Εκλογές Εκλογικά Νέα Οικονομία Πολιτική

Δήλωση Γ. Κουτσούκου, Υπεύθυνου ΚΤΕ Οικονομικών: «Σε ποιους λίγους και εκλεκτούς της Κυβέρνησης πήγε η αύξηση του ΑΕΠ το 2017;»

Ακούστε το άρθρο

Η επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων του 2018 από την ΑΑΔΕ αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- Ακροδεξιάς δουλεύει για του λίγους και όχι για τους πολλούς.

Η Κυβέρνηση, πρέπει να απαντήσει ποιοι είναι οι λίγοι και εκλεκτοί που καρπώθηκαν τη μικρή έστω αύξηση του ΑΕΠ το 2017, καθώς όπως προκύπτει τα εισοδήματα της πλειοψηφίας που αποτελούν μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες και μικρομεσαίοι μειώθηκαν, με πιο μεγάλη τη μείωση που υπέστησαν οι συνταξιούχοι «προς δόξαν» του Ν. Κατρούγκαλου, ύψους 13%, μεταξύ 2014-2017.

Πρέπει επίσης να απολογηθεί, για το γεγονός ότι ενώ μειώθηκαν τα δηλούμενα εισοδήματα, αυξήθηκε ο φόρος εισοδήματος λόγω της φορομπηχτικής της πολιτικής.

Καλούμε την Κυβέρνηση, έστω και τώρα, στο τέλος της διαδρομής της, να φέρει για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή- ως έχει υποχρέωση- την Πρόταση Νόμου του Κινήματος Αλλαγής, για στοιχειώδη αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης, προς όφελος της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής.

Όλη η επικαιρότητα