Εκλογές Εκλογικά Νέα Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας για Ευρωεκλογές 2019: Θα είναι ντέρμπι

Ακούστε το άρθρο

Ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξή του στον Αντώνη Σρόιτερ και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στον Alpha, αναφέρθηκε και στην σε πολύ υψηλούς τόνους, συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και τις αναφορές για μέλη των οικογενειών των πολιτικών αρχηγών αλλά και στην επερχόμενη μάχη για τις ευρωεκλογές του 2019.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «αποτελεί σχέδιο από την πλευρά της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη η αντιπαράθεση. Είναι γραμμή να μην μιλά για την οικονομία γιατί κάθε φορά που έχει κάνει προβλέψεις έχει πέσει έξω»

Στη συνέχει και αναφερόμενος στα σχόλια για τον πατέρα του είπε ότι «αθλιότητα το να αμαυρώνεις τη μνήμη της οικογένειας του πολιτικού σου αντιπάλου, που δεν ήταν δημόσια και αυτό ήταν επιλογή του κ. Μητσοτάκη. Η κριτική που ασκώ στον υιό Μητσοτάκη είναι για τις πολιτικές επιλογές του και πολλές φορές δεν εμφανίζει τον τρόπο με τον οποίο έχει κάποια εισοδήματα».

«Δεν έχει ξαναγίνει αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης στην βουλή μιλώντας με αυτό τον τρόπο για τον πατέρα μου», σημείωσε και συμπλήρωσε «ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν πρωθυπουργός. Η κοινή γνώμη είχε εικόνα γι’ αυτόν. Ο δικός μου πατέρας δεν ήταν δημόσιο πρόσωπο».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «έχω δικαίωμα να κρατήσω, έξω από την πολιτική, τις λίγες στιγμές που έχω με την οικογένειά μου, με τα παιδιά μου. Δεν αρνήθηκα ποτέ που πήγα, γιατί δεν έχω να κρύψω κάτι»

Για τις διακοπές του σχολίασε ότι «το γεγονός ότι βρέθηκα σε σκάφος συνεργάτιδάς μου είχε δημοσιοποιηθεί στα ΝΕΑ και δεν το διέψευσα γιατί δεν είχα λόγο να το κάνω. Όσο η ΝΔ επιμένει στο ζήτημα αυτό τόσο ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει γιατί το κάνει. Θέλουν να στρέψουν τη συζήτηση στα δευτερεύοντα». Ενώ σημείωσε ότι «οι σύμβουλοί του έχουν οδηγήσει τον κ. Μητσοτάκη σε μια πολιτική χωρίς αρχές. Τον οδήγησαν στη λογική του ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αυτό θα του γυρίσει μπούμερανγκ».

«Έχει σημασία που φιλοξενείται κανείς, φυσικά. Εγώ δεν φιλοξενήθηκα στο σκάφος του κ. Μαρινάκη ούτε στο Noor1. Ούτε έχω κουμπάρο κάποιον ο οποίος είναι υπόδικος και διωκόμενος για διακίνηση ναρκωτικών κι έχει και επτά εφημερίδες», συμπλήρωσε.

Τέλος είπε ότι «πείραμα μεταδημοκρατίας αυτό που ζούμε στον τόπο. Και στις 26 του Μάη θα ξέρουμε αν ο ελληνικός λαός αντιδράσει σε αυτό το πείραμα, το οποίο ζήσαμε έντονα τον Ιούλιο του 2015. Όπου όλα τα μέσα ήταν απέναντι αλλά ο λαός άκουσε αυτά που προσπαθούσα να αρθρώσω. Στην μάχη δεν πας για να χάσεις. Πας να κερδίσεις. Τις τελευταίες ημέρες έχει διαμορφωθεί μια δυναμική που δεν είχα δει ούτε το 2015. Θα είναι ντέρμπι οι ευρωεκλογές 2019. Από την μια έχουμε τα επιχειρήματα και από την άλλη το πείραμα της μεταδημοκρατίας».

«Δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε μια στο εκατομμύριο τις εθνικές εκλογές να τις κερδίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης», σημείωσε και συμπλήρωσε «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 26 του Μάη θα δημιουργήσει μια παταγώδη κατάρρευση της απάτης που έχει προσπαθήσει να στήσει με τα μέσα ενημέρωσης ο κ. Μητσοτάκης περί κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είναι τα μηνύματα που παίρνω από την ελληνική περιφέρεια».

