Ηλεία

Εκλογές – ΕΛΜΕ Ηλείας: Πρώτη η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Με αρκετά μεγάλη συμμετοχή έγιναν χθες οι εκλογές της ΕΛΜΕ Ηλείας στο συνεδριακό κέντρο της περιφερειακής ενότητας.
Ακούστε το άρθρο

Με αρκετά μεγάλη συμμετοχή, παρότι τα σχολεία ήταν χθες ανοιχτά, έγιναν χθες οι εκλογές της ΕΛΜΕ Ηλείας στο συνεδριακό κέντρο της περιφερειακής ενότητας.

Στις εκλογές, όπου τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, συμμετείχαν τρεις παρατάξεις, με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών να λαμβάνει τις περισσότερες ψήφους και συγκεκριμένα 141 (καταλαμβάνει τρεις έδρες στο νέο Δ.Σ.), ενώ η Ενιαία Αγωνιστική Κίνηση έλαβε 103 ψήφους(καταλαμβάνει δύο έδρες στο νέο Δ.Σ.) και η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση (ΑΡΠΑ) 92 ψήφους (λαμβάνει και αυτή δύο έδρες στο νέο Δ.Σ.).

Συνολικά ψήφισαν 348 εκπαιδευτικοί και είχαμε 12 άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια.

Το νέο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηλείας θα συγκροτηθεί σε σώμα μετά τις εορτές.

Αναλυτικά:

Αποτελέσματα ΕΛΜΕ Ηλείας:

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών ΠΑΜΕ : 141 ψήφοι, ποσοστό 42% , έδρες 3

Ενιαία Αγωνιστική Κίνηση ΕΑΚ: 103 ψήφοι, ποσοστό 30,7%, έδρες 2

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση ΑΡΠΑ: 92 ψήφοι, ποσοστό 27,4%, έδρες 2

Τρύφωνας Αθανασόπουλος: «Η εκλογική διαδικασία πήγε καλά, θεωρώ ότι συμμετείχαν οι συνάδελφοι»

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας κος Τρύφωνας Αθανασόπουλος, υποψήφιος με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, που ήταν και η παράταξη που έλαβε τις περισσότερες ψήφους, στις δηλώσεις που έκανε στην εφημ. «Πατρίς», τόνισε ότι η εκλογική διαδικασία κύλησε ομαλά και χωρίς κάποιο πρόβλημα, ενώ και η συμμετοχή των εκπαιδευτικών ήταν αρκετά μεγάλη.

«Η εκλογική διαδικασία πήγε καλά, θεωρώ ότι συμμετείχαν οι συνάδελφοι και ευελπιστούμε ότι φέτος θα έχουμε αυξημένη συμμετοχή. Δεν έγιναν εκλογές εδώ και δύο χρόνια, κάτι που οφείλεται στον covid, ενώ στις σημερινές (σ.σ χθεσινές) εκλογές τηρούμε όλα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα. Ευχαριστούμε την περιφερειακή αυτοδιοίκηση που μας διέθεσε το χώρο, συνήθως αυτή την διαδικασία την κάναμε στα σχολεία, αλλά φέτος δεν μπορούσε αυτό να γίνει, γιατί τα σχολεία ήταν ανοιχτά, κατά τη εκλογική διαδικασία».

Σε ερώτηση μας αν η κατάσταση λόγω της πανδημίας covid έχει επηρεάσει, έστω σε μικρό βαθμό, τη συμμετοχή στις εκλογές ο κος Αθανασόπουλος τόνισε.

«Δεν νομίζω ότι η πανδημία είναι ένας λόγος που επηρέασε την συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις εκλογές. Είναι σε έναν ανεξάρτητο χώρο, οπότε πιστεύω ότι όλα πήγαν καλά. Η συμμετοχή γενικά ήταν αυτή που περιμέναμε, δηλαδή η αναμενόμενη. Ψήφισαν γύρω στους 350 με 400 συναδέλφους».

