Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Λευτέρης Βαρουξής: Συνέντευξη 5 Ερωτήσεων

Ακούστε το άρθρο

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

Γενέτειρα μου είναι η Ηλεία (Πύργος) ένας νομός με μια σημαντική προίκα, ξεχωριστά αγροτικά προϊόντα και υψηλό τουρισμό , λόγω Ολυμπίας , δύο λιμανιών (Κατάκολο τουριστικό , Κυλλήνη εμπορικό) και μοναδικών παραλιών από την Κυλλήνη μέχρι τον Καϊάφα με μεγάλες τουριστικές μονάδες (Aldemar – Grecotel κλπ )

ΣΠΟΥΔΕΣ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Σπούδασα ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, πραγματοποίησα το πρώτο μου μεταπτυχιακό στο METROPOLITAN UNIVERSITY OF LONDON – MASS MEDIA και ένα δεύτερο στην ΑΣΟΕΕ -MASTER IN BUSINESS ADMINISTRATION.

Αμέσως μετά τις σπουδές μου  μπήκα στο στίβο της πραγματικής οικονομίας, σηκώνοντας  στις πλάτες μου βάρη τα οποία θα μπορούσαν να λυγίσουν ένα νέο επιστήμονα  της ηλικίας μου, όμως πάλεψα και τα κατάφερα δραστηριοποιούμενος με δική μου εταιρεία στον τομέα της επικοινωνίας και συμβουλευτικής στήριξης των επιχειρήσεων , αλλά παράλληλα ως υπεύθυνος manager των ΜΜE του ομίλου μας.

Από το Γενάρη του 2018 διατελώ σύμβουλος στο ΔΣ του Επιμελητηρίου Ηλείας και Πρόεδρος στην Αναπτυξιακή Εταιρεία του ,  ενώ είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, θέσεις από τις οποίες επεξεργάζομαι και προωθώ καινοτόμες προτάσεις  για την ανάπτυξη της οικονομίας.

OIKOΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Είμαι παντρεμένος με τη Σίσσυ Σπηλιοπούλου , η οποία εργάζεται στην δική μου εταιρεία.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΉΦΙΟΣ

Αν και είμαι φύσει πολιτικό άτομο, (υπήρξα στο παρελθόν πρόεδρος του Πανελλήνιου συλλόγου Ηλείων φοιτητών), δεν  είμαι πολιτικός, ούτε κατάγομαι από πολιτική οικογένεια. Δεν έχω εμπλακεί με την πολιτική, δεν μου αρέσει η πόλωση, δεν θέλω να κατηγορώ. Κατεβαίνω για να ακουστεί η φωνή μου.

Μέγιστη τιμή για μένα η πρόσκληση  του Προέδρου της  Ν. Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη να μετέχω στο Ευρωψηφοδέλτιο.

Ξεκινάω χωρίς αυταπάτες, αλλά αποφασισμένος για το καλύτερο, για να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου, ειλικρινής με τη Νέα Δημοκρατία, ειλικρινής με την Ελλάδα που αγαπώ.

Στο ευρωκοινοβούλιο κρίνεται συνεχώς η «καθημερινότητά» μας και επειδή η «πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν» αξίζει την προσπάθεια γι’ αυτό αποφάσισα να είμαι υποψήφιος για τις ευρωεκλογές.

Είναι μια συνειδητή πολιτική επιλογή που εναρμονίζεται με την κρισιμότητα της συγκυρίας. Ένιωσα ότι όφειλα να συστρατευθώ στη μεγάλη προσπάθεια για την αποκατάσταση της διεθνούς εμπιστοσύνης στην αξιοπιστία της χώρας μας και να θέσω όλες μου τις δυνάμεις στην υπηρεσία αυτού του σκοπού.

ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ

Για εμένα η Ευρώπη ξεκινά από τον Πύργο, την πόλη μου. Ο πολίτης σήμερα δεν μπορεί να αντιληφθεί όσα κάνει για εκείνον η Ευρώπη. Του φαίνεται πολύ μακρινή. Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε.

Και αυτό που πρέπει να πετύχουμε είναι στην μεγάλη οικογένεια της Ευρώπης  να ακούγεται περισσότερο η φωνή των πολιτών  και να λαμβάνονται  σοβαρά υπόψη οι ανησυχίες τους.

Ας αρχίσουμε από εδώ, από την Ελλάδα μας για να οικοδομήσουμε μια πραγματικά δημοκρατική Ευρώπη.

Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας.

Ας γίνει ξανά το σπίτι όλων των πολιτών.

Δεν πρέπει να υπάρχουν Ευρωπαίοι πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.

Πρέπει να εργαστούμε για μια Ευρώπη από την οποία κανείς δεν θα είναι αναγκασμένος να φύγει από την χώρα του , μόνο και μόνο για να αναζητήσει καλύτερες συνθήκες ζωής.

Η Ευρώπη βρίσκεται σε μια περίοδο σημαντικών ανακατατάξεων όπου η Ν.Δ. το κατεξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα της χώρας μας πρέπει υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη να συμβάλλει έτσι ώστε να επικρατήσουν  οι φιλελεύθερες ιδέες και να επαναπροσδιοριστεί δημιουργικά η θέση της χώρας μας, μετά τις παλινωδίες  των τελευταίων ετών.

Στο ευρωκοινοβούλιο κρίνεται η  καθημερινότητά  μας γι αυτό  με  αίσθημα ευθύνης  θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στην προτίμηση σας.

Ήρθε η ώρα της δικής μας γενιάς.

Αρκεί να μας εμπιστευτείτε!

Όλη η επικαιρότητα