Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Με 419 εκλογικά τμήματα οι εκλογές στην Ηλεία – Συμμετέχουν 17 ψηφοδέλτια, πού ψηφίζουν οι ετεροδημότες

Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ομαλή διεξαγωγή των Εθνικών Εκλογών που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019. Στην Π.Ε. Ηλείας  168.889 εκλογείς θα ψηφίσουν σε 419 εκλογικά τμήματα και ένα μικτό εκλογικό ετεροδημοτών άλλων εκλογικών περιφερειών στο 1ο Δημοτικό Πύργου.

Ήδη προσωπικό 161 υπαλλήλων και από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες έχουν κατανεμηθεί σε συνεργεία, προκειμένου αφενός να κάνουν έγκαιρα την κατανομή του εκλογικού υλικού (κάλπες, σάκους με εκλογικό υλικό και ψηφοδέλτια) αφετέρου να συντονίσουν την όλη διαδικασία έως και τη μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Επισημαίνεται ότι η λειτουργία «Μάθε πού ψηφίζεις» (https://www.ypes.gr) επικαιροποιήθηκε περιλαμβάνοντας όλες τις νεότερες μεταβολές και τέθηκε εκ νέου σε λειτουργία, προκειμένου να ενημερωθούν οι ψηφοφόροι για το πού ψηφίζουν την Κυριακή.

Το εκλογικό σώμα στον νομό ανέρχεται στους 168.502 εκλογείς, οι οποίοι θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 17 κόμματα που ανακηρύχθηκαν επίσημα στην Ηλεία.

Στον δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης θα λειτουργήσουν 51 εκλογικά τμήματα για 21.034 ψηφοφόρους, στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων 49 εκλογικά τμήματα για 15.582 ψηφοφόρους, στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας 53 τμήματα για 18.468 εκλογείς, στη Ζαχάρω 39 εκλογικά τμήματα για 12571 εκλογείς, στον δήμο Ήλιδας 74 τμήματα για 33.880 ψηφοφόρους, στον δήμο Πηνειού 36 εκλογικά τμήματα για 16489 εκλογείς και στον δήμο Πύργου 117 εκλογικά τμήματα για 50.865 εκλογείς.

Επίσης θα λειτουργήσουν επτά αμιγή εκλογικά τμήματα στην Αθήνα και ένα στον Πειραιά για 4.340 Ηλείους ετεροδημότες, καθώς και 9 εκλογικά τμήματα σε Αχαΐα, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Κεφαλονιά, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική.

Στην Αθήνα το εκλογικό τμήμα θα λειτουργήσει στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω (Πελοποννήσου 2) και στον Πειραιά στο 22ο Δημοτικό Σχολείο (Λεωφόρος Χατζηκυριάκου 2)

Ο Βασίλης Αλεξόπουλος, προϊστάμενος δ/νσης διοικητικού & Οικονομικού της ΠΕ Ηλείας, τόνισε ότι οι υπηρεσίες είναι απόλυτα έτοιμες για τις εκλογές της Κυριακής, προσθέτοντας ότι κέρδισαν επιτυχώς το στοίχημα των τετραπλών καλπών στις εκλογές που προηγήθηκαν.

«Η προηγούμενη διαδικασία ήταν πρωτόγνωρη για τα εκλογικά χρονικά της χώρας. Παρά τις δυσκολίες, όμως, το αποτέλεσμα στην Ηλεία ήταν άριστο και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, κάτι που οφείλεται στη γνώση των υπαλλήλων και στη συμβολή του περ/ρχη και του αντιπερ/ρχη. Τώρα είναι δεδομένο ότι με μία κάλπη θα έχουμε πιο γρήγορα τα αποτελέσματα και οι υπηρεσίες είναι καθ’ όλα έτοιμες», δήλωσε ο κ. Αλεξόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα