Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Διονύσης Καλαματιανός: «Τα άτομα με αναπηρία έχουν δυνατότητες και δικαιώματα»

Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Σωματείου Παραπληγικών – Κινητικά Αναπήρων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Παντελή Παπαναγιώτου καθώς και με την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων & Αμεα <ΗΛΙΣ> κ. Αγαθή Ρηγοπούλου πραγματοποίησε ο υποψήφιος Βουλευτής Ν. Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Διονύσης- Χαράλαμπος Καλαματιανός και συζήτησαν για μείζονα θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία.

Όπως ανέφερε ο κ. Καλαματιανός «Ο σεβασμός των ατόμων με αναπηρία, η προάσπιση των δικαιωμάτων τους και η αντίστοιχη θεσμική θωράκισή τους, είναι υποχρέωση της πολιτείας. Έχουν πραγματοποιηθεί στοχευμένες δράσεις από την κυβέρνηση, οι οποίες βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης των ΑΜΕΑ, την ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνία και την προσβασιμότητά τους στην υγεία, στην εκπαίδευση, στην εργασία και την στέγαση.  Έχουν αναπτυχθεί δομές και υπηρεσίες για την απρόσκοπτη κοινωνική τους ένταξη.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολλές παρεμβάσεις που οφείλουν να γίνουν, ώστε να επιτευχθεί η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Προς αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και εγώ προσωπικά αποδείξαμε και θα αποδεικνύουμε συνεχώς ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία είναι ψηλά στις προτεραιότητές μας.»

Όλη η επικαιρότητα