Κόσμος

Εκλογές Τουρκία: Σάλος με την Εμινέ Ερντογάν – Ψήφισε χωρίς ταυτότητα

Η είδηση έχει καταγράφει σε αρκετά αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ της Τουρκίας, τα οποία στηλιτεύουν το γεγονός.
Ακούστε το άρθρο

Η είδηση έχει καταγράφει σε αρκετά αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ της Τουρκίας, τα οποία στηλιτεύουν το γεγονός.

Οι Τούρκοι πολίτες συνέρρευσαν μαζικά στις κάλπες για να αποφασίσουν ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της χώρας έχοντας να επιλέξουν ανάμεσα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερεντογάν και τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στις εκλογές που έχουν χαρακτηριστεί οι πιο κρίσιμες για την πορεία της χώρας.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετέβη για να ψηφίσει μαζί με τη σύζυγό του, Εμινέ στο εκλογικό κέντρο που είχε στηθεί στο γυμνάσιο – λύκειο, Σαφέτ Τσεμπί στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαιρέτησε τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και τους εκλογικούς και δικαστικούς αντιπροσώπους και στη συνέχεια έδωσε την ταυτότητά του προκειμένου να πάρει το ψηφοδέλτιο και να κατευθυνθεί προς την κάλπη για να ψηφίσει.

Ωστόσο εντύπωση προκάλεσε ότι η Εμινέ Ερντογάν δεν έδειξε κάποια ταυτότητα για να καταγραφεί, παρ’ όλ’ αυτά μετέβη κανονικά στην κάλπη και ψήφισε.

Η είδηση έχει καταγράφει σε αρκετά αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ της Τουρκίας, τα οποία στηλιτεύουν το γεγονός ότι η Εμινέ Ερντογάν ψήφισε «ανώνυμα» κάτι που όπως είναι φυσικό έχει προκαλέσει σάλο.

Η ανάρτηση στο Twitter

Μάλιστα η σύζυγος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με μήνυμα της στο Twitter ευχήθηκε καλή τύχη στη χώρα.

«Ψηφίσαμε για τις προεδρικές εκλογές. Εύχομαι καλή τύχη στη χώρα και στο έθνος μας και εύχομαι σε όλους τους αξιωματούχους που συμμετέχουν στις εκλογές», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της.

Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συνεχίσει να κυβερνά τη χώρα, καθώς με καταμετρημένο το 20,6%, λαμβάνει το 60,8%, ενώ ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συγκεντρώνει το 36%. Σύμφωνα με την εκτίμηση του Middle East Eye, η συμμετοχή αναμένεται να έχει ξεπεράσει το 80%.

Όλη η επικαιρότητα