Εκλογές Εκλογικά Νέα Πολιτική

Ευρωεκλογές 2019: Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση στην τελική ευθεία για τις κάλπες

Ακούστε το άρθρο

Μία νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Alco, παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Σε αυτή την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα μεταξύ 15-19 Μαΐου και σε ερωτηθέντες από 17 ετών και πάνω, οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν σε διάφορα ερωτήματα ενόψει και της διπλής εκλογικής μάχης της Κυριακής για τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 22% των ερωτηθέντων να απαντούν ότι θα κερδίσει με μεγάλη διαφορά ενώ το 33% απάντησε «με μικρή διαφορά». Για τον ΣΥΡΙΖΑ τα ποσοστά είναι 15% «νίκη με μικρή διαφορά» και 2% «με μεγάλη διαφορά».

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 26,4% έναντι 20,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Την πεντάδα κλείνουν Χρυσή Αυγή και ΚΙΝΑΛ με 5% και το ΚΚΕ με 4,4%. Στο 1,7% βρίσκεται το Ποτάμι και στο 1,4% οι ΑΝΕΛ.

Στη συνέχεια η πρόθεση ψήφου στα έγκυρα δίνει ένα 29,9% στη ΝΔ και ένα 23,6% στον ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ ανεβασμένα είναι τα ποσοστά Χρυσής Αυγής και ΚΙΝΑΛ, 5,7% αμφότερα τα κόμματα και 5% το ΚΚΕ. Στο 1,9% βρίσκεται το Ποτάμι και στο 1,6% οι ΑΝΕΛ.

Στην ερώτηση «ποιον ευνοεί η σκληρή αντιπαράθεση» οι πολίτες απάντησαν 20% τον ΣΥΡΙΖΑ, 12% τη ΝΔ και άλλα κόμματα 18%. Το 37% πιστεύει ότι δεν ευνοεί κανέναν.

Στο ερώτημα εάν «πιστεύετε ότι θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί debate» το 51% απάντησε «Ναι» και το 39% «Όχι».

via

Όλη η επικαιρότητα