Ηλεία Πολιτική

Εκλογές: Στις κάλπες χιλιάδες Ηλείοι πολίτες για να αναδείξουν τους εκλεκτούς τους

H ώρα της… κρίσης του ελληνικού λαού!
Ακούστε το άρθρο

Τα στελέχη των κομμάτων στην Ηλεία στέλνουν το δικό τους τελικό μήνυμα ενόψει των σημερινών εκλογών
Η ώρα της αλήθειας έφτασε! Εκατομμύρια Έλληνες και χιλιάδες Ηλείοι πολίτες θα προσφύγουν σήμερα στις κάλπες προκειμένου να αναδείξουν τους εκλεκτούς τους. Εκείνους, το πρόγραμμα των οποίων τους έπεισε και θέλουν να τους εκπροσωπήσουν στην επόμενη βουλή.

Μετά από μια έντονη, γεμάτη διλλήματα και πόλωση προεκλογική περίοδο, η ώρα της κρίσης έφτασε τόσο για τα κόμματα όσο και για τους υποψήφιους βουλευτές που ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού και έως τις 8.30 απόψε το βράδυ αναμένεται η SingularLogic να μπορεί να δώσει μια ασφαλή εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα μας στείλει σε νέα εκλογική αναμέτρηση τον Ιούλιο.

Ενόψει των σημερινών εκλογών, τα επιτελεία των κομμάτων και στην Ηλεία έδωσαν πραγματικό αγώνα δρόμου για να συσπειρώσουν τον κόσμο αλλά και να προσελκύσουν νέους ψηφοφόρους αφού ο νομός θεωρείται παραδοσιακά – και όχι αδίκως –βαρόμετρο για το εκλογικό αποτέλεσμα.
Γιώργος Λαμπρόπουλος (πρόεδρος ΔΕΕΠ Ηλείας), Παναγιώτης Φλεβοτόμος (Συντονιστής Ν.Ε. Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ), Δημήτρης Βάλαρης (Γραμματέας Ν.Ε Ηλείας ΠΑΣΟΚ) και Χρήστος Γιάνναρος (γραμματέας Τ.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ & υποψήφιος βουλευτής) στέλνουν σήμερα μέσω της εφ. «Πατρίς» το δικό τους – τελικό – μήνυμα ενόψει των εκλογών.

Γιώργος Λαμπρόπουλος, Πρόεδρος ΔΕΕΠ Ηλείας
«Δεν είναι ώρα για πειράματα και πισωγυρίσματα»

«Η Νέα Δημοκρατία θα είναι και πάλι νικητής στην εκλογική διαδικασία αφού η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η καλύτερη και πιο παραγωγική που έχει γνωρίσει ποτέ ο ελληνικός λαός.
Είναι η κυβέρνηση που οδήγησε στην άνθηση της οικονομίας μας, που έφερε στη χώρα μεγάλες επενδύσεις, που βελτίωσε την οικονομική κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών, που πήρε σημαντικές πρωτοβουλίες για την ασφάλεια και την εθνική μας άμυνα, που έφερε μεγάλες αλλαγές σε παιδεία και υγεία, που κράτησε γερά το τιμόνι της χώρας σε δύσκολες καταστάσεις, όπως ήταν η Πανδημία του κορωνοιού, η ελληνοτουρκική κρίση, η ενεργειακή κρίση και οι επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Είναι η κυβέρνηση που έχει σταθεί δίπλα στην Ηλεία, με σημαντικές αποφάσεις, με την εκκίνηση μεγάλων έργων υποδομής, όπως ο δρόμος Πάτρα – Πύργος.

Πιστεύω λοιπόν ότι οι Ηλείοι και οι Έλληνες πολίτες θα ψηφίσουν για σταθερότητα, για μεγαλύτερη ανάπτυξη, για ένα καλύτερο μέλλον και δεν θα επιστρέψουμε σε επικίνδυνες καταστάσεις για τη χώρα μας.
Δεν είναι ώρα για πειράματα και πισωγυρίσματα. Όλοι μαζί λοιπόν για μία πιο δυνατή Νέα Δημοκρατία, για μία πιο δυνατή Ελλάδα.

