Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Τι λένε και τι εύχονται οι πολίτες της Ηλείας για τη νέα κυβέρνηση

Ακούστε το άρθρο

Τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής ανέδειξαν το τέλος εποχής του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας και την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη ως νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας, προσφέροντάς του την πολυπόθητη αυτοδυναμία που του επιτρέπει να εκτελέσει το σχέδιο ανάπτυξης που έχει καταρτίσει για τη χώρα χωρίς εμπόδια, με στόχο να βγάλει τη χώρα από τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει εδώ και μια δεκαετία.

Το αποτέλεσμα των εκλογών έφερε χαμόγελα στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έλαβε 39,7% και 158 έδρες, με το τρίπτυχο λιγότεροι φόροι-νέες δουλειές–ασφάλεια να πείθει εν τέλει τον ελληνικό λαό προκειμένου να επιλέξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για νέο πρωθυπουργό. Επιπλέον, κατάφερε να κερδίσει όσους ήταν δυσαρεστημένοι από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον ο κ. Μητσοτάκης καλείται να ανταποκριθεί στις μεγάλες προσδοκίες που καλλιέργησε για επιτάχυνση της οικονομικής ανάκαμψης, γενίκευση της ευημερίας και βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, με την εντολή που του έδωσε ο λαός να είναι ισχυρή.

Ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο

Την πεποίθησή τους και τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο μέλλον με προοπτικές, εξέφρασαν οι Ηλείοι με αφορμή το αποτέλεσμα των εκλογών που έφερε στην πρώτη θέση την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Για τους περισσότερους το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο, με τις προσδοκίες πλέον να είναι μεγάλες. Ακόμη, τεράστιες είναι και οι προσδοκίες πως η νέα κυβέρνηση μπορεί να βγάλει από το τέλμα που έχει περιέλθει εδώ και χρόνια την Ηλεία, θεωρώντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί πιθανόν την ιδανικότερη επιλογή αυτή τη χρονική στιγμή για τη χώρα.

Παρακάτω ακολουθούν οι απόψεις των πολιτών όσον αφορά τη νίκη της ΝΔ και τις προσδοκίες τους:

Αντώνης Κουβελιώτης: «Το αποτέλεσμα είχε φανεί από την Ευρωβουλή, οπότε θεωρώ ήταν αναμενόμενο. Ότι η ΝΔ αναδείχθηκε πρώτη δε με εκπλήσσει. Παρ’ όλα αυτά, ο Τσίπρας στάθηκε στο ύψος του. Είναι εύκολο την επόμενη τετραετία να επιστρέψει στη διακυβέρνηση, με μείον 5 του Μητσοτάκη και συν 5 του Τσίπρα. Τίποτα δεν τελείωσε, εκτός αν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 20%. Όσον αφορά την αποχή, ο κόσμος είναι απογοητευμένος για τα δεινά που τόσα χρόνια υπομένει. Ιδιαίτερα η νεολαία διάλεξε τις παραλίες. Ο κόσμος πλέον περιμένει πολλά, αφού ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για επενδύσεις και καλές δουλειές με καλό μισθό. Αν δεν μπορέσει να τα καταφέρει εντός ενός χρόνου, θα ζητήσουν το κεφάλι του επί πίνακι».

Θανάσης Ζουμπούλης: «Για τους περισσότερους το αποτέλεσμα ήταν γνωστό. Λόγω Ευροεκλογών, υπήρχε ήδη το ρεύμα προς τη ΝΔ. Βέβαια η διαφορά είναι ίσως απρόσμενη, αν και οι δημοσκοπήσεις μίλαγαν για ακόμα μεγαλύτερη. Ο κόσμος με την αποχή έδειξε πόσο κουρασμένος είναι με όλα. Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού είναι αυτή που έδειξαν οι κάλπες και είναι σεβαστή. Πλέον, θα πρέπει να κοιτάμε το μέλλον με ελπίδα και μακάρι να κάνει όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης, αλλιώς ο λαός δε θα δώσει δεύτερη ευκαιρία».

