Άλλωστε τον κ. Αντωνακόπουλο θα πλαισιώσει όπως όλα δείχνουν ο σημερινός Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, καθώς οι δύο Συνδυασμοί αυτή τη φορά θα είναι ενωμένοι. Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος μέχρι τώρα τουλάχιστον έχουν μία πάρα πολύ καλή συνεργασία, κάτι που διαπιστώνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα και απομακρύνει την παραμικρή πιθανότητα να κατέβει μόνος του στις εκλογές ο δεύτερος…

Την επανακάθοδό του στο μεταξύ ετοιμάζει ίσως και με πιο δυναμικό τρόπο ο επικεφαλής της παράταξης «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» Στάθης Καννής, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει εντείνει τις επαφές του με πολλά πρόσωπα και σε αρκετά επίπεδα. Είναι γεγονός δε ότι ο κ. Καννής έχει αναδειχθεί ο βασικός αντίπαλος του κ. Αντωνακόπουλου τόσο στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στην γενικότερη αυτοδιοικητική αντιπαράθεση που πολλές φορές βγαίνει και… «εκτός πλαισίου κανονικότητας» με εκατέρωθεν χτυπήματα!

Ένα τέτοιο ρόλο θα περίμενε φυσιολογικά κάνεις από τον επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Κώστα Νικολούτσο ο οποίος έχει κρατήσει μετριοπαθή στάση, ενώ δεν έχει «ανοίξει χαρτιά» για τις νέες προθέσεις του. Με βάση πάντως την σημερινή εικόνα των πραγμάτων, μία νέα υποψηφιότητά του χαρακτηρίζεται εξαιρετικά δύσκολη.

Από τη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου πιθανή είναι και η αποχώρηση του Αντώνη Καράμπελα, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξει συνέχεια της παράταξής του με άλλο πρόσωπο που θα εκπροσωπεί τη Νέα Γενιά. Εδώ έχουν ακουστεί αισθητά κάποια ονόματα, μεταξύ των οποίων και του τεχνικού πρώην Αντιδημάρχου και ιδιαίτερα επιτυχημένου στην ανακύκλωση Διονύση Μπέλτσου.

Άγνωστο παραμένει αν στις παρούσες συνθήκες θα επιχειρήσει να είναι εκ νέου υποψήφιος ο Λάμπης Αριστειδόπουλος, αλλά για να συμβεί κάτι τέτοιο θα χρειαστεί ένα σχήμα με πολλά νέα πρόσωπα, αφού αρκετοί από όσους τον στήριξαν στις τελευταίες εκλογές είτε έχουν αποχωρήσει, είτε μεταπήδησαν σε άλλες παρατάξεις όπως σε αυτή του νυν δημάρχου.

Ο Χάρης Μιχαλακόπουλος δείχνει να έχει ενεργή συμμετοχή και αυτό μας προδιαθέτει να εκτιμήσουμε ότι θα θελήσει μία νέα προσπάθεια που ίσως να είναι και πιο ενισχυμένη από την προηγούμενη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στον Πύργο σταθερά θα έχει το δικό της ψηφοδέλτιο με την «πεπατημένη» που ακολουθεί για εναλλαγές στα πρόσωπα που ηγούνται, αν και ο Χρήστος Γιάνναρος αποτελεί για πολλούς την κατάλληλη επιλογή.

Από εκεί και πέρα, δυναμικά φαίνεται να επανακάμπτει ο «βετεράνος» των δημοτικών εκλογών και τρεις φορές εκλεγμένος Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής. Τους τελευταίους μήνες έχει «πυκνώσει» τις επαφές του με τους πολίτες, επιχειρεί να συγκροτήσει συνδυασμό δίνοντας χώρο σε νέα άτομα, ενώ διατηρεί στενές επαφές με το κυβερνών κόμμα έχοντας ήδη θέσει τον προβληματισμό για την στήριξή του από τη ΝΔ. Παρευρέθηκε μάλιστα και στην πρόσφατη συνέλευση της ΔΕΕΠ Ηλείας.

Στο μεταξύ μία νέα κίνηση συζητείται χωρίς να έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για την συγκρότησή της, αλλά διεργασίες από πολίτες που τείνουν να δείχνουν δυσφορία σε σημερινούς «πρωταγωνιστές» του Δήμου Πύργου, γίνονται σε τακτική βάση.

Θα πρέπει τέλος να σημειώσουμε και το ενδιαφέρον που κατά καιρούς έχει εκφραστεί τόσο από τον Γιώργο Ανδριόλα –ειδικά στην περίπτωση που η παράταξη Νικολούτσου αποτελέσει παρελθόν–, όσο και από τον Πέτρο Σπίνο ο οποίος δεν έχει κρύψει την επιθυμία του για υποψηφιότητα από μπροστινή θέση όμως αυτή τη φορά…

Όλη η επικαιρότητα