Αρθρογραφία

Εκπαιδευτικές πρωτοπορίες

23.jpg
Ακούστε το άρθρο

Πρωτοπορεί η Κυβέρνηση και δείχνει καθημερινά αμέριστο το ενδιαφέρον της προς διάφορες κοινωνικές ομάδες, ειδικά δε προς τους νέους και τους μαθητές, με προγράμματα κυρίως εκπαιδευτικά, αλλά και αναψυχής, έτσι ώστε τελειώνοντας το σχολείο να έχουν αποκτήσει περισσότερα εφόδια για την ζωή και φυσικά εκλεκτές πολιτικές προτιμήσεις προς τον ευεργέτη τους.

Ετσι λοιπόν μετά την παροχή των γνωστών πλέον σε όλους μας Hi-fi και την ευμενή υποδοχή τους από τον μαθητόκοσμο, έρχεται άλλη πρωτοπόρα ιδέα προς εφαρμογή, πιο ριζοσπαστική και καινοτόμα, τέτοια που μπορεί να πιστοποιήσει και την ερχόμενη ,κατά την κυβέρνηση φυσικά ,ανάκαμψη, έρχεται η πρόταση για τον χειμερινό τουρισμό των μαθητών.

Στα πλαίσια των μαθητικών εκδρομών λοιπών και αντί να συνωστίζονται στις μεγαλουπόλεις, μαθητές, καθηγητές και γονείς, θα συνωστίζονται στα όρη και στα βουνά, όπου χιονοδρομικά κέντρα και λοιπές εγκαταστάσεις χειμερινού τουρισμού, έτσι ώστε οι μαθητές κυρίως να εξοικειωθούν με το φυσικό περιβάλλον και την άγρια φύση.

Φυσικά θα ενταχθεί στο ωρολόγιο σχολικό πρόγραμμα και το μάθημα του σκί, με τεχνικές, καταβάσεων, αναβάσεων κλπ. έτσι ώστε εκεί πάνω στα βουνά να συνδυασθεί το τερπνόν και το ωφέλιμον για όλους, ακόμη και για τους επιχειρηματίες των σαλέ, ξενώνων κλπ. εγκαταστάσεων και καταλυμάτων.

Ταυτόχρονα θα υπάρξει μέριμνα, ώστε οι συνοδοί των παιδιών, καθηγητές, γονείς, κηδεμόνες, κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης να παρακολουθούν διάφορες εκδηλώσεις, όπως επιδείξεις μόδας, καλλιστεία και βίντεο με κυβερνητικές δραστηριότητες, για να μην αισθανθεί κανείς πλήξη και βαριεμάρα και φυσικά η πρώτη εμπειρία να εξασφαλίσει την παγίωση και μονιμότητα του πρωτοπόρου αυτού μέτρου υπέρ των νέων.

Φυσικά την εκπαιδευτική αυτή πρωτοπορία της κυβέρνησής μας, όπως και την προηγούμενη με τα hi-fi, αντιμετωπίζει λίαν ευνοϊκά η Τρόϊκα, με σοβαρές πιθανότητες να προωθηθεί και σε άλλες χώρες, κυρίως χρεοκοπημένες και υπό επιτήρηση, ως καινοτομία πρώτης κατηγορίας και ως μία ακόμη σοβαρή παράμετρο προς την ποθούμενη ανάκαμψη.

Ξεφεύγουμε ,όπως καταλαβαίνουμε, ακόμη και οι ελάχιστοι κακόπιστοι, από τα παραδοσιακά και χρεοκοπημένα μοντέλα ανάπτυξης και εισερχόμαστε σε μοντέρνες μεθόδους παρεμβάσεων και κατευθύνσεων, πάντα με στόχο την ποιοτική ώθηση προς την ανάπτυξη της κοινωνίας και την έξοδό μας από την πολύπλευρη κρίση.

Οσο για το κόστος της μεταρρύθμισης αυτής, εκτός της συνεισφοράς των γονέων, θα επιβληθεί ένα ακόμη ισοδύναμο μέτρο, με μία οριζόντια απόφαση επιβολής χαρατσίου, εισφοράς κλπ, όπως άριστα έχει εκπαιδευτεί η κυβέρνηση αυτή και έχει αποδεχτεί φυσικά ο κόσμος, δια της σιωπής, ανοχής, αποφυγής και συμβιβασμού πλέον ,με τέτοιες πρωτοπόρες δήθεν και παντελώς απαράδεκτες πρωτοβουλίες.

Δημήτρης Μάλλιος

Όλη η επικαιρότητα