Παναγιώτης Φλεβοτόμος, Συντονιστής Ν.Ε. Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ
«Ηχηρό μήνυμα για να γυρίσουμε σελίδα»

«Σήμερα οι πολίτες της Χώρας μας αλλά και οι δημοκρατικοί πολίτες της Ηλείας καλούνται να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αλλαγής, μέσω της ψήφου τους. Θεωρώ ότι έχει γίνει απόλυτα κατανοητό από όλους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν αντιπαρατίθεται με ένα αντίπαλο πολιτικό κόμμα, όπως είναι αυτό της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καλείται να αντιπαρατεθεί με το «σύστημα Μητσοτάκη», που για μία ολόκληρη τετραετία το μόνο το οποίο κατάφερε είναι να «πρωταγωνιστεί» αρνητικά σε μεγάλα ζητήματα όπως η υγεία, η παιδεία, η στήριξη των αδύναμων πολιτών αλλά και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Για να δούμε ξεκάθαρα το «αποτύπωμα» που άφησε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Νομό μας, αρκεί να επαναφέρουμε στην μνήμη μας, την κατάσταση που επικρατεί στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία της Ηλείας, να θυμηθούμε τα «λουκέτα» των Πανεπιστημιακών τμημάτων στο Νομό, τα «κουπόνια» στα νοικοκυριά για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, τα «λουκέτα» σε δεκάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και το πόσο «στήριξε» η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας και τους αγρότες μας.

Οι πολίτες της Ηλείας στις κάλπες θα στείλουν ηχηρό μήνυμα με την ψήφο τους σε όλους εκείνους που οδήγησαν το Νομό σε τέλμα διαγράφοντας τον ακόμα και από τον Πανεπιστημιακό χάρτη. Σήμερα η Ηλεία θα γυρίσει σελίδα στηρίζοντας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία και τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα».

Δημήτρης Βάλαρης, Γραμματέας Ν.Ε Ηλείας ΠΑΣΟΚ
«Είναι η ώρα για αγώνα και μάχη για την νέα προοδευτική αλλαγή»

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες σήμερα ψηφίζουν για μια νέα ελπίδα. Για μια νέα προοπτική. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη χαρακτηρίζεται από την κατάρρευση του δήθεν επιτελικού κράτους, τις πελατειακές σχέσεις, την αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων, την υπονόμευση του κράτους δικαίου και των ανεξάρτητων αρχών αλλά και τα εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς. Αλλά και σε επίπεδο Ηλείας, αυτά τα 4 χρόνια η Κυβέρνηση Μητσοτάκη υποβάθμισε το Νομό μας με το κλείσιμο των ΤΕΙ σε Πύργο και Αμαλιάδα, με την υποστελέχωση των δομών  Υγείας και σήμερα να κινδυνευει, με αναστολή, η παθολογική κλινική στον Πύργο. Και ενώ είναι προφανείς οι ευθύνες της συντηρητικής κυβέρνησης για την σημερινή κατάσταση της χώρας, η ευθύνη για την Αλλαγή, το χτίσιμο νέων θεσμών εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας, βαραίνει την άλλη πλευρά, την δική μας πλευρά, την πλευρά της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Της δημοκρατικής παράταξης, του ΠΑΣΟΚ, που διαχρονικά έχει την δύναμη να συγκρούεται με το συντηρητικό κατεστημένο, δεξιόστροφο και αριστερόστροφο και να κινεί την Ελλάδα προς τα εμπρός.

Τώρα είναι η ώρα για αγώνα και μάχη για την νέα προοδευτική αλλαγή. Μετά από μία δεκαετία λάσπης και απαξίωσης του πολιτικού μας χώρου το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει. Οφείλουμε και πρέπει αυτόν τον κόσμο που δίνει ευκαιρία ξανά στον χώρο μας, να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του ουσιαστικά. Σκοπός μας, είναι να εκφράσουμε τους μη προνομιούχους του σήμερα. Τους ανέργους, τις οικογένειες που ζορίζονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τη Νέα Γενιά. Να εκφράσουμε αυτά τα κομμάτια της κοινωνίας, ώστε το ΠΑΣΟΚ, ως Κίνημα Αλλαγής, να ξαναγίνει Πρωταγωνιστής. Και για να γίνεις Πρωταγωνιστής θα πρέπει να έχεις σχέδιο, προτάσεις και όραμα για την ανάταξη της χώρας με μια οικονομία ανθεκτική, βιώσιμη με αξιοπρέπεια και ευημερία για όλους. Για ένα κράτος που θα εγγυάται το δημόσιο συμφέρον, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δίκαιη ανάπτυξη, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία. Εμείς ως ΠΑΣΟΚ και σχέδιο και όραμα έχουμε για τη χώρα. Η Αλλαγή είναι Δυνατή!»

