Εκλογές Εκλογικά Νέα

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Τι απαντά το υπουργείο Εσωτερικών για την καθυστέρηση

Ακούστε το άρθρο

Καθυστερήσεις στην ενσωμάτωση των τελικών αποτελεσμάτων, τόσο των ευρωεκλογών όσο και των αυτοδιοικητικών εκλογών, παρατηρούνται έως και τώρα, σχεδόν 50 ώρες μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.

Στις 14:30 ώρα περίπου είχε ενσωματωθεί το 95,48% των εκλογικών τμημάτων. Στις περιφερειακές εκλογές είχε ενσωματωθεί κατά μέσο όρο το 97,52%, ενώ σε ό,τι αφορά στους δήμους στη συντριπτική πλειονότητά τους έχουν ανακοινωθεί τα τελικά αποτελέσματα, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για μεγάλους δήμους όπως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπου στην προκειμένη περίπτωση δεν φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει ποιος εκ των Ζέρβα και Ορφανού θα είναι αντίπαλος του Ταχιάου στο β΄ γύρο.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, όλα τα αποτελέσματα έχουν παραδοθεί από τους δικαστικούς αντιπροσώπους στις περιφέρειες.

Αποδίδουν, δε, τα όποια προβλήματα στο ότι ορισμένες περιφέρειες καθυστερούν να στείλουν τα αποτελέσματα στο υπουργείο. Από εκεί και πέρα, ό,τι αποτέλεσμα φτάνει στο ΥΠΕΣ περνάει αμέσως στο σύστημα (www.ypes.gr/ekloges) και ενσωματώνεται, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

via

Όλη η επικαιρότητα