Γ.Αργυρόπουλος: Ενημερώθηκε για τα θέματα του Νοσοκομείου

Σε εξαιρετικό κλίμα η συζήτηση ανάμεσα σε Γιάννη Αργυρόπουλο και Κώστα Διαμαντόπουλο, με συμμετοχή του Υπαλλήλου Διοικητικών Υπηρεσιών Χαράλαμπου Τσίγκρηλα και της Διευθύντριας Σταθμού Αιμοδοσίας Νοσοκομείου Πύργου Κωνσταντίνας Πανέτας (αμφότεροι υποψήφιοι στην παράταξή του), καθώς και του πρώην Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Χρήστου Βλάχου και του γιατρού-ακτινολόγου Δημήτρη Κιντή.

Εποικοδομητική συζήτηση για φλέγοντα ζητήματα που ταλαιπωρούν εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας «Ανδρέας Παπανδρέου» και γενικότερα τον τομέα της υγείας, είχε χθες το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Πύργου με την παράταξη «Όραμα Δημιουργίας» Γιάννης Αργυρόπουλος και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος.

Ειδικότερα, ο κ. Διαμαντόπουλος ενημέρωσε τον υποψήφιο Γιάννη Αργυρόπουλο για τη γενικότερη εικόνα του νοσοκομείου και τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ζητώντας παράλληλα την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ως πρώτο θέμα τέθηκε η έκταση που στέγαζε παλαιότερα την έκθεση ΑΓΡΟΤΕΚ και που ανήκει στο Νοσοκομείο, που δε χρησιμοποιείται και πρέπει να παραδοθεί άμεσα για αξιοποίηση από τη διοίκηση. Όσον αφορά το χρόνιο πρόβλημα του αξονικού τομογράφου, το Γ.Ν. Ηλείας αυτή τη στιγμή είναι εξοπλισμένο με έναν μεταχειρισμένο και στο τέλος του έτους θα γίνει προσθήκη του νέου τομογράφου 16 τομών που θα υπερκαλύψει τις ανάγκες των ασθενών της μονάδας. που έχει συμφωνηθεί. Τεράστια έκταση τα τελευταία χρόνια έχει λάβει και το ζήτημα της υποστελέχωσης, όπου το τελευταίο διάστημα τα περισσότερα τμήματα έχουν ενισχυθεί σημαντικά, πέραν της παθολογικής που αντιμετωπίζει ακόμα πρόβλημα. Αξίζει όμως να σημειωθεί πως διαθέτει όλες τις μάχιμες ειδικότητες και αναγκαίες υποδομές, προκειμένου να είναι ασφαλές το περιβάλλον για γιατρούς και ασθενείς. Τέλος, ο κ. Διαμαντόπουλος έκανε λόγο για επαναλειτουργία του τακτικού ογκολογικού ιατρείου σε πρώτη φάση, αναμένοντας έμπρακτο ενδιαφέρον από κάποιο γιατρό να αναλάβει και τις περαιτέρω εξετάσεις παρά τα πολλά έξοδα, ενώ ζήτησε ομαλότερη συνεργασία δήμου και νοσοκομείου μιας και τα τελευταία χρόνια δεν είναι στον επιθυμητό βαθμό.

Από πλευράς της, η Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου Κωνσταντίνα Πανέτα τόνισε σημαντικά θέματα που αφορούν την εξασφάλιση της ασφάλειας κατά τη μεταφορά τραυματιών στο Νοσοκομείο, αναφερόμενη στο ενδεικτικό παράδειγμα του δρόμου που έχει αναλάβει να κατασκευάσει η Περιφέρεια, ενώ ευχαρίστησε για την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού στο τμήμα αιμοδοσίας και έθεσε επί τάπητος την αγορά κινητής μονάδας αιμοληψιών που θα ενισχύσει το έργο τους. Ο πρώην Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου Χρήστος Βλάχος, ζήτησε καλύτερη συνεργασία τοπικής αυτοδιοίκησης και νοσοκομείου για να αναπτυχθεί και να βελτιωθεί η λειτουργία του, ενώ τέλος τα παράπονά του εξέφρασε για το ζήτημα του αξονικού ο γιατρός – ακτινολόγος Δημήτρης Κιντής, που υποστήριξε πως γενικότερα όλα αποτελούν θέμα διεκδικήσεων.

Ο κ. Αργυρόπουλος, έλαβε την απαραίτητη ενημέρωση για προβλήματα λειτουργικότητας και μη στήριξης από την υπάρχουσα τοπική αυτοδιοίκηση, κατατάσσοντας την υγεία στην κορυφή της πολιτικής του ατζέντας. Επιπλέον, εξήρε την προσπάθεια του κ. Διαμαντόπουλου για βελτίωση της υγείας παρά τις δυσκολίες της εποχής, ενώ υποστήριξε πως θα παραμείνει στο πλάι της διοίκησης και θα οδηγήσει τη συνεργασία τοπικής αυτοδιοίκησης και νοσοκομείου σε ακόμα καλύτερες μέρες.