Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Ανάσα για οφειλέτες πυρόπληκτους του 2007

Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη ανάσα για τους ανθρώπους που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές του 2007 δίνεται με τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή. Την τροπολογία κατέθεσαν οι βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη και Γεράσιμος Μπαλαούρας και αφορά τους πυρόπληκτους που έχουν οφειλές από «οικοδομικά» ένσημα σχετικά με την ανοικοδόμηση ή επισκευή των κατεστραμμένων ιδιοκτησιών. Η διάταξη προβλέπει την ελάφρυνση με δύο τρόπους:

α) με τον επαναϋπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών προς το πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με χαμηλότερη βάση υπολογισμού και συγκεκριμένα με βάση τον κατώτατο βασικό μισθό άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών, όπως ίσχυε στις 31.12.2018.

β) με διαγραφή του συνόλου των πάσης φύσεως προσαυξήσεων, προσθέτων τελών και τόκων λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής κύριας οφειλής, όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι την ημερομηνία της έκπτωσης.

Μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια είναι συνεχής η προσπάθειά μας για την ανακούφιση των ανθρώπων που επί εννέα χρόνια υπέστησαν της συνέπειες της καταστροφής, στην οποία οδήγησαν τη χώρα τα στελέχη του παλιού πολιτικού κατεστημένου. Αυτή την προσπάθεια την βλέπουν οι καλοπροαίρετοι πολίτες, την επικροτούν και θα την επιβραβεύσουν έμπρακτα.

Δημήτρης Μπαξεβανάκης

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Όλη η επικαιρότητα