Αγροτικά Ηλεία

Εκπαιδεύτηκαν οι νέοι αγρότες – Ολοκληρώθηκε ο τελευταίος κύκλος σεμιναρίων

Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο τελευταίος κύκλος σεμιναρίων για τους Νέους Αγρότες του 2014, που πραγματοποιήθηκε από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν πολλοί αγρότες- μέλη της Ένωσης Νέων Αγροτών Ηλείας και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα χρήσιμο πρόγραμμα που θα τους βοηθήσει στην επαγγελματική τους εξέλιξη. Άλλωστε, η συμμετοχή στο σεμινάριο των νέων αγροτών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ήταν υποχρεωτική και έτσι για λίγο άφησαν τα χωράφια και κάθισαν στα θρανία!

Το αντικείμενο του σεμιναρίου αφορούσε επί της ουσίας τα πάντα για τα αγροτικά θέματα και κυρίως για την φυτική παραγωγή, ενώ δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στις καλλιέργειες των κηπευτικών.

Οι νέοι αγρότες εκτός από την ενασχόλησή τους με τα χωράφια και τις καλλιέργειές τους, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν το αντικείμενό τους, έμαθαν πράγματα που δεν γνώριζαν, βελτίωσαν τις γνώσεις τους και πλέον έχουν την δυνατότητα να εφαρμόσουν και στην πράξη ότι μέχρι σήμερα ήταν θεωρία.

Οι ίδιοι χαρακτήρισαν ιδιαίτερα χρήσιμο το συγκεκριμένο σεμινάριο και κατανόησαν την αναγκαιότητα εκπαίδευσης των αγροτών, γιατί οι καλλιέργειες διαρκώς εξελίσσονται και πρέπει ο σωστός αγρότης να μην μένει πίσω από τις εξελίξεις.

Να σημειωθεί ότι τα σεμινάρια έγιναν στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας Ηλείας και οι νέοι αγρότες με την ολοκλήρωσή τους έλαβαν και τα πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Όλη η επικαιρότητα