Ηλεία

Εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας: Ίδιος ο πρόεδρος, νέο το συμβούλιο

Με αρκετά μεγάλη συμμετοχή, έγιναν χθες στα γραφεία του συλλόγου, οι εκλογές για το νέο Δ.Σ.

Με αρκετά μεγάλη συμμετοχή, έγιναν χθες στα γραφεία του συλλόγου, οι εκλογές για το νέο Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας.

Ρεπορτάζ: Χρ. Κανελλόπουλος / Γ. Τσουκαλάς

Μάλιστα οι εκλογές έγιναν με την συμμετοχή αρκετών νέων δικηγόρων, δείχνοντας το ενδιαφέρον που υπάρχει από το νέο … αίμα του δικηγορικού κλάδου, για την εκλογή των προσώπων που θα τους εκπροσωπήσουν στο νέο διοικητικό συμβούλιο, που θα έχει ένα δύσκολο και απαιτητικό έργο, να προασπίσει δηλαδή τα συμφέροντα όλου του Νομικού κόσμου της Ηλείας.

Δημήτριος Δημητρουλόπουλος: «Πρόκειται για την κορυφαία Δημοκρατική διαδικασία, σε κάθε συλλογική διοργάνωση»

Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ηλείας και μοναδικός υποψήφιος για τη θέση αυτή, ο κος Δημήτριος Δημητρουλόπουλος, στάθηκε στην σημασία της εκλογικής διαδικασίας,  πού έγινε προκειμένου οι συνάδελφοί του να επιλέξουν τους ανθρώπους που θα συγκροτήσουν το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.

“Διεξάγονται σήμερα (σ.σ. χθες) σε ολόκληρη τη χώρα οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων διοικήσεων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας. Πρόκειται για την κορυφαία Δημοκρατική διαδικασία, σε κάθε συλλογική διοργάνωση, σε κάθε σωματείο και μεταξύ αυτών βεβαίως είναι και ο πρώτος επιστημονικός σύλλογος της χώρας, οι δικηγορικοί σύλλογοι. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας έχει μακρά παράδοση σε τέτοιου είδους διαδικασίες. Τα πράγματα από το πρωί εξελίχθηκαν πολύ ομαλά, οι συνάδελφοι είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν τους πλέον κατάλληλους, κατά την άποψή τους, αυτούς που θέλουν να συγκροτήσουν το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου. Πρόκειται για εκλεκτούς συνάδελφους, από τους οποίους θα κάνουν τις επιλογές τους. Οι ευθύνες που περιμένουν την νέα διοίκηση προφανώς είναι μεγάλες, γιατί η συγκυρία είναι δύσκολη και οι καταστάσεις οι οποίες βιώνουμε είναι μοναδικές και πρωτόγνωρες, όμως πιστεύουμε ότι θα κατορθώσουμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτές και θα ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη που θα δείξουν οι συνάδελφοι προς το πρόσωπό μας”.

Λεόντιος Χαραλαμπίδης: «Υπήρξε ικανοποιητική προσέλευση ψηφοφόρων και μάλιστα κυρίως νέων συναδέλφων»

Στην εφημερίδα «Πατρίς» μίλησε και ο κος Λεόντιος Χαραλαμπίδης πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής, που αναφερόμενος στις εκλογές των δικηγόρων, τόνισε και αυτός ότι η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, παρά την πανδημία που επικρατεί σε όλη τη Ελλάδα.
“Η διαδικασία ξεκίνησε στις 7 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 7:00 το απόγευμα, όλα κύλησαν ομαλά, υπήρξε ικανοποιητική προσέλευση ψηφοφόρων και μάλιστα κυρίως νέων ψηφοφόρων, νέων συναδέλφων, όλα βέβαια κάτω από τις ιδιαιτερότητες που επιβάλλει η πανδημία. Τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά μέτρα, όπως ο ελάχιστος αριθμός ατόμων μέσα στην αίθουσα και φυσικά υπήρξαν οι απαραίτητες αποστάσεις και φυσικά μάσκες. Πιστεύω ότι όλοι οι συνάδελφοι έχοντας επίγνωση των αναγκών που υπάρχουν στο επάγγελμα και την ανάγκη ανάδειξης εκπροσώπων, μετέχουν σε αυτή την εκλογική διαδικασία”.
Τα άλλα δύο μέλη της εφορευτικής επιτροπής ήταν η κα Ραφαηλία – Γεωργία Βασιλείου και ο κος Διονύσιος Λύμουρας.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας

Για την κάλπη του πρόεδρου τον νυν πρόεδρο Δημήτριο Δημητρουλόπουλο, που ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος, ψήφισαν 98 δικηγόροι, ενώ υπήρχαν και 6 λευκά ψηφοδέλτια.

