Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων: Για 6η φορά δήμαρχος ο Σάκης Μπαλιούκος!

Ακούστε το άρθρο

Η μάχη έμοιαζε δύσκολη, καθώς για πρώτη φορά πήγε στον β΄γύρο. Ο αντίπαλος έμπειρος και «ψημένος» σε εκλογές. Παρ’ όλα αυτά, ο Σάκης Μπαλιούκος κατάφερε να σημειώσει ένα αξιοθαύμαστο ρεκόρ, καθώς εξελέγη δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων για έκτη συνεχόμενη φορά επικρατώντας με ποσοστό 50,93% επί του Τάκη Δημητρουλόπουλου, ο οποίος συγκέντρωσε 49,07%.

Ο κ. Μπαλιούκος έλαβε συνολικά 3.533 ψήφους στη  χθεσινή εκλογική αναμέτρηση κερδίζοντας με διαφορά 129 ψήφων τον κ. Δημητρουλόπουλο, ο οποίος έλαβε 3404 ψήφους.

Ο νυν δήμαρχος επικράτησε στις δύο από τις τρεις δημοτικές ενότητες, παίρνοντας ποσοστό 50,58% στη ΔΕ Ανδρίτσαινας και 51,99% στη ΔΕ Σκιλλούντος, ενώ έχασε μόνο τη ΔΕ Αλιφείρας λαμβάνοντας 46,31%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο διεκδικητές είχαν απώλειες λόγω της αποχής, καθώς ο κ. Μπαλιούκος είχε 4.024 ψήφους στον α΄ γύρο και ο κ. Δημητρουλόπουλος 3.680 ψήφους.

«Μπάρα-μπάρα» και… πανηγυρισμοί στο φινάλε

Η έναρξη της καταμέτρησης των ψήφων λίγο μετά τις 7μ.μ. χαρακτηρίστηκε από αγωνία, καθώς οι διαφορές ήταν οριακές και δεν επέτρεπαν βιαστικά συμπεράσματα. Ωστόσο, λίγο μετά πριν από τις 9μ.μ., όταν αθροίστηκαν τα 49 από τα 50 εκλογικά τμήματα του δήμου και προέκυψε διαφορά άνω των 100 ψήφων υπέρ του κ. Μπαλιούκου, ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί στο εκλογικό του κέντρο στην κεντρική πλατεία των Κρεστένων.

Λίγο αργότερα, η πλατεία κατακλύστηκε από εκατοντάδες πολίτες, οι οποίοι έσπευσαν να συγχαρούν τον Σάκη Μπαλιούκο και να πανηγυρίσουν μαζί του την επιτυχία. Ο ίδιος, φανερά συγκινημένος, χαιρέτισε και ασπάστηκε έναν έναν όλους τους πολίτες, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους προς το πρόσωπό του.

Κάναμε έναν αγώνα και απευθυνθήκαμε στον κόσμο. Χαιρόμαστε που έπειτα από 20 χρόνια ο κόσμος συνεχίζει να μας εμπιστεύεται και να αναγνωρίζει το έργο και ην καθημερινή μας προσπάθεια. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας τους δημότες του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστενων για αυτή την τιμή και την εμπιστοσύνη στην παράταξη μας. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» αμέσως μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Τάκης Δημητρουλόπουλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους πολίτες και τους συνεργάτες του για την προσπάθεια που κατέβαλαν.

«Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους όσους μας στήριξαν με την ψήφο τους σε αυτές τις εκλογές. Ευχαριστώ τους πενήντα δύο άξιους συνεργάτες που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιό μας. Ευχαριστώ τους φίλους που αφιλοκερδώς βοήθησαν με όλες τους τις δυνάμεις σε όλη τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα. Θα αγωνιστούμε ώστε να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων, από τη θέση της αντιπολίτευσης, προωθώντας ταυτόχρονα τις προγραμματικές μας θέσεις, τις οποίες καταθέσαμε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, για το καλό του τόπου μας και του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης», δήλωσε.

Όλη η επικαιρότητα