Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Περιοδεία στην επαρχία Ολυμπίας από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Λευτέρη Βαρουξή

Ακούστε το άρθρο

Σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα η επίσκεψη στο Δούκα.

Στον τόπο καταγωγής του, το Δούκα στη  Φολόη του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας βρέθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Λευτέρης Βαρουξής  στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιοχή και έτυχε θερμής υποδοχής. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής πήγε στο πατρογονικό σπίτι (που βρίσκεται στην οδό Λεωνίδα Βαρουξή προς τιμή του προπάππου του) και συνομίλησε με ανθρώπους που γνώριζαν τον πατέρα και τον παππού του «Είναι σημειολογική η επιλογή μου αυτή, να επισκεφθώ το χωριό των παππούδων μου, ένα τόπο που μου ξυπνά όμορφες αναμνήσεις .  Από εδώ, από το Δούκα, από ένα πολύ φτωχό  ορεινό χωριό, ξεκίνησε ο προπάππους μου. Όταν λέω ότι είμαι  ένας από σας, εσείς καταλαβαίνετε τι εννοώ. Πήρα την απόφαση να πολιτευτώ με πολύ μεγάλο αίσθημα ευθύνης. Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με την πολιτική άλλα κάθε μέρα που περνάει νιώθω πως έκανα τη σωστή επιλογή. Εάν εκλεγώ Ευρωβουλευτής  θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό να πείσω τους συναδέλφους μου να δουλέψουμε για τα προβλήματα των ορεινών περιοχών της χώρας μας – όπως η περιοχή που βρίσκομαι σήμερα –  οι οποίες δυστυχώς έχουν παραμεληθεί τα τελευταία χρόνια. Τα χωριά μας είναι ο χώρος όπου «χτυπά» η καρδιά της χώρας μας και είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε κοντά στους ανθρώπους τους» .

Οι αναμνήσεις και τα λόγια του υποψήφιου ευρωβουλευτή έλαβαν το πιο ένθερμο χειροκρότημα του κόσμου.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην επαρχία Ολυμπίας και συγκεκριμένα στις περιοχές Ολύμπια, Λάλα, Δούκα, Κούμανι και Δίβρη, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής είχε συναντήσεις με συλλόγους και φορείς της περιοχής αλλά και κατοίκους που έσπευσαν να τον υποδεχτούν.

Στα Ολύμπια, ο υπ. ευρωβουλευτής επισκέφθηκε την κεντρική αγορά και τους υπoψηφίους δημάρχους κ. Θ. Κοτζιά, κ. Γ. Αηδόνη, και κ. Γ. Γεωργιόπουλο, όπου και οι τρείς θεωρούν μεγάλη τιμή για την Αρχαία Ολυμπία την εκπροσώπηση της από τον Λευτέρη Βαρουξή στο ευρωψηφοδέλτιο και τον καλωσόρισαν ως έναν δικό τους άνθρωπο που τους κάνει περήφανους με την δράση, τις γνώσεις του και την εν γένει στάση του στα ευρωπαϊκά ζητήματα. Δεσμεύτηκαν και οι τρεις να βοηθήσουν τον Λευτέρη με όλες τους τις δυνάμεις για να πετύχει τον στόχο του.

Στις συνομιλίες μαζί τους ο Λευτέρης Βαρουξής επικεντρώθηκε στα θέματα τα οποία θέλει να αναδείξει στο Ευρωκοινοβούλιο, που αφορούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι  ορεινές περιοχές της Ηλείας και της Ελλάδας γενικότερα, αλλά και στα εργαλεία που υπάρχουν για να γίνουν οι απαραίτητες βελτιωτικές κινήσεις, ώστε να διεκδικηθούν τα απαραίτητα κίνητρα και οι χρηματοδοτήσεις.

Αυτό που όλοι τόνισαν είναι πως «η εκλογή του στο Ευρωκοινοβούλιο θα είναι γι αυτούς πρώτη προτεραιότητα. Είναι τιμή και τύχη να έχουμε έναν Ηλείο που γνωρίζει καλά τους ευρωπαϊκούς θεσμούς αλλά και τα προβλήματα της περιοχής. Η εκλογή του στο Ευρωκοινοβούλιο θα είναι μια νίκη όλων των Ηλείων».

Όλη η επικαιρότητα