Χρήστος Γιάνναρος, γραμματέας Τ.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ & υποψήφιος βουλευτής
«Όλα… τούμπα με ισχυρό ΚΚΕ»

« Αυτό που βγαίνει από την καθημερινή επαφή με τον κόσμο είναι η αγανάκτηση για αυτά που ζούμε, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε για να παραμείνουμε στο τόπο μας.

Όμως πάντα στην ανθρώπινη ύπαρξη υπάρχει η αισιοδοξία και η ελπίδα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αυτό που χρειάζεται σήμρα είναι να κάνουμε την έκπληξη, να τους αιφνιδιάσουμε με μεγάλο ποσοστό του ΚΚΕ και στο νομό και πανελλαδικά. Ο αγρότης που δεν μπορεί να τα φέρει πέρα και να καλλιεργήσει, ο Πυρόπληκτος που βλέπει ότι ακόμα δεν έχει πάρει αποζημιώσεις, ο εργαζόμενος που ο μισθός του εξανεμίζεται το πρώτο δεκαπενθήμερο και ο ελεύθερος επαγγελματίας που τα λειτουργικά κόστη τον έχουν πνίξει πρέπει να δώσει ψήφο καταδίκης αυτής της πολιτικής. Και γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτή η πολιτική έχει συνέχεια όποια και να είναι η κυβέρνηση για αυτό άλλωστε από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% των νόμων της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το 70%.

Στη καθημερινή επαφή με τον απλό κόσμο στις γειτονιές, στα χωριά, στους χώρους δουλειάς έρχεται ότι και με την ψήφο μας σήμερα μπορούμε να βάλουμε STOP στη λογική πάμε και όπου βγει, να βάλουμε την δικιά μας πινελιά και να κάνουμε πράξη τους στοίχους του Κώστα Βάρναλη:  «εάν ξυπνήσεις μονομιάς θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς». Αυτό πρέπει να είναι ο στόχος μας να τα φέρουμε όλα τούμπα με ισχυρό ΚΚΕ την επόμενη των εκλογών».

Τα εκλογικά τμήματα στην Ηλεία

Τα εκλογικά τμήματα στους δήμους της Ηλείας ενόψει των σημερινών εκλογών ανέρχονται σε 410, εννιά λιγότερα σε σχέση με τις εκλογές του 2019. Στον δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης θα λειτουργήσουν 50 εκλογικά τμηματα, στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων 46, στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας 52, στον δήμο Ζαχάρως 37, στον δήμο Ήλιδας 75, στον δήμο Πηνειού 36 και στον δήμο Πύργου 114.
ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ – ΚΥΛΛΗΝΗΣ 1 έως 50
Δημοτική Ενότητα Ανδραβίδας 1 – 9
Δημοτική Ενότητα Βουπρασίας 10 – 29
Δημοτική Ενότητα Κάστρου – Κυλλήνης 30 – 37
Δημοτική Ενότητα Λεχαινών 38-50
ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ – ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ 51 έως 96
Δημοτική Ενότητα Αλιφείρας 51 – 61
Δημοτική Ενότητα Ανδριτσαίνης 62 – 71
Δημοτική Ενότητα Σκιλλούντος 72 – 96
ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ 97 έως 148
Δημοτική Ενότητα Αρχαίας Ολυμπίας 97 – 126
Δημοτική Ενότητα Λαμπείας 127 – 130
Δημοτική Ενότητα Λασιώνος 131 – 137
Δημοτική Ενότητα Φολόης 138 – 148
ΖΑΧΑΡΩΣ 149 έως 185
Δημοτική Ενότητα Ζαχάρως 149 – 176
Δημοτική Ενότητα Φιγαλείας 177 – 185
ΗΛΙΔΑΣ 186 έως 260
Δημοτική Ενότητα Αμαλιάδας 186 – 242
Δημοτική Ενότητα Πηνείας 243 – 260
ΠΗΝΕΙΟΥ 261 έως 296
Δημοτική Ενότητα Βαρθολομιού 261 – 272
Δημοτική Ενότητα Γαστούνης 273 – 289
Δημοτική Ενότητα Τραγανού 290 – 296
ΠΥΡΓΟΥ 297 έως 410
Δημοτική Ενότητα Βώλακος 297 – 304
Δημοτική Ενότητα Ιάρδανου 305 – 316
Δημοτική Ενότητα Πύργου 317 – 389
Δημοτική Ενότητα Ωλένης 390 – 410

Όλη η επικαιρότητα