Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

«Ηλιδα Νέα Μέρα» -Χρήστος Χριστοδουλόπουλος: «Η Δημοκρατία στο Δήμο Ήλιδας θα προστατευτεί από τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας»

Ακούστε το άρθρο

Τις τελευταίες ημέρες η δημοκρατική κοινωνία του Δήμου Ήλιδας παρακολουθεί έκπληκτη την αγωνιώδη προσπάθεια του πρώην Δημάρχου Γιάννη Λυμπέρη και του στενού του, παλαιού πυρήνα της πρώην εξουσίας του, να επανέλθουν στην δημοτική αρχή από την οποία τους έδιωξε με την ψήφο του ο λαός, κακήν κακώς, το 2014.

Είναι προφανές ότι το κίνητρο αυτής της απόπειρας δεν είναι να σώσει τον δήμο από την καταστροφή που ο ίδιος προκάλεσε. Ευτυχώς, αυτό το κάναμε εμείς με την στήριξή της κοινωνίας. Όλοι καταλαβαίνουν γιατί θέλει να γυρίσει.

Επειδή ο λαός δικαιούται να γνωρίζει την αλήθεια, πρέπει να ενημερώσουμε υπεύθυνα ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με την ευθύνη του Γιάννη Λυμπέρη και του στενού του, παλαιού πυρήνα της πρώην εξουσίας του, σχέδιο εκτροπής και κατάλυσης των ΘΕΣΜΩΝ, των ΝΟΜΩΝ και της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ.

Ο Γιάννης Λυμπέρης στην αγωνία του να βρει ανθρώπινη ασπίδα και να κρύψει τους «σκελετούς» που κουβαλά στην ντουλάπα του, αυθαίρετα, διαλύοντας μία ολόκληρη αγωνιστική μέρα, προσκαλεί τους ψηφοφόρους του σε μία παράνομη πολιτική συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Αμαλιάδας.

Θα έπρεπε να απευθυνθούμε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας για να προστατέψει την αθλητική υποδομή και τον εκλογικό νόμο. Με αίσθημα ευθύνης λάβαμε την απόφαση να μην το πράξουμε, επειδή γνωρίζουμε ότι αυτό ακριβώς επιδίωκε για να γίνει ήρωας.

Να προκαλέσει το νόμο και να οδηγήσει την πόλη σε δυσάρεστα και με άγνωστη έκταση και τροπή επεισόδια.

Και, μάλιστα, σε ένα κλειστό γυμναστήριο που ουδέποτε είχε μπει στη μέση σε προεκλογικές περιόδους και σε πολιτικές φιέστες, σεβόμενοι όλοι τον αθλητικό χαρακτήρα του.

Σε ένα κλειστό γυμναστήριο που όποιοι στο παρελθόν το έχουν χρησιμοποιήσει είτε για αθλητική, είτε για άλλου σκοπού διοργάνωση, το σέβονται και το προστατεύουν. Στην περίπτωσή του το ζήτησε στα «κλεφτά», με αίτηση στις 3 το μεσημέρι και χωρίς συγκεκριμένο πλάνο χρήσης του ευαίσθητου παρκέ, που στο παρελθόν ο ίδιος αρνούνταν ακόμα και σε μαθητές σχολείων για να τελούν σχολικούς αγώνες!

Κατανοούμε την αγχώδη διαταραχή που του έχει προξενήσει η πρωτοφανής συγκέντρωσή μας στην κοπή της πίτας της παράταξής μας, σε ιδιωτικό χώρο, όπου 1.500 συμπολίτες μας γιόρτασαν μαζί τη δημοκρατία, τη στιγμή που αυτός κινείται στο ημίφως του πρόωρα και παράνομα ανοιχτού και εν λειτουργία εκλογικού του κέντρου, εδώ και μήνες. Δεν είναι κι εύκολο να έχεις στήσει τα πάντα πάνω στο ψέμα ότι είσαι ο Δήμαρχος των έργων και να μαθαίνει η κοινωνία ότι η δημοτική αρχή Χριστοδουλόπουλου υλοποίησε, υλοποιεί και έχει διασφαλίσει σε 4,5 χρόνια, έργο 95.000.000 ευρώ.

Κατανοούμε την αγχώδη διαταραχή που του προξενούν τα αλλεπάλληλα δημοσκοπικά ευρήματα που τον περιορίζουν σε ρόλο θεατή των εκλογών και τα έχει και ο ίδιος στο συρτάρι του.

Κατανοούμε, τέλος, την αγχώδη διαταραχή που του προξενεί η επερχόμενη συνάντησή του με τους θεσμούς του δικαίου και της λαϊκής κρίσης.

Ο Γιάννης Λυμπέρης δεν παρανομεί πρώτη φορά. Παρανομούσε επί 16 χρόνια και θα συνεχίσει να παρανομεί ακόμα και στη μακρινή ιστορία του πολιτικού περιθωρίου, όπου θα ανήκει από τις 27 Μαΐου.

Δεν θα τον ακολουθήσουμε στον κατήφορο και έχουμε προετοιμαστεί ψυχικά για τον ΑΝΗΘΙΚΟ προεκλογικό αγώνα που θα ακολουθήσει.

Τον προειδοποιούμε ότι ΟΙ «ΝΤΑΗΔΕΣ» που παίρνουν τηλέφωνα και απειλούν τους υποψηφίους μας, μάλλον είναι η μεγαλύτερή μας ευλογία, γιατί κάνουν ατσάλινη την πρόθεση όλων μας να αποδοθεί, οριστικά, δικαιοσύνη και να λυτρωθεί ο δήμος από αυτό το πολιτικό «φάντασμα» που εξακολουθεί να διχάζει την κοινωνία.

Καλούμε τους δημοκρατικούς πολίτες της Ήλιδας να προστατέψουν τη δημοκρατία και να γυρίσουν την πλάτη σε μια παρέα πολιτικών συμφερόντων που έχει αποδείξει πως γνωρίζει καλά μόνο τρία πράγματα: να λέει ψέματα, να χρεώνει το δήμο για ολόκληρες γενιές και να θεωρεί ιδιωτική του υπόθεση τον Δήμο και τους θεσμούς.

Διερωτάται κανείς «είναι δύσκολο να γεμίσει το κλειστό ένας συνδυασμός που θα είναι και πάλι στην αντιπολίτευση όπως δείχνουν και οι “κρυφές” έρευνες;». Φυσικά και μπορεί.

Αυτό που δεν μπορεί να κάνει είναι να αμαυρώσει την πόλη της δημοκρατίας, την πόλη που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την παρουσία του στο δημαρχείο.

Υιοθετούμε το σύνθημα που δονεί την πόλη και είναι «Λυμπέρης ήταν και πέρασε»!

Εμείς συνεχίζουμε με την αλήθεια του έργου μας!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

Όλη η επικαιρότητα