Εκλογές Εκλογικά Νέα Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ηλεία Πολιτική

Λευτέρης Βαρουξής: Ο ιδιαίτερος συμβολισμός της 25ης Μαρτίου

Ακούστε το άρθρο

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει πάντα για τον ελληνισμό έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. 

Είναι μέρα μνήμης και απόδοσης τιμής στον αγώνα του ελληνικού λαού για την αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία. Αποτελεί σημείο αναφοράς και παράδειγμα -διαχρονικής σημασίας- για τις δυνατότητες των λαών να ανατρέπουν τους συσχετισμούς δύναμης, να επιβάλουν τη θέλησή τους.

Επέτειοι όπως η 25η Μαρτίου ενισχύουν την εθνική αυτοπεποίθηση με την ανάκληση της μνήμης ενός σπουδαίου παρελθόντος.

Δεν εγκλωβιζόμαστε, όμως, μόνο στο ένδοξο παρελθόν. Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι χρέος της δικής μας γενιάς, είναι να πετύχουμε μία καινούργια εθνική επανεκκίνηση.

Ο πραγματικός φόρος τιμής στις επαναστάσεις των προγόνων μας είναι να αναλογιζόμαστε τις δικές μας ευθύνες στις επόμενες γενιές.

Χρειαζόμαστε πολλές μικρές επαναστάσεις στην παιδεία, στην παραγωγή, στην οικονομία και όσο καθυστερούμε τόσο θα παραμένουμε στην κρίση.

Ίσως ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου δεν είχε την επικαιρότητα που έχει τώρα. Τώρα η πατρίδα μας αγωνίζεται να ανακτήσει την αυτοδυναμία και την αξιοπρέπεια της.

Έχουμε μπροστά μας ανοιχτά εθνικά θέματα, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις, ένα σύνθετο και ευμετάβλητο περιβάλλον από το οποίο απουσιάζουν οι σταθερές του παρελθόντος.

Η ελληνική κοινωνία περνά δύσκολες μέρες και καλείται να πραγματοποιήσει μία ιστορική μετάβαση. Δεν είναι εύκολο ούτε ανώδυνο.

Είναι, όμως, αναγκαίο.

Ελεύθεριος Βαρουξής
Υποψήψιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία

Όλη η επικαιρότητα