Γιάννης Γιαννόπουλος: «Ως σχήμα έχουμε αγωνιστικές παρακαταθήκες και έχουμε δείξει δείγματα γραφής»

Από την πλευρά του ο απερχόμενος γραμματέας της ΕΛΜΕ κος Γιάννης Γιαννόπουλος που ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Ενιαίας Αγωνιστικής Κίνησης, τόνισε για την χθεσινή εκλογική διαδικασία.

«Η ΕΑΚ είναι ένα σχήμα που εδώ και 25 τουλάχιστον χρόνια υπάρχει στο νομό, έχει αγωνιστικές παρακαταθήκες και έχουμε δείξει δείγματα γραφής με τη συμμετοχή μας και στο διοικητικό συμβούλιο, αλλά και με τη συμβολή μας σε μαζικούς αγώνες που έχουν γίνει εδώ στη Ηλεία για εκπαιδευτικά θέματα, αλλά και για πολιτικά θέματα, τα οποία ταλανίζουν όλη την περιοχή και τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Θεωρούμε ότι οι φετινές εκλογές έχουν μία ιδιαιτερότητα, γιατί είναι η πρώτη φορά όπου το δικαίωμα των εκπαιδευτικών να έχουν μία ημέρα στην οποία θα μπορούσαν να κάνουν τη γενική τους συνέλευση και τις εκλογές, χωρίς να εργάζονται, δεν δόθηκε. Είναι μία κεντρική εντολή του Υπουργείου πού στηρίζεται στο νόμο Χατζηδάκη και έχει να κάνει με την προσπάθειά της Κυβέρνησης να βάλει φραγμό στα σωματεία, γιατί αυτά είναι τα οποία μπορούν να αντισταθούν σε όλα τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και έχει επιλέξει να τα πάρει εις βάρος του ελληνικού λαού. Ευελπιστούμε ότι θα υπάρχει μία καλή συμμετοχή από τους συναδέλφους, αν και υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί και λόγω covid, γι’ αυτό και η επιλογή μας ήταν να γίνουν οι εκλογές σε αυτό το χώρο, δηλαδή εκτός σχολείου, όπου παραδοσιακά γίνονταν οι εκλογές. Εμείς ζητάμε την ψήφο των συναδέλφων και θεωρούμε ότι συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στην ανάδειξη των προβλημάτων της εκπαίδευσης».

Ευρυδίκη Παυλοπούλου: «Να αναδειχθεί ένα διοικητικό συμβούλιο που θα παλεύει για ένα ενωτικό, αγωνιστικό και αποτελεσματικό σωματείο»

Επίσης η απερχόμενη αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ και υποψήφια με την Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση (ΑΡΠΑ) κα Ευρυδίκη Παυλοπούλου ανέφερε για τις χθεσινές εκλογές.

«Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) εκλογική διαδικασία γίνεται σε μία περίοδο δύσκολη για τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία. Έχει σημασία να αναδειχθεί ένα διοικητικό συμβούλιο που θα παλεύει για ενωτικό, αγωνιστικό και αποτελεσματικό σωματείο. Εμείς ως Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση, διεκδικούμε την ψήφο των συναδέλφων μας, καθώς με συνέπεια όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και τώρα, προσπαθούμε να είμαστε δίπλα σε κάθε συνάδελφο και να έχουμε πρόταση και στρατηγική, για το που θα προχωρήσει το σωματείο και πως θα δίνει λύσεις σε προβλήματα της εκπαίδευσης. Προβλήματα που είναι δυσεπίλυτα αυτή την περίοδο. Για την συμμετοχή των εκπαιδευτικών, παρότι τα σχολεία είναι ανοιχτά και οι συνάδελφοι εργάζονται, με το τέλος του προγράμματος τους, ή σε κάποιο κενό θα έρθουν να ψηφίσουν».

Όλη η επικαιρότητα