Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Μεγάλη νίκη του Γιώργου Γεωργιόπουλου

Ο Γιώργος Γεωργιόπουλος είναι από χθες ο νέος Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κερδίζοντας στη «μονομαχία» του β΄ γύρου τον Θύμιο Κοτζιά, με 245 ψήφους.

Οι πανηγυρισμοί ξεκίνησαν από νωρίς στο εκλογικό του κέντρο στην Ολυμπία, αφού λίγο μετά τις 8:00 το βράδυ το επιτελείο των συνεργατών του είχε συγκεντρώσει τα αποτελέσματα από το σύνολο των εκλογικών κέντρων που τον «έβγαζαν» δήμαρχο. Λίγο πριν τις 10:00 το βράδυ ο Θύμιος Κοτζιάς και ο Γιώργος Αηδόνης έσπευσαν να τον συγχαρούν για τη νίκη του.

Χθες, άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα 8.312 ψηφοφόροι (σ.σ 11.359 στον α΄ γύρο), ενώ στην καταμέτρηση βρέθηκαν 94 άκυρα και 117 λευκά ψηφοδέλτια. Η παράταξη «Ολυμπία – Νέα Αρχή» του Γιώργου Γεωργιόπουλου συγκέντρωσε 4.173 ψήφους (σ.σ είχε πάρει 4.594 στον α΄ γύρο) και ποσοστό 51,51% ενώ η «Ολυμπία – Πορεία στο Μέλλον» του Θύμιου Κοτζιά έλαβε 3.928 ψήφους  (σ.σ 3.216) και 48,49%.

Η αυριανή, είναι μέρα ευθύνης

Από νωρίς, συνυποψήφιοι, συνεργάτες, συγγενείς και φίλοι είχαν συγκεντρωθεί στο εκλογικό κέντρο της παράταξης, κι όταν πια η νίκη «κλείδωσε» άρχισαν οι πανηγυρισμοί. Ο Γιώργος Γεωργιόπουλος έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και πανηγυρισμούς, ενώ «πνίγηκε» στις αγκαλιές όλων που έσπευσαν να τον συγχαρούν. Ανάμεσα τους, η σύζυγός του Γεωργία, η κόρη τους Σίσσυ και ο γαμπρός του Δημήτρης Παπαμεντζελόπουλος, τα «στηρίγματά του», που βρίσκονταν πάντα ένα βήμα πίσω του.

Ο ίδιος τους ευχαριστούσε όλους συγκινημένος και χαρούμενος, αφού η πολύμηνη προσπάθεια ολοκληρώνεται με επίτευξη του στόχου.

«Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Αυτή η νίκη δική σας. Είναι της παράταξής μας που έδωσε ένα μεγάλο, δυνατό και όμορφο αγώνα. Που γύρισε όλα τα χωριά, που συνομίλησε με όλους, που άκουσε τα προβλήματα και έπεισε με το πρόγραμμά της. Γι’ αυτό, η αυριανή, είναι ημέρα ευθύνης, απέναντι σ’ αυτό τον τόπο που του αξίζει να τον πάμε μπροστά», είπε ο κ.Γεωργιόπουλος, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην οικογένειά του και την αγαπημένου του μητέρα.

Αναφερόμενος στους «αντιπάλους» του κ.κ Κοτζιά και Αηδόνη, έκανε λόγο για δυο παρατάξεις που έχουν υπηρετήσει τον δήμο στο παρελθόν και ο καθένας προσπάθησε να προσφέρει στον τόπο του. «Δεν στέκομαι στο τι έγινε μέχρι χθες. Αύριο στο Δημ. Συμβούλιο θα είμαστε όλοι μαζί, για συνεργασίες και συνέργειες. Γιατί αυτός ο δήμος μας έχει ανάγκη όλους, όλους μαζί. Είναι συμπατριώτες, είναι φίλοι μας, και μερικοί από αυτούς αξίζουν να πάρουν μαζί μας την ευθύνη αυτού του δήμου. Και θα το κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Πολιτικός πολιτισμός

Λίγο πριν τις 10:00 το βράδυ, ο Θύμιος Κοτζιάς και ο Γιώργος Αηδόνης,  έφτασαν στο εκλογικό κέντρο και τον συνεχάρησαν για την επιτυχία του.

«Ο λαός έκανε αυτό που πίστευε. Ο κ.Γεωργιόπουλος πήρε τη νίκη. Έχοντα υπηρετήσει τον δήμο από την αντιπολίτευση και από τη θέση της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία 9 χρόνια, θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με εντιμότητα. Θα είμαστε στην αντιπολίτευση να υπηρετούμε τα συμφέροντα του δήμου και δε θα κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Θα αγωνιζόμαστε γι’ αυτό που οι δημότες μας έταξαν», δήλωσε συγκινημένος ο κ.Κοτζιάς, έχοντας στο πλευρό του, τους συνεργάτες του, παρουσία και του κ.Αηδόνη, που δήλωσε μεταξύ άλλων. «Ο λαός μίλησε και είμαστε υποχρεωμένοι να αποδεχθούμε και να σεβαστούμε την λαϊκή επιταγή. Συγχαίρουμε τον κ.Γεωργιόπουλο και του ευχόμαστε να είναι καλός δήμαρχος. Θα είμαστε πάντα εκεί που πρέπει, όπως κάνουμε 22 χρόνια τώρα, να στηρίξουμε όλες τις σωστές επιλογές. Γιατί, ο δήμος και η Ολυμπία πρέπει να προχωρήσει, και θα είμαστε εκεί».