«Ο κ. Μητσοτάκης είπε αυτό που πιστεύει. Έχει βαθιά αντικοινωνική και αντιλαϊκή ατζέντα»

Νωρίτερα στην συνέντευξη είχε σχολιάσει το ζήτημα που έχει προκύψει με τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη και την πολιτική διαμάχη για την επταήμερη εργασία.

Αρχικά ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Ο κ. Μητσοτάκης είπε αυτό που πιστεύει. Έχει βαθιά αντικοινωνική και αντιλαϊκή ατζέντα. Είναι μία θέση του κέντρου νεοφιλελεύθερων μελετών. Και μία θέση που υποστηρίζουν κάποιοι ακραίοι και στον ΣΕΒ».

Και συνέχισε λέγοντας ότι «μετά προσπάθησε να το διορθώσει φέρνοντας σαν παράδειγμα τον Παπαστράτο. Άλλο η 7ημερη λειτουργία επιχειρήσεων. Αλλά υπάρχει πενθήμερο και 8ωρο. Όλα τα άλλα είναι υπερωρία. Επίσης υπάρχει και το ρεπό των εργαζομένων. Ακόμα και το ’80 ίσχυε η επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων».

«Οι σύμβουλοί του τον απέτρεψαν να έρθει να αντιπαρατεθεί μαζί μου. Τον μέμφομαι γιατί δεν έχει το θάρρος να υπερασπιστεί τις απόψεις του», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ενώ συμπλήρωσε ότι «προσπαθεί να διορθώσει κάνοντας γκάφα με τον Παπαστράτο και σήμερα συνέχισε. Εγώ να τον κατηγορήσω για τι; Για την πολιτική αήθεια;».

Ο Αλέξης Τσίπρας για τα θετικά μέτρα ανέφερε ότι «κάθε φορά που φέρνουμε ένα θετικό μέτρο, από το 2016 ξεκινήσαμε, ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι είναι προεκλογικά».

 «Δεν θα μας πει κανένας τεχνοκράτης Ευρωπαίος τι θα κάνουμε»

Ο Αλέξης Τσίπρας στον Alpha απαντώντας σε ερώτηση για τις κατηγορίες των πολιτικών του αντιπάλων ότι έφερε το πακέτο των φιλολαϊκών μέτρων λίγο πριν τις εκλογές απάντησε ότι «οι εκλογές είναι σε πέντε μήνες αλλά τα μέτρα είναι μόνιμα».

Εξήγησε ότι τα μέτρα αυτά τα είχε προναγγείλει η κυβέρνηση ήδη από την ΔΕΘ, ότι τώρα το επιτρέπει η κατάσταση της οικονομίας και ότι τα μέτρα αυτά θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα.

Επιπλέον απευθυνόμενος προς τον πολιτικό του αντίπαλο ρώτησε: «Είναι λαϊκισμός του αίσχιστου είδους και ανέφικτα τα μέτρα και δεν θα τα ψηφίσει ή διαφορετικά γιατί τα ψηφίζει, αυτό είναι αντίφαση».

Εξήγησε ακόμα ότι το επίδομα θα είναι μόνιμο και είναι κάτι ανάμεσα στο δώρο Πάσχα και την 13η σύνταξη ανάμεσα με το ύψος της για τους δικαιούχους. «Η πολιτική μας είναι να στηρίξουμε τους αδύναμους. Η άποψη των αντιπάλων μας είναι οι αδύναμοι στον Καιάδα. Εκτιμώ ότι αυτά τα μέτρα ελάφρυνσης θα επιδράσουν θετικά».

«Η Ελλάδα δεν είναι πια στα μνημόνια. Η Ελλάδα έχει μια κυρίαρχη κυβέρνηση, η οποία έχει, μεν, κάποιους στόχους, αλλά τα μέσα για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι είναι δικιά μας δουλειά. Δεν θα μας πει κανένας τεχνοκράτης Ευρωπαίος τι θα κάνουμε. Θέλαμε όταν βγούμε από τα μνημόνια να χουμε την ελευθερία να σχεδιάσουμε, έχοντας τον κουμπαρά γεμάτο και αυτό κάναμε.

Ενώ συμπλήρωσε ότι «να δεσμευθεί ο κύριος Μητσοτάκης αν εγγυάται την μονιμότητα των μέτρων. Και αν πρόκειται για προεκλογικές παροχές γιατί τις ψηφίζει;».

Πηγή: newsbeast

Όλη η επικαιρότητα