Εκλογές Εκλογικά Νέα Πολιτική

Ερχονται τρεις νέοι βουλευτές – Δείτε ποιοι είναι

Ακούστε το άρθρο

Ανακατατάξεις θα έχουμε στη Βουλή μετά τις επικείμενες παραιτήσεις βουλευτών οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές. Αλλά όχι όλων των βουλευτών παρά μόνον εκείνων της Νέας Δημοκρατίας μιας και αν φύγουν οι Ελενα Κουντουρά και Σπύρος Δανέλλης (που φέρονται σίγουροι για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ) θα παραμείνουν στη θέση τους κάνοντας χρήση της νέας ρύθμισης που πέρασε χθες η κυβέρνηση.

Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Αννα Ασημακοπούλου έχουν πει ότι θα παραιτηθούν και δεν θα κάνουν χρήση της «τροπολογίας Κουντουρά».

Τη θέση τους στη Βουλή αναμένεται να πάρουν οι δύο πρώτοι επιλαχόντες σε σειρά εκλογής της Β’ Αθήνας, όπου και εξελέγησαν οι Μεϊμαράκης και Ασημακοπούλου. Και αυτοί είναι ο Αργύρης Ντινόπουλος και η Ζωή Ράπτη.

Για τον Ντινόπουλο θα είναι μία επιστροφή στα κοινοβουλευτικά έδρανα, ενώ για την δικηγόρο και Γραμματέα Σχέσεων Κοινωνίας- Κόμματος της Ν.Δ. θα πρόκειται για πρώτη φορά.

Όμως, υπάρχουν πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα.
Ο κ. Ντινόπουλος έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει, για μία ακόμη φορά, το Δήμο Βριλησσίων, απ’ όπου ουσιαστικά ξεκίνησε την πολιτική του πορεία. Συνεπώς, θα κληθεί να ορκιστεί βουλευτής λίγες ημέρες πριν στηθούν οι κάλπες των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, στις 26 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, ο κ. Ντινόπουλος έχει εκδηλώσει την πρόθεση να καταλάβει την έδρα στη Βουλή, κάτι όμως που προϋποθέτει και την προηγούμενη συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Το σχετικό ραντεβού, μάλιστα, προγραμματίζεται άμεσα, με την επιστροφή του Προέδρου του κόμματος από τις Βρυξέλλες.

Σε περίπτωση που ο κ. Ντινόπουλος αρνηθεί τη θέση στη Βουλή τότε αμέσως μετά σε σειρά εκλογής είναι ο επίσης δημοσιογράφος Γ. Μιχελάκης ο οποίος έχει διατελέσει και υπουργός.

Ο Αργ. Ντινόπουλος γεννήθηκε το 1956 και από το 2007 μέχρι το 2015 ήταν βουλευτής της ΝΔ.

Αποφοίτησε από τη Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο εμπορικό δίκαιο στο πανεπιστήμιο Paris 2 καθώς και στο University College του Λονδίνου στο δίκαιο των σοσιαλιστικών χωρών και στις σχέσεις δικαίου και μαρξισμού. Ιδιώτευσε ως δικηγόρος αλλά σύντομα ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία. Το 2002 έθεσε υποψηφιότητα για την δημαρχία των Βριλησσίων εκλεγόμενος στον δεύτερο γύρο. Το 2006 έθεσε υποψηφιότητα με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας για την υπερνομαρχία Αθηνών – Πειραιώς, απέτυχε όμως να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο. Στις εκλογές του 2007 εξελέγη βουλευτής στην περιφέρεια της Β΄ Αθηνών επανεκλεγόμενος το 2009 και το 2012.

Ο Μιχελάκης

Ο Γ. Μιχελάκης γεννήθηκε στις 10 Απριλίου το 1960 στην Κάλυμνο. Κατάγεται από τα Χανιά της Κρήτης και μεγάλωσε στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Έχει κάνει σπουδές στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς και εργάστηκε ως δημοσιογράφος από το 1979, μέχρι που ανέλαβε Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Έχει εργαστεί στις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία», «Έθνος», «Ελεύθερος Τύπος» «Βραδυνή», «Ακρόπολη», «24 ώρες» και «Κέρδος». Διετέλεσε αρχισυντάκτης στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 και στους τηλεοπτικούς σταθμούς «MEGA» και «MEGA Κύπρου», καθώς και Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης στη τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Πριν αναλάβει Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ήταν διευθυντής της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» που επανεκδόθηκε το 2009.

Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Νικόλ Ποφάντη και έχει τρεις κόρες.

Η δικηγόρος Ζωή Ράπτη είναι η πρώτη σύζυγος του Μάκη Βορίδη.

Είναι δικηγόρος Αθηνών στο Συμβούλιο της Επικρατείας με ειδίκευση στο Δίκαιο του Περιβάλλοντος και της Χωροταξίας. Εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Δήμων και Περιφερειών. Έχει διατελέσει αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ψυχικού, μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΚΕ.

Και η Μάρκου

Υπάρχει και τρίτη περίπτωση και αφορά την Κατερίνα Μάρκου, εκλεγμένη με το Ποτάμι αλλά πλέον στη Νέα Δημοκρατία. Η παραίτησή της θα σημάνει την συμπλήρωση της κενής θέσης όχι από υποψήφιο της ΝΔ αλλά από εκείνον που ήταν πίσω από αυτή σε ψήφους, στο ψηφοδέλτιο του Ποταμιού. Και αυτός είναι ο ο Νίκος Νυφούδης, πρώτος επιλαχών με το Ποτάμι στη Β’ Θεσσαλονίκης.

«Εφόσον καταψήφισα χθες την τροπολογία της κυβέρνησης για την άρση του ασυμβίβαστου της βουλευτικής ιδιότητας με την υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές δε θα μπορούσα να πράξω κάτι άλλο. Θα ακολουθήσω τη συγκεκριμένη γραμμή», τόνισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάρκου, επομένως ο… τυχερός για μερικούς μήνες θα είναι ο κ. Νυφούδης.

Γεννήθηκε στην Πυλαία το 1980. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στη συνέχεια έκανε το μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο του Portsmouth. Συμμετέχει ενεργά στα κοινά από την εφηβική του ηλικία, με παρουσία σε Ευρωπαϊκά Συνέδρια Νέων ανά τον κόσμο. Ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και είναι επικεφαλής της αντιπολίτευσης από το 2010.


Τον Ιανουάριο του 2013, άνοιξε το πρώτο παντοπωλείο ελληνικών προϊόντων “The Life Goddess” στο κέντρο του Λονδίνου, εξάγοντας περισσότερα από 300 προϊόντα. Στη συνέχεια ακολούθησε και δεύτερο ενώ στην Ελλάδα είναι συνιδιοκτήτης της εταιρείας διανομής οίνου Winehouse στη Θεσσαλονίκη. Είναι πιστοποιημένος ασφαλιστής από το 2008 ενώ έχει εκδώσει δύο παιδικά παραμύθια που διδάσκουν στα μικρά παιδιά την ουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα