Ηλεία

Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του το σωματείο “Παραπληγικών Κινητικά Αναπήρων Ν. Ηλείας”

Ακούστε το άρθρο

Το σωματείο “Παραπληγικών Κινητικά Αναπήρων Ν. Ηλείας” έκοψε χθες την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο ΚΕ.ΦΙ.ΑΠ. (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) Πύργου, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού, του βουλευτή Ηλείας κ. Διονύση Καλαματιανού, του δημάρχου Πύργου κ. Τάκη Αντωνακόπουλου, των αντιδημάρχων Πύργου κ.κ. Γιάννη Αργυρόπουλου, Γιάννη Παπαδημητρίου, Λάμπη Αριστειδόπουλου, Μαρίνου Αχτύπη και Ανδρέα Βγενόπουλου, του Λιμενάρχη Κατακόλου Δημήτριος Παπαηλιού, του υπολιμενάρχη Κατακόλου κ. Απόστολου Γκάντζιου, του πρώην διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Κώστα Διαμαντόπουλου, της προέδρου της ΔΕΥΑΠ κ. Ρούλας Αλικάκη του προέδρου του ΔΟΒ κ. Λεωνίδα Βαρουξή και αρκετών άλλων.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός στην ομιλία του στάθηκε στην ανάγκη όλοι όσοι οδηγούν αυτοκίνητο ή μηχανή να φορούν ζώνη και κράνος για να μην διακινδυνεύσουν να υποστούν κάποιον σοβαρό τραυματισμό, ενώ ο δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι η πολλοστή φορά που βρισκόμαστε εδώ, δεν ξέρω αν αυτά που έχουμε πει στο παρελθόν ή έχουμε συμφωνήσει έχουν τηρηθεί και έχουν υλοποιηθεί. Το σίγουρο όμως είναι ότι επιμένουμε σε αυτά. Νομίζω ότι δεν θα έρθει ποτέ η στιγμή που όλα θα είναι τέλεια και δεν θα διαμαρτυρόμαστε, δεν θα περιμένουμε να βελτιωθεί η ζωή μας.

Η αιτία του κακού για όλα τα δεινά που μας απασχολούν πολλές φορές είναι στη νοοτροπία και η παιδεία μας. Εμείς είμαστε δίπλα στα παιδιά που έχουν προβλήματα και προσπαθούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητά τους, αλλά και όλων των πολιτών μας. Για να πούμε ένα παράδειγμα μεγάλο πρόβλημα είναι η καθαριότητα στην πόλη. Αρχίσαμε και παίρνουμε τους πρώτους κάδους, αλλά όπως βλέπεται σε τρεις κάδους, ο ένας είναι υπερπλήρες από σακούλες, ενώ οι άλλοι δύο είναι άδειοι και οι σακούλες είναι κάτω. Αυτά και κάποια άλλα που συμβαίνουν κάποιοι τα κουκουλώνουν και τα βάζουν κάτω από το χαλί, αλλά εμείς αυτό δεν θα το κάνουμε.

Γεννηθήκαμε σε μία κοινωνία, σε ένα σύστημα αξιών χριστιανικό, το οποίο είναι το ανώτερο σύστημα αξιών που υπάρχει στον δυτικό πολιτισμό. Θα πρέπει να εξυπηρετήσουμε τον συνάνθρωπό μας, να δείξουμε περισσότερη αλληλεγγύη σε αυτούς που έχουν κάποιο πρόβλημα. Γενικά σε έναν σύγχρονο πολιτισμό πρέπει να δίνεις προτεραιότητα στους ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες από σένα. Αυτό πρέπει να το αποτυπώσουμε όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη … Το μεγαλύτερο βραβείο που θα πάρουμε είναι όταν βοηθάμε έναν αναξιοπαθούντα συμπολίτη μας. Οι δράσεις μας για τους ανθρώπους με προβλήματα θα συνεχιστούν, κάποιες από αυτές έχουν ενισχυθεί και διάθεσή μας είναι να κάνουμε και άλλα πράγματα και θα είμαστε μαζί σας σε ότι μας ζητήσετε».

Από την πλευρά του ο βουλευτής Ηλείας κ. Διονύσης Καλαματιανός τόνισε στην ομιλία του.

«Η συμπεριφορά της θεσμοθετημένης πολιτείας απέναντι στα άτομα με αναπηρία πρέπει να δείχνει την αγάπη που είναι αναγκαίο να έχει η κοινωνία στα άτομα με αναπηρία που έχουν ανάγκη από πράξεις και όχι από λόγια. Η πολιτεία οφείλει να σταθεί δίπλα τους και να τα βοηθήσει να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην υγεία, στην Παιδεία, στον αθλητισμό στην αυτόνομη διαβίωση. Αυτές είναι οι κατακτήσεις που δεν θα έρθουν έτσι μόνες τους, αλλά με την συμβολή της πολιτείας που πρέπει να σταθεί αρωγός, όπως και η εκκλησία. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετά για τους ανθρώπους με αναπηρία, όπως αύξηση του προϋπολογισμού για τις προνοιάκες και θεσμοθετημένες δομές που βοήθησαν σε εξέλιξη των διαδικασιών, αλλά πρέπει να γίνουν και άλλα πολλά».

Ο αντιδήμαρχος Πύργου κ. Γιάννης Αργυρόπουλος στην ομιλία του στάθηκε στα έργα που έχουν ενταχτεί στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Πύργου για την καλυτέρευση της ζωής των ατόμων με αναπηρία, όπως να εγκατασταθούν μπάρες σε κεντρικά σημεία της πόλης και φυσικά η τοποθέτηση δυο sea track στις παραλίες του δήμου.

Συγκινητική ήταν εντωμεταξύ η προσφορά μια τιμητικής πλακέτας από τον αντιδήμαρχο Πύργου κ. Γιάννη Αργυρόπουλο στον πρόεδρο του σωματείου κ. Παντελή Παπαναγιώτου, που ανέφερε ότι επειδή έχει χτυπήσει και αυτός στο δρόμο καρμανιόλα Πάτρα – Πύργος, θα πρέπει όλοι να δούμε πώς θα προχωρήσει αυτό το έργο και μάλιστα συνεχάρη τον Δήμαρχο Πύργου για την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει για την ολοκλήρωση αυτού του μεγάλου έργου.

Όλη η επικαιρότητα