Ελλάδα

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Μεγάλη προσέλευση στις κάλπες – 40.000 πολίτες ψήφισαν μέχρι τις 12 – Η εικόνα στη Δυτική Ελλάδα

Πηγές της Κουμουδούρου εκτιμούν ότι ο τελικός αριθμός στις κάλπες θα είναι με βεβαιότητα εξαψήφιος, θα υπερβεί δηλαδή τα 100.000 μέλη.
Ακούστε το άρθρο

Για «πολύ μεγάλη» προσέλευση που παρατηρείται στα εκλογικά τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε όλη την Ελλάδα, κάνουν λόγο πληροφορίες πηγών της Κουμουνδούρου, αναφέροντας ότι τις πρώτες ώρες, έως τις 12 το μεσημέρι, έχουν ήδη ψηφίσει 40.000 πολίτες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι με βάση την έως τώρα συμμετοχή, αναμένεται ότι ο τελικός αριθμός στις κάλπες θα είναι με βεβαιότητα εξαψήφιος, θα υπερβεί δηλαδή τα 100.000 μέλη. Κατά τις ίδιες πηγές «το πιο ενδιαφέρον μέχρι τώρα, είναι ότι τα νέα μέλη που προσέρχονται στις κάλπες, είναι σχεδόν διπλάσια από τα μέχρι σήμερα εγγεγραμμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ», ενώ κάνουν λόγο για μαζική προσέλευση τόσο στην περιφέρεια όσο και στο κέντρο της Αθήνας.

Σταθερή ροή προσέλευσης των ψηφοφόρων στα εκλογικά κέντρα της Δυτικής Ελλάδας

Υπάρχει μία σταθερή ροή προσέλευσης των ψηφοφόρων, σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σε όλα εκλογικά τμήματα που λειτουργούν και στις τρεις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Ελλάδας, για την ανάδειξη του προέδρου και των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η προσέλευση στις κάλπες έχει ξεκινήσει ομαλά και συνεχίζεται χωρίς προβλήματα σε όλες τις περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας.

Μάλιστα σε εκλογικά τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας τελείωσαν, σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι αιτήσεις εγγραφής νέων μελών και αποστέλλονται νέες.

Στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας λειτουργούν 48 εκλογικά κέντρα και συγκεκριμένα 46 τμήματα για την εκλογή προέδρου και μελών της κεντρικής επιτροπής και άλλα 50 νέων μελών για την εκλογή προέδρου.

Ειδικότερα, στην Αχαΐα, λειτουργούν 15 εκλογικά κέντρα, 21 τμήματα για εκλογή προέδρου και μελών της κεντρικής επιτροπής και άλλα 19 νέων μελών για την εκλογή προέδρου.

Στην Αιτωλοακαρνανία, λειτουργούν 23 εκλογικά κέντρα, 18 τμήματα για εκλογή προέδρου και μελών της κεντρικής επιτροπής και 21 νέων μελών για την εκλογή προέδρου.

Στην Ηλεία, λειτουργούν 10 εκλογικά κέντρα, 7 τμήματα για εκλογή προέδρου και μελών της κεντρικής επιτροπής και 10 νέων μελών για την εκλογή προέδρου.

Με αυξημένη συμμετοχή και στην Ηλεία

Τέσσερις και πλέον ώρες από την έναρξη της διαδικασίας, η προσέλευση είναι μεγάλη και στην Ηλεία. Οι ψηφοφόροι έχουν μια συνεχή ροή σε μεγάλο αριθμό και δίνουν το στίγμα της συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Όλη η επικαιρότητα