Εκλογικά Νέα Πολιτική

Νέα Δημοκρατία: Δέσμευση για κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων υψηλού κόστους

Ακούστε το άρθρο

«Δέσμευση της ΝΔ είναι ότι θα υλοποιήσουμε άμεσα την κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων για συγκεκριμένες ομάδες ασθενών (π.χ. ασθενείς με καρκίνο, ΑΜΕΑ κ.λπ.) προκειμένου να σταματήσει η απαράδεκτη “τιμωρία” τους να περιμένουν ώρες στις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για να πάρουν ειδικά φάρμακα ή να πρέπει να διανύσουν τεράστιες αποστάσεις, ιδίως στην περιφέρεια, για να εξασφαλίσουν την απαραίτητη θεραπεία τους».

Τα παραπάνω αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου και ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας, Ιάσωνας Φωτήλας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Προτείνουν επίσης «για την ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας και των μετακινήσεων των ασθενών και των οικείων τους, τα φάρμακα να μπορούν να τα παραλαμβάνουν οι πολίτες και από τα φαρμακεία της γειτονιάς τους». Είναι προφανές, τονίζουν τα δύο στελέχη της ΝΔ, «ότι οι εναλλακτικές αυτές οδοί προμήθειας των ειδικών φαρμάκων από τους ασθενείς δημιουργούνται για τη διευκόλυνσή τους και προσφέρονται σε αυτούς ως πρόσθετη επιλογή. Είναι επίσης προφανές ότι η ασφαλής αποθήκευση, διακίνηση και παροχή των ειδικών φαρμάκων θα είναι αντικείμενο της αποκλειστικής ευθύνης και εποπτείας του ΕΟΠΥΥ και των αρμόδιων υπηρεσιών του».

Όλη η επικαιρότητα