Για τους συμβούλους όπου βρέθηκαν 3 άκυρα και ένα λευκό είχαμε τις εξής ψήφους:

Μπεβούδα Μαρίνα 80 ψήφοι

Λιατσής Σπυρίδων 67 ψήφοι

Κατσιαδράμη Ακριβή 63 ψήφοι

Παναγιωτόπουλος Αριστείδης 63 ψήφοι

Αγγελή Ελπίδα 60 ψήφοι

Καννής Αθανάσιος 59 ψήφοι

Καλάκου Θεοδώρα 46 ψήφοι

Οι Γεωργουλόπουλος Ιωάννης και Γιαννάτος Κων/νος ισοψήφησαν με 36 ψήφους και θα γίνει σήμερα κλήρωση για την τελευταία θέση στο Δ.Σ.

Να σημειωθεί ότι δεν εκλέγονται οι: Μαραγκουδάκης Αγησίλαος που έλαβε 29 ψήφους, ο Φωτόπουλος Γεώργιος που έλαβε 28 ψήφους και ο Αναστόπουλος Αναστάσιος που έλαβε 18 ψήφους.

«Φιλοδοξία μας είναι τη νέα τετραετία να είναι ακόμα πιο ενεργός ο σύλλογος»

Νέο Δ.Σ. ανέδειξε χθες ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας, σε μια εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε, σε ιδιαίτερα χαρούμενο κλίμα με αθρόα συμμετοχή και ομαλή ροή, στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας. Συνολικά ψήφισαν 78 άτομα και νέος πρόεδρος αναδείχθηκε εκ νέου ο Θανάσης Θεοδόσης με 70 ψήφους (4 λευκά, 4 άκυρα).

«Αρχίζει μια δύσκολη τετραετής θητεία, γιατί είμαστε στη συνέχεια μια υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, που έχει επηρεάσει σημαντικά ολόκληρο τον τοπικό πληθυσμό. Τελειώνοντας την προηγούμενη τετραετία, στην οποία ήμουν επικεφαλής στον Σύλλογο, θέλω να πω ότι προσπαθήσαμε για τα καλύτερα, υπερβάλαμε εαυτούς την περίοδο της οικονομικής κρίσης και πιστεύω ότι τουλάχιστον καταφέραμε να μειωθούν στο ελάχιστο –όχι σε μηδενικό αριθμότα κρούσματα στα μέλη του συλλόγου μας και στα μέλη του προσωπικού του δικαστηρίου μας. Προσπαθήσαμε να βγάλουμε τον σύλλογο έξω από τους τοίχους των δικαστηρίων και να έχουμε μια κοινωνική συμμετοχή στα πεπραγμένα της περιοχής μας. Πιστεύω ότι σε ένα μέτρο το καταφέραμε.

Φιλοδοξία μας είναι τη νέα τετραετία να είναι ακόμα πιο ενεργός ο σύλλογος και θέλουμε πραγματικά να ανταποκρίνεται άριστα στα αντανακλαστικά που απαιτεί η κοινωνία και στα σημερινά προβλήματα. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τα μέλη του Δ.Σ. της θητείας που είναι ως τις 31/12 και όλους τους συναδέλφους- μέλη του Συλλόγου, οι οποίοι πραγματικά έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μπορέσει ο Σύλλογός μας να είναι παρών παντού. Θέλω να πιστεύω ότι η συμμετοχή μας και στις ολομέλειες ήταν σημαντική και ότι καταφέραμε να βάλουμε ένα λιθαράκι σ αυτόν τον δύσκολο οικονομικά τόπο. Πεποίθησή μου είναι ότι θα προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο και θα κάνουμε ακόμα καλύτερα πράγματα», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Θανάσης Θεοδόσης. Επιπλέον ο κ. Θεοδόσης θέλησε να ευχαριστήσει τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη στήριξη, την κάλυψη και την προώθηση όλων των δράσεων του Δικηγορικού Συλλόγου.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζουν: ο Πολύδωρος Βησσαρίων (44 ψήφοι), Γεράσιμος Παπαγιαννόπουλος (39 ψήφοι), Ειρήνη Θεοδωροπούλου (39 ψήφοι), Εμμανουήλ Μπιρμπίλης (39 ψήφοι). Αναπληρωματικοί εξελέγησαν: ο Ανδρέας Γκινάλας (38 ψήφοι), η Ελπινίκη Ζαφειροπούλου (37 ψήφοι), ο Διονύσης Ζησιμόπουλος (26 ψήφοι) και ο Χρήστος Ξουρής (18 ψήφοι).

 

Όλη η επικαιρότητα