Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Διον. Καλαματιανός: «Η ώρα του κυρίαρχου λαού»

Ακούστε το άρθρο

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, αποφασίζουμε για το μέλλον της πατρίδας μας.

Αποφασίζουμε για το ποιες δυνάμεις και με ποιο σχέδιο θα οδηγήσουν τη χώρα στην επόμενη μέρα.

Τα κόμματα που κυβέρνησαν για δεκαετίες και έχουν την κύρια ευθύνη για την οικονομική κρίση, την απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας και τη διεθνή απαξίωση της χώρας, επιχειρούν ξανά με υποκριτικά «χαμηλούς» τόνους να πάρουν την κυβερνητική εξουσία.

Στόχος τους είναι να κουκουλώσουν τα σκάνδαλα, να διαγράψουν τα εκατοντάδες εκατομμύρια των τραπεζικών τους δανεισμών, να επαναφέρουν στο προσκήνιο τα γνωστά πρόσωπα, με τις γνωστές τριτοκοσμικές πρακτικές και να επαναλάβουν την εφαρμογή σκληρών μέτρων λιτότητας για τον λαό μας.

Τα όποια λάθη και αδυναμίες δεν μπορούν να θολώσουν την εικόνα και το έργο της κυβερνητικής πορείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλά πραγματοποιήθηκαν κατά την διακυβέρνηση των τελευταίων χρόνων.

Αφήσαμε οριστικά πίσω την κατεστραμμένη Ελλάδα που παραλάβαμε.

Χρειάστηκαν αβάσταχτες θυσίες του λαού μας για να μπορέσουμε επιτέλους να δούμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Με βλέμμα καθαρό απευθυνόμαστε στους πολίτες καταθέτοντας τις προτάσεις μας για την επόμενη μέρα.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ επιδιώκει την περαιτέρω ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, των κοινωνικών δαπανών για την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση και το περιβάλλον, με έμφαση στην κλιματική αλλαγή.

Την ενίσχυση των νέων επενδύσεων και τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων με προγράμματα ενίσχυσης νεοφυών επενδύσεων υψηλής επενδυτικής μόχλευσης και υψηλής παραγόμενης υπεραξίας.

Την περαιτέρω μείωση της φορολογίας σε όλα τα επίπεδα, με έμφαση στη μείωση της σχέσης άμεσης και έμμεσης φορολογίας, στην περαιτέρω μείωση του Φ.Π.Α στα προϊόντα πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στη δικαιότερη κλιμάκωση του ΕΝΦΙΑ.

Την ενίσχυση, στα πλαίσια της παραγωγικής ανασυγκρότησης, του πρωτογενούς τομέας της οικονομίας, με ενίσχυση των αγροτοκτηνοτροφικών συνεταιρισμών και βοήθεια των νέων αγροτών με προγράμματα οικονομικά, επιμόρφωσης, ενίσχυσης των αγροτοδιατροφικών επενδύσεων παραγωγής προϊόντων τοπικής ονομασίας προέλευσης.

Φίλες και φίλοι, σας καλώ με ειλικρίνεια, ήθος και εντιμότητα να πορευθούμε μαζί. Να κινηθούμε σε κατεύθυνση διεκδίκησης μιας δίκαιης κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης και προόδου, βάζοντας φραγμό στις νεοφιλελεύθερες συντηρητικές δυνάμεις.

Επίσης, σας καλώ να βάλουμε την ιδιαίτερη πατρίδα μας την Ηλεία ψηλά στον αγώνα μας για ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Θέλουμε την Ηλεία μας στην πρωτοπορία.

Με ολοκληρωμένους αυτοκινητόδρομους και περιφερειακό οδικό δίκτυο. Με ολοκλήρωση των αναπλάσεων και των υποδομών των λιμανιών μας.

Με αξιοποίηση όλων των τοπικών, πολιτιστικών και ιστορικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει ο τόπος μας και ιδιαίτερα της Ολυμπίας, της Ήλιδας, του Επικούρειου Απόλλωνα, του Χλεμουτσίου και του Καϊάφα.

Με την αξιοποίηση του παραλίου μετώπου και του φυσικού κάλους της περιοχής μας. Με την ενίσχυση των τουριστικών δράσεων με στόχο το θεματικό τουρισμό, τη συνέργεια των αγροτικών δράσεων με τουριστικό περιεχόμενο (αγροτουρισμός), τη συνέργεια των τουριστικών επιχειρήσεων με επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα για κατανάλωση και διάθεση προϊόντων τοπικής προέλευσης.

Με τη συνέχιση της ενίσχυση του αγροτικού- κτηνοτροφικού τομέα.

Με την απαραίτητη έμφαση στις νέες τεχνολογίες, τους αυτοματισμούς, τον εκσυγχρονισμό, τα πληροφορικά συστήματα, την ενεργειακή αυτονομία.

Με την εδραίωση και απρόσκοπτη λειτουργία των τριών θεσμοθετημένων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Ηλείας.

Σας καλώ όλες και όλους εργαζόμενους, επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, κτηνοτρόφους, συνταξιούχους, άντρες και γυναίκες, νέους και νέες, να παλέψουμε μαζί, να υπερασπιστούμε ότι φτιάχτηκε με τις δικές μας θυσίες.

Να σχεδιάσουμε μαζί το αύριο.

Μην αφήσουμε να ορίσουν τη ζωή μας εκείνοι που την υποθήκευσαν, και τώρα μας καλούν να ξεχάσουμε ποιοι είναι.

Μην αφήσουμε τα χρόνια των θυσιών και της σκληρής προσπάθειας, τις επιτυχίες και τις νίκες μας να τα διαχειριστούν αυτοί που ανάλγητα προγραμματίζουν, κρυφά και με αδιαφάνεια, να ξαναφέρουν στην κοινωνική καταστροφή.

Στις 7 Ιουλίου, αποφασίζουμε για την ζωή μας!

Ενώνουμε δυνάμεις, προχωράμε μαζί και υπερασπιζόμαστε την προοπτική και την ελπίδα για το αύριο !

Η υπόθεση της ζωής είναι δική μας υπόθεση και δεν την εκχωρούμε.

Πάμε μαζί.

Έλα κι εσύ.

Καλαματιανός Διονύσης- Χαράλαμπος

Υποψήφιος Βουλευτής Ν. ΗΛΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Όλη η επικαιρότητα