Κωνσταντίνος Λιάγκουρας: «Η Ελλάδα περίμενε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Η διαφορά ήταν τέτοια που δίνει αυτοδυναμία και αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία, καθώς δε υπάρχει πρόβλημα στη λήψη αποφάσεων και περίπτωση ακυβερνησίας. Πλέον το μέλλον είναι ελπιδοφόρο. Ο κ. Μητσοτάκης θεωρώ είναι η τελευταία ελπίδα. Αν αποτύχει και αυτός, τότε κανείς δε θα μπορεί να τα καταφέρει. Η ισχυρή εντολή δόθηκε προκειμένου να μπορέσει να λύσει τα προβλήματα. Όταν γίνονται εκλογές καλοκαίρι, λογικό είναι να υπάρχει αποχή αφού ο κόσμος προτιμά τη θάλασσα, ενώ και τα 10 χρόνια στην κρίση έχουν προκαλέσει πολλά δεινά. Εύχομαι τα μνημόνια να λήξουν και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Αλέκος Τουμπάκης: «Έφυγε ο «καρκίνος» και πιστεύω πλέον θα μπορέσουμε να ζήσουμε καλά. Εμάς τους συνταξιούχους της μεσαίας τάξης μας «βούλιαξε». Πιστεύω θα έρθουν καλές μέρες. Χρειάζεται σίγουρα μεγάλη προσοχή στις αποφάσεις του ο κ. Μητσοτάκης, ενώ σημαντική είναι η επιλογή των σωστών προσώπων στο σχηματισμό κυβέρνησης. Η αποχή θεωρώ οφειλόταν στο καλοκαίρι και πιστεύω πως ήταν τρικ του κ. Τσίπρα για να σώσει την παρτίδα. Φαινόταν καιρό τώρα ότι η ΝΔ έχει προβάδισμα. Με 158 έδρες θα μπορέσει να κάνει δουλειά χωρίς προβλήματα. Θα πρέπει να φροντίσει όμως και τον Πύργο, που χρόνια τώρα περνάει πολλά. Ο δρόμος Πάτρα-Πύργος αποτελεί βασικό ζήτημα για την Ηλεία. Πολλοί έχουν δώσει υποσχέσεις, αλλά κανείς δεν τις τήρησε. Είμαστε ευχαριστημένοι με την νίκη της ΝΔ και θεωρούμε ότι θα πάει καλά».

Βαγγέλης Παπαγεωργίου: «Το αποτέλεσμα είχε διαγραφεί από τις 26 Μαΐου. Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Πλέον μένει να δούμε πως μπορεί να ανοικοδομηθεί η Ελλάδα, που το μόνο στήριγμά της είναι η ελπίδα. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια θεωρώ θα καταφέρει να πετύχει όσα σχεδιάζει. Αξίζουμε καλύτερη τύχη και εύχομαι όσα υποσχέθηκε να δώσουν ώθηση στον κόσμο προκειμένου να αποκατασταθεί το κύρος και η οικονομία της χώρας. Περιμέναμε μεγάλη διαφορά, αφού ο κόσμος είχε αποφασίσει αλλαγή σελίδας. Ελπίζουμε με την καινούρια κυβέρνηση να αποκατασταθούν κάποιες αλήθειες. Οφείλω όμως να μιλήσω και για αυτό το θαυμάσιο παιδί, τον έξοχο άντρα που λέγεται Διονύσιος Καλαματιανός, όπου πραγματικά άξιζε την πρωτιά, αφού είναι άξιο παιδί. Συγχαρητήρια σε όλους τους βουλευτές μας. Ελπίζουμε να βοηθήσουν και να πάει η Ελλάδα μπροστά».

Πέτρος Σταθόπουλος: «Το αποτέλεσμα το περιμέναμε, αφού όσα έχουμε τραβήξει είναι θλιβερά. Ελπίζω η νέα κυβέρνηση να κοιτάξει το λαό, προκειμένου να μείνει στην εξουσία. Ο λαός πεινάει. Θέλω να πιστεύω ότι θα ανταποκριθούν σε όσα έχουν πει και θα κρατήσουν τις υποσχέσεις τους, ώστε να μπορέσει να δει ο κόσμος καλύτερες μέρες. Η Ηλεία θα πρέπει να ελπίζει, αφού η νέα κυβέρνηση αποτελείται από σχετικά νέα πρόσωπα. Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να είναι μικρός, αλλά διαθέτει εμπειρία λόγω του γένους του. Υπάρχει θέληση για δουλειά και ελπίζω να πάμε καλά. Η αποχή ευθύνεται κυρίως στην κούραση του κόσμου, στην απογοήτευσή του και στο καλοκαίρι, οπότε ήταν λογικό να είναι μεγάλο το ποσοστό».

Όλη η επικαιρότητα