Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Οικολόγοι Πράσινοι: Επίσκεψη Μπάκα στον Πύργο

Ακούστε το άρθρο

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΥΠΟΨ. ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Μιχάλης Μπάκας: «Αγροτική παραγωγή μικρής κλίμακας, ποιοτική, με υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντα»

Στον Πύργο βρέθηκε την Παρασκευή ο υποψήφιος ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Μπάκας στα πλαίσια της καμπάνιας του κόμματος για τις Ευρωεκλογές.

Ο Μιχάλης Μπάκας κατά την διάρκεια της παραμονής του στην πρωτεύουσα της Ηλείας επισκέφθηκε το Δασαρχείο Πύργου, συνοδευόμενος από τα μέλη του κόμματος -και υποψήφιους στις Περιφερειακές εκλογές με την «Οικολογική Δυτική Ελλάδα»– Γιώργο Γουβιά και Νίκο Σακκούλη, όπου συναντήθηκε με τον δασάρχη Παναγιώτη Λάττα. Δασικοί χάρτες, τα λειτουργικά προβλήματα της Υπηρεσίας, η επιμήκυνση της αντιπυρικής περιόδου καθώς και η ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους που πλήττει τα πλατάνια ήταν, μεταξύ άλλων, τα θέματα συζήτησης κατά την διάρκεια της επίσκεψης στο Δασαρχείο Πύργου.

Ακολούθησε επίσκεψη στα γραφεία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγροτών (ΚΕΑ) Πύργου όπου ο Μιχάλης Μπάκας είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για τα αγροτικά προϊόντα της Ηλείας με τον υπεύθυνο λειτουργία Άλκη Κωνσταντόπουλο… «Αγροτική παραγωγή μικρής κλίμακας, ποιοτική και υψηλής προστιθέμενης αξίας που συνδέεται με την υγιεινή διατροφή, είναι το ζητούμενο για τα αγροτικά προϊόντα της Ηλείας όπως και όλης της χώρας. Αυτή τη φιλοσοφία θέλουμε να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε στο Ευρωκοινοβούλιο, όπως κάνει ήδη η ομάδα των Ευρωπαίων Πράσινων», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Μπάκας. 

Τέλος ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και συνεπικεφαλής της καμπάνιας των Οικολόγων Πράσινων, βρέθηκε και στο Ποτόκι, το χώρο δίπλα από τον Αλφειό όπου στο πρόσφατο παρελθόν δεματοποιούνταν τα απορρίμματα του δήμου Πύργου, εκφράζοντας την άποψη ότι ο χώρος θα πρέπει να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό διότι αποτελεί απειλή για την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, για την αγροτική παραγωγή όσο και το φυσικό περιβάλλον του ποταμού Αλφειού.

Στο περιθώριο της παραμονής του στον Πύργο, ο Μιχάλης Μπάκας έδωσε συνεντεύξεις στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ Πύργου και στην τηλεόραση της ΟΡΤ.

Αποτιμώντας την επίσκεψη στην Ηλεία αλλά και την Μεσσηνία (την Πέμπτη, 9 Μαΐου, όπου, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκε σε εκδήλωση ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, στους Γαργαλιάνους), ο Μιχάλης Μπάκας τόνισε πως: «Είναι πολύ σημαντικό ότι το μήνυμα των Οικολόγων Πράσινων βρίσκει ανταπόκριση όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και στην επαρχία, όπως στη Μεσσηνία και την Ηλεία. Τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής είναι ορατά πλέον σε όλους. Καταστροφικές πλημμύρες, φωτιές στα δάση, μείωση της αγροτικής παραγωγής, είναι οι άμεσες και ορατές επιπτώσεις με απώλειες ανθρώπινων ζωών, υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις. Υπάρχει όμως απάντηση στην κλιματική κρίση: Είναι ο ήλιος, ο άνεμος και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η προστασία του περιβάλλοντος με αλλαγή πλεύσης του οικονομικού μοντέλου ανάπτυξης και όχι φυσικά η εκμετάλλευση υδρογονανθράκων που κάποιοι ονειρεύονται δυστυχώς και στην περιοχή αυτή του Ιονίου και του Κυπαρισσιακού».

Όλη η επικαιρότητα