Ηλεία

Εκλογές ΕΛΜΕ Ηλείας: Δυναμώνει η Αγωνιστική Συσπείρωση

   Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ)» αναδείχθηκε πρώτη δύναμη – και μάλιστα αισθητά ενισχυμένη από πέρσι – στις χθεσινές εκλογές της ΕΛΜΕ Ηλείας. Ακολούθησαν η «Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση (ΑΡΠΑ) και Συνεργαζόμενοι» και η «Ενιαία Αγωνιστική Κίνηση», ενώ η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων (ΔΑΚΕ) και φέτος έμεινε στην 4η θέση.

Οι εκλογές για το Δ.Σ διεξήχθησαν στο 4ο Λύκειο Πύργου με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών από όλα τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού. Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 12:00 το  μεσημέρι και ολοκληρώθηκε στις 7:30 το απόγευμα. Ψήφισαν 425 καθηγητές (σ.σ πέρσι είχαν ψηφίσει 397) και στην καταμέτρηση βρέθηκαν 413 έγκυρα ψηφοδέλτια και 12 άκυρα-λευκά.

 Τα αποτελέσματα

Όπως προέκυψε από την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, η Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ) έλαβε 152 ψήφους που αντιστοιχούν σε ποσοστό 36,8% και καταλαμβάνει 2 έδρες, όσες είχε και πέρσι. Δυο έδρες όμως καταλαμβάνει και η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση (ΑΡΠΑ), που συγκέντρωσε 102 ψήφους και ποσοστό 24,69%. Η Ενιαία Αγωνιστική Κίνηση φέτος έλαβε 96 ψήφους και ποσοστό 23,24%, καταλαμβάνοντας και αυτή 2 έδρες.  Τέλος, η ΔΑΚΕ με μόλις 63 ψήφους και ποσοστό 15,25% καταφέρνει να «μπει» στο Δ.Σ με μια έδρα.

Η Γ.Σ και οι «προκλήσεις»

Νωρίς το πρωί, πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση, με διοικητικό και οικονομικό απολογισμό από το απερχόμενο Δ.Σ και τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών από όλες τις παρατάξεις.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Τρύφωνας Αθανασόπουλος, μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς» εξήγησε πως, το κυριότερο θέμα που απασχολεί αυτή την περίοδο τον εκπαιδευτικό κόσμο, είναι ο καθορισμός των κριτηρίων – από το Υπουργείο Παιδείας – για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών. «Ως απερχόμενο Δ.Σ καταγγείλαμε την τακτική της κυβέρνησης να ¨τάζει¨ διορισμούς πριν τις εκλογές. Κι αυτό είναι συχνό φαινόμενο από τις κατά καιρούς κυβερνήσεις, προ εκλογών. Είναι όμως άδικο να εμπαίζονται άνθρωποι που κράτησαν όρθιο το σχολείο την περίοδο των μνημονίων -που δεν έγιναν διορισμοί- και τώρα αντιμετωπίζονται με τέτοιο τρόπο», είπε ο κ. Αθανασόπουλος.

Αναφερόμενος στις «προκλήσεις» τις επόμενης ημέρας, ο κ.Αθανασόπουλος εξήγησε πως υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα – πέρα από το πάγιο αίτημα για πρόσληψη των αναπληρωτών που υπηρετούν ήδη στα σχολεία – το Νέο Λύκειο, η αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση, οι αυξήσεις στους μισθούς που για 10 χρόνια έχουν μειωθεί και συρρικνωθεί, η επιβολή της αύξησης του ωραρίου κ.α. Ωστόσο, το κυριότερο που απασχολεί τους εκπαιδευτικούς είναι «η διαρκής υποβάθμιση της παρεχόμενος παιδείας. Κι εμείς θα είμαστε συνεχώς απέναντι σε όσους επιχειρούν να κάνουν κάτι τέτοιο», καταλήγει ο κ.Αθανασόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα