Ελλάδα

Εκλογές ΔΣΑ: Ανοίγουν την Κυριακή οι κάλπες σε 40 εκλογικά τμήματα

Ο ΔΣΑ έδωσε στη δημοσιότητα συγκεκριμένες οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθούν οι εκλογές αυτή τη φορά δεδομένου ότι θα πρέπει να τηρηθούν πρωτόκολλα ασφαλείας λόγω κορωνοϊού
Ακούστε το άρθρο

Ανοίγουν την ερχόμενη Κυριακή οι κάλπες σε 40 εκλογικά τμήματα προκειμένου οι δικηγόροι να εκλέξουν τη νέα ηγεσία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ). Εκλογές θα διεξαχθούν και στους υπολοίπους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας και όπου χρειαστεί θα υπάρξει και δεύτερος γύρος εκλογικής αναμέτρησης.

Ο ΔΣΑ έδωσε στη δημοσιότητα συγκεκριμένες οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθούν οι εκλογές αυτή τη φορά δεδομένου ότι θα πρέπει να τηρηθούν πρωτόκολλα ασφαλείας λόγω κορονοϊού.

Αναλυτικά για την φετινή εκλογική αναμέτρηση ο ΔΣΑ αναφέρει:
«1. Οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ θα διεξαχθούν την Κυριακή 28.11.2021 και τη Δευτέρα 29.11.2021 από 07:00 έως 19:00. Σε περίπτωση που κανείς εκ των υποψηφίων Προέδρων δεν συγκεντρώσει ποσοστό τουλάχιστον 50% συν 1 θα διενεργηθούν εκλογές μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους υποψηφίων Προέδρων την Κυριακή 5.12.2021 και Δευτέρα 6.12.2021 από 07:00 έως 19:00.

2. Προκειμένου οι αρχαιρεσίες να διεξαχθούν με όρους υγειονομικής ασφάλειας και να αποφευχθεί ο συνωστισμός, αλλά και με τρόπο που να συνάδει με το κύρος και στην αξιοπρέπεια του λειτουργήματός μας, θα υπάρξει διευρυμένος αριθμός εκλογικών τμημάτων (40 τμήματα αντί των 26 τμημάτων στις προηγούμενες αρχαιρεσίες) και μειωμένος αριθμός εγγεγραμμένων ανά τμήμα.

3. Τα 40 εκλογικά τμήματα κατανέμονται ως εξής: 6 τμήματα στα γραφεία του ΔΣΑ, 16 στη Στοά του Βιβλίου, 2 στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, 4 στο ΑΚΚΕΔ, 2 στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών, 2 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και 8 στο ξενοδοχείο Τιτάνια. (επισυνάπτεται σχετικός πίνακας).

4. Οι συνάδελφοι έχουν ήδη ενημερωθεί για το εκλογικό τμήμα που θα ψηφίσουν, με προσωποποιημένη πληροφόρηση (sms , email), ενώ μπορούν να ενημερωθούν σχετικά και από την ιστοσελίδα του Συλλόγου.

5. Κατά την προσέλευση στο εκλογικό τμήμα θα πρέπει να επιδεικνύουν είτε

α) πιστοποιητικό εμβολιασμού , είτε

β) πιστοποιητικό νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) , είτε

γ) βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου για τον COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών, είτε ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών.

6. Οι Εφορευτικές Επιτροπές έχουν την ευθύνη τήρησης των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων».

Δείτε εδώ τον πίνακα κατανομής των εκλογικών τμημάτων και το αναλυτικό υγειονομικό πρωτόκολλο του ΔΣΑ.

Πηγή: lawandorder.gr

Όλη η επικαιρότητα