Ηλεία

Εκλογές Ε.Κ. Πύργου: Η «Αδέσμευτη Κίνηση» μεγάλη νικήτρια

Ακούστε το άρθρο

Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων μελών για το Διοικητικό του Συμβούλιο πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής το Εργατικό Κέντρο Πύργου, με νικήτρια παράταξη να αναδεικνύεται η «Αδέσμευτη Κίνηση Εργαζομένων» με 8 έδρες και να ακολουθεί η Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΔΑΣ) στηριζόμενη από το ΠΑΜΕ με συνολικά 3 έδρες.

Ειδικότερα, οι εγγεγραμμένοι σύνεδροι που είχαν δικαίωμα ψήφου ήταν συνολικά 56, με τους 53 εξ αυτών να ψηφίζουν. Στις εκλογές αυτές συμμετείχαν δυο παρατάξεις, η «Αδέσμευτη Κίνηση Εργαζομένων» η οποία έλαβε συνολικά 39 ψήφους και 8 έδρες και η ΔΑΣ του ΚΚΕ με 14 ψήφους και 3 έδρες.

Από τις αρχαιρεσίες προέκυψαν τα 11 πρόσωπα που αναμένεται να συγκροτήσουν το νέο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου. Συγκεκριμένα, το νέο ΔΣ θα απαρτίζεται από πλευράς «Αδέσμευτης Κίνησης Εργαζομένων» από τους Γιάννη Βένδρα, Νίκο Ορφανό, Χρύσα Ζούπη, Παναγιώτη Σταθά, Βασίλη Μαντά, Μενέλαο Παπασωτηρίου, Νίκο Αχιλλεόπουλο και Παναγιώτη Κατσίκα, ενώ από πλευράς ΔΑΣ (Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση) στηριζόμενη από το ΠΑΜΕ από τους Νίκο Γκότση, Κωνσταντίνο Γιάνναρο και Άγγελο Μπούζη.

Η συγκρότηση του νέου ΔΣ σε σώμα είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Τετάρτης, ωστόσο υπάρχει ενδεχόμενο αναβολής της μιας και οι υποχρεώσεις ορισμένων μελών ίσως να μην επιτρέψουν την παρουσία τους στη συγκρότηση. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως κατά τις προηγούμενες εκλογές του 2017, οι έδρες τότε ήταν 4 για τη ΔΑΣ και 7 για την «Αδέσμευτη Κίνηση Εργαζομένων», αποτέλεσμα που αποδεικνύει το κέρδος που είχε αυτές τις εκλογές η τελευταία.

Όλη η επικαιρότητα