Ηλεία Οικονομία

Eκλογές ΕΒΕ: Σε εξέλιξη η προεκλογική διαδικασία

Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η προεκλογική διαδικασία στο Επιμελητήριο Ηλείας ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη της νέας διοίκησης το διήμερο 16-17 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο «Ιόνιον» στον Πύργο. Οι υποψηφιότητες θα πρέπει να έχουν υποβληθεί ως τις 15 Νοεμβρίου και δικαίωμα υποψηφιότητας έχει όποιος είναι ενεργός στα μητρώα του Επιμελητηρίου για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, υποψήφιοι πρόεδροι θα είναι ο Κώστας Νικολούτσος και ο Κώστας Λάμπρος, ενώ προσπάθεια γίνεται από κίνηση που πρόσκειται στο ΚΚΕ για να συγκροτηθεί ψηφοδέλτιο. Ο φερόμενος ως υποψήφιος πριν από περίπου έναν μήνα, Γιώργος Μαραγκός, ανακοίνωσε τη συμπόρευσή  του με την παράταξη του κ. Λάμπρου. Όσον αφορά τον Αμαλιαδίτη επιχειρηματία Νίκο Νικολόπουλο, κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά του σχετικά με το αν θα διεκδικήσει την προεδρία ή θα επιλέξει να στηρίξει έναν από τους δύο υποψηφίους.

Σε επίπεδο προέδρων εμπορικών συλλόγων, οι περισσότεροι δεν έχουν τοποθετηθεί επίσημα, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Από τα όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Νίκος Σαψάλης, θα είναι υποψήφιος με την παράταξη Νικολούτσου. Στην ίδια πλευρά αναμένεται να είναι ο πρόεδρος του Ε.Σ. Γαστούνης, Φ.Κορδοπάτης, καθώς και δύο ακόμα πρόεδροι συλλόγων του Κάμπου. Την παράταξη του κ.Λάμπρου στηρίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας, Ν.Ζαρόκωστας.

Ψηφίζουν οι ταμειακώς ενήμερες επιχειρήσεις

Όπως τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ο δ/ντής του Επιμελητηρίου, Γιάννης Αντωνόπουλος, δικαίωμα ψήφου έχουν οι ταμειακώς ενήμερες επιχειρήσεις, οι οποίες μέχρι τώρα είναι περίπου 4.000 από τις 8.000 ενεργές του νομού.

«Στις εκλογές συμμετέχουν τα μέλη των επιχειρήσεων που είναι εγεγραμμένα στο Επιμελητήριο Ηλείας και είναι ταμειακώς ενήμερα. Δηλαδή έχουν πληρώσει το τέλος τήρησες μερίδας στο ΓΕΜΗ ως το 2016 και οι ατομικές επιχειρήσεις που έχουν εξοφλήσει τη συνδρομή τους στο ΕΒΕ Ηλείας για το 2016 ή  το τέλος  τήρησης μερίδας στο ΓΕΜΗ.Υποψηφιότητες υποβάλλονται ένα μήνα πριν από τις εκλογές, ως τις 15/11 στο μητρώο της εκλόγικής επιτροπής. Η ταμειακή τακτοποίηση γίνεται ως τις 6 Νοεμβρίου. Εμείς είμαστε έτοιμοι να δώσουμε οποιαδήποτε πληροφορία για τι πρέπει να πληρώσουν για να είναι καθόλα νόμιμοι», δήλωσε ο κ. Αντωνόπουλος, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα των εκλογών, παρά το κλίμα απογοήτευσης στουε επιχειρηματίες

«Το Επιμελητήριο είναι ο σύμβουλος και εκπρόσωπος των επιχειρήσεων στο κράτος. Θέλω να πιστεύω ότι γίνεται σωστή δουλειά. Το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών θα πρέπει να είναι ισχυρό και ενεργό, διότι θα εκλέξουν τους ικανότερους εκπροσώπους της ηλειακής επιχειρηματικότητας, η οποία διανύει την πιο κρίσιμη καμπή της τελευταίας 20ετίας», τόνισε.

Όλη η επικαιρότητα