Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Αρχή με Ολυμπία και φινάλε με Ζαχάρω – Ολοκληρώθηκε χθες η κατάθεση των συνδυασμών της Ηλείας στο Πρωτοδικείο του Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Μέρα… συνωστισμού η χθεσινή στο κτίριο των δικαστηρίων του Πύργου, αφού η πλειονότητα των υποψηφίων δημάρχων και προέδρων κατέθεσαν χθες τα δικαιολογητικά τους στο Πρωτοδικείο, για την συμμετοχή τους στις Δημοτικές Εκλογές της 26ης Μαΐου.

Διαβάστε ακόμη

https://www.patrisnews.com/eklogika-nea/aftodiikitikes-ekloges-2019-dite-olous-tous-syndyasmous-live/

Την αρχή έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Τζαβάρας, λίγο μετά τις 10:30 το πρωί, ο οποίος μετά την κατάθεση της υποψηφιότητάς του επισήμανε την ανάγκη να δοθεί ώθηση για τη συγκρότηση μεγάλου λαϊκού κινήματος.

Λίγο αργότερα αφίχθη ένας ακόμα διεκδικητής του δημαρχιακού θώκου της Αρχαίας Ολυμπίας, ο Γιώργος Αηδόνης, μαζί με συνεργάτες και στελέχη του συνδυασμού του. Εξερχόμενος των δικαστηρίων χαμογελαστός, εξέφρασε τη σιγουριά του για νίκη στις εκλογές, τονίζοντας ότι ο συνδυασμός του έχει ανανεωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, κατέθεσε την υποψηφιότητά του ο διεκδικητής του δήμου Πύργου, Λάμπης Αριστειδόπουλος, συνοδευόμενους από υποψήφιους του συνδυασμού του. Βγαίνοντας από τα δικαστήρια εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα,  αναφέροντας πως ο συνδυασμός του  απαρτίζεται από νέους, ικανούς και άφθαρτους πολίτες με όραμα και διάθεση προσφοράς για τον τόπο.

Γύρω στις 12:30 εμφανίστηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Πύργου, Γιάννης Αργυρόπουλος, κάνοντας μια «μίνι» πορεία με τα στελέχη του συνδυασμού του, η οποία ξεκίνησε από το εκλογικό κέντρο και μέσω της 28ης Οκτωβρίου έφτασε στα δικαστήρια. Αμέσως μετά την κατάθεση του συνδυασμού του, ο κ. Αργυρόπουλος φωτογραφήθηκε στα σκαλιά με τους υποψηφίους και δήλωσε συγκινημένος και υπερήφανος για την πλαισίωση του συνδυασμού του, για τον οποίο τόνισε ότι είναι ανεξάρτητος και πολυσυλλεκτικός, εκφράζοντας την πίστη του για τη νίκη στις εκλογές.

Στις 9:30 «έκλεισε» ο Πύργος

Το μεσημέρι πέρασαν από το Πρωτοδικείο ως επί το πλείστον υποψήφιοι πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους. Ο… β’ γύρος υποψήφιων δημάρχων ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα με τον υποψήφιο δήμαρχο Πύργου, Αντώνη Καράμπελα, να καταφθάνει χαμογελαστός στα δικαστήρια με πλειάδα στελεχών. Μετά την καθιερωμένη φωτογραφία στα σκαλιά, ο κ. Καράμπελας διατύπωσε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι κατατέθηκε ένας συνδυασμός ανεξάρτητος, ενωτικός και υπερκομματικός με πρόσωπα  καταξιωμένα και ευρύτατης αποδοχής.

Λίγο αργότερα κατέθεσε την υποψηφιότητά του ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας και εκ νέου υποψήφιος, Ευθύμιος Κοτζιάς. Βγαίνοντας από τα δικαστήρια μαζί με τους στενούς του συνεργάτες δήλωσε πως, ο συνδυασμός απαρτίζεται κυρίως από νέους ανθρώπους με στόχο να δώσει ενέργεια και δύναμη στην Ολυμπία, για να πετύχουν ακόμα περισσότερα για τον δήμο αρχαίας Ολυμπίας.

