Αχαϊα Εκλογές Εκλογικά Νέα Πολιτική

Το “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά θέλει την Πάτρα, πόλη καθαρή!

Ακούστε το άρθρο

Το “σπιράλ” εμπνέεται από την αρχή που λέει ότι η καθαριότητα στην πόλη είναι αρμοδιότητα του Δήμου και η καθαρή πόλη είναι ευθύνη όλων των δημοτών. Μπορούμε να κάνουμε την Πάτρα, μια πόλη καθαρή, αρκεί να φροντίζουμε να δίνουμε αποτελεσματικές λύσεις που προστατεύουν το περιβάλλον, εξοικονομούν πόρους και βελτιώνουν την εικόνα της πόλης μας.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχει σε ισχύ ένας εθνικός, περιφερειακός και δημοτικός σχεδιασμός που είναι μάλλον μη ρεαλιστικός. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό αυτό προβλέπεται η κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων και, τουλάχιστον, τετραπλασιασμός του όγκου των απορριμμάτων που ανακυκλώνονται.

> Όταν μιλάμε για πόλη καθαρή εννοούμε,

Μια ολοκληρωτικά διαφορετική προσέγγιση του συνολικού προβλήματος, που ξεκινάει από την αναδιάταξη των υπηρεσιών καθαριότητας και φτάνει μέχρι τη συστηματική προσπάθεια για την αλλαγή νοοτροπίας των συνδημοτών.

Σε κάθε περίπτωση η κατασκευή του εργοστασίου είναι επείγουσα ανάγκη, όπως επείγουσα ανάγκη είναι και η αύξηση της ανακύκλωσης, συμπεριλαμβανομένης της οικιακής κομποστοποίησης.

> Όταν μιλάμε για πόλη καθαρή εννοούμε,

Την ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης σε όλη την έκταση του Δήμου.

Ζητάμε την ολοκλήρωση σύνδεσης του ήδη κατασκευασμένου δικτύου Ρίου – Καστελόκαμπου και κατασκευή των αγωγών που έχουν εγκριθεί από το 2014 για σύνδεση των περιοχών Μεσσάτιδας – Βραχνεΐκων – Παραλίας.

Την αναβάθμιση-επέκταση της μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού, με μια συνεκτική και ολοκληρωμένη πρόταση, με σαφές χρονοδιάγραμμα και πλήρη πρόβλεψη και εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων.

«Η Πάτρα που ονειρευόμαστε είναι εκείνη που μπορούμε να δημιουργήσουμε» τονίζει ο υποψήφιος Δήμαρχος Πέτρος Ψωμάς. Το “σπιράλ” καταθέτει τη δική του προσέγγιση και σημειώνει πως ακόμα κι αν δεν έχει όλες τις απαντήσεις, ξέρει εκείνους που τις έχουν και μπορεί να τους κινητοποιήσει.

Περισσότερα για το πρόγραμμα του “σπιράλ” στο www.spiralpatras.gr

Όλη η επικαιρότητα