Γύρω στις 8:30μ.μ. κατέθεσε τον συνδυασμό του στο Πρωτοδικείο ο υποψήφιος δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, πλαισιωμένος από στελέχη του συνδυασμού του. Εξερχόμενος και μετά την ομαδική φωτογραφία στα σκαλιά, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις εκλογές. Εκ μέρους του συνδυασμού, ο κ. Κυριαζής έκανε λόγο για «συνδυασμό νίκης με έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη στην κοινωνία και στη ζωή».

Με συνεργάτες και την πλειοψηφία των υποψηφίων του και από τις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες έφτασε στις 9:30 το βράδυ στα δικαστήρια για την κατάθεση της υποψηφιότητά τους για τον Δήμο Πύργου, ο Κώστας Νικολούτσος. Ο ίδιος σημείωσε πως, με την εμπιστοσύνη του κόσμου, η παράταξή του θα δημιουργήσει ένα δήμο καθαρότερο, ομορφότερο και πιο φιλικό που θα μπορέσει να κρατήσει τον κόσμο και τους νέους στον τόπο. «…Με σταθερά βήματα, θα μπούμε στον νέο δρόμο που θα οδηγήσει την πόλη μπροστά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Φινάλε με Κρέστενα και Ζαχάρω!

Συνοδευόμενος από μέλη της οικογένειάς του, υποψήφιους και συνεργάτες του, έφτασε λίγα λεπτά πριν τις 10 το βράδυ στα δικαστήρια για την κατάθεση της υποψηφιότητάς του ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος για τον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος. «Το ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Δημιουργίας απαρτίζεται από έντιμους ανθρώπους, βιοπαλαιστές, σεμνούς επιστήμονες και καλύπτει όλο το κοινωνικό φάσμα και τις γεωγραφικές περιοχές του δήμου μας.  Δικαιούμεθα λοιπόν, να πούμε ότι θα είμαστε και πάλι νικητές – και μάλιστα την 1η Κυριακή – και θα μπορέσουμε να δώσουμε την ελπίδα που δίνουμε 20 χρόνια και αλλάζουμε τη μορφή της περιοχής μας», δήλωσε χαρακτηριστικά, βγαίνοντας από το δικαστήριο, ευχαριστώντας ιδιαίτερα όλους τους συνεργάτες του που «κοσμούν» – όπως είπε – το ψηφοδέλτιο, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην παρουσία και συμμετοχή των νέων ανθρώπων, οι οποίοι αποτελούν την ελπίδα και σταδιακά θα αναλάβουν τις τύχες της περιοχής.

Στις 10:30μ.μ. προσήλθε στο Πρωτοδικείο Πύργου ο υποψήφιος δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Τάκης Δημητρουλόπουλος, μαζί με στελέχη του συνδυασμού του, και κατέθεσε την υποψηφιότητά του, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Φινάλε στις δημαρχιακές υποψηφιότητες έδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ζαχάρως και τέσσερις φορές εκλεγείς, Πανταζής Χρονόπουλος. Εξερχόμενος από το Πρωτοδικείο, φωτογραφήθηκε με τους συνεργάτες του και δήλωσε πεπεισμένος για την πέμπτη σερί νίκη του στις 26 Μαΐου. «Η νίκη μας θα είναι μεγαλειώδης. Ο λαός της Ζαχάρως, της Φιγαλείας και των κοινοτήτων έχει και μυαλό και μάτι. Θα είμαστε νικητές ξανά και με συντριπτική πλειοψηφία», δήλωσε ο κ. Χρονόπουλος.

Την Παρασκευή κατατέθηκε το ψηφοδέλτιο της «Ελληνικής Αυγής για τον Πύργου» με επικεφαλής τον Ανδρ. Δημητρόπουλο (Τσίλιο).

Της Νάνσυ Σπυροπούλου &

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Όλη η επικαιρότητα