Ηλεία

Εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων Σωματείων Ηλείας: «Ταφόπλακα τα νέα μέτρα»

Ακούστε το άρθρο

Κάλεσμα συμμετοχής και αγωνιστικής παρουσίας στις αυριανές κινητοποιήσεις ενάντια στο 4ο Μνημόνιο απηύθυναν χθες το πρωί σε συνέντευξη Τύπου στο Μικρό Συνεδριακό της ΠΕ Ηλείας οι εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων Σωματείων Ηλείας.
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας, Βασίλης Βασιλειάδης, τόνισε ότι τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί εδώ και επτά χρόνια, έχουν στοιχίσει στον ελληνικό λαό δεκάδες δις και έχουν διαλύσει κοινωνικά δικαιώματα και εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών.

«Η περίοδος που διανύουμε, βρίσκει όλους εμάς, εργαζόμενους, άνεργους, νέους, συνταξιούχους, σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Σε τρεις μέρες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με τις ευλογίες των δανειστών του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΥ αναμένεται να περάσει ένα πολυνομοσχέδιο το οποίο εμπεδώνει πλέον και τα τρία προηγούμενα μνημόνια, βάζει ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες για ανάκαμψη και δείχνει ότι το βαρέλι δυστυχώς δεν έχει ακόμα πάτο. Καλούμε λοιπόν στην απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη τον ελληνικό λαό να δώσει μια απάντηση, ότι δε μπορεί να περάσουν αυτά τα μέτρα ατουφέκιστα. Θα υπάρξουν κινητοποιήσεις και την επόμενη ημέρα, που θα ψηφίζονται στη Βουλή», τόνισε ο κ.Βασιλειάδης, προσθέτοντας ότι θα γίνει προσυγκέντρωση στις 10:30 στο 2ο Λύκειο Πύργου και στη συνέχεια θα πορευθούν μαζί με τους υπόλοιπους εργαζομένους στην  πορεία του ΠΑΜΕ.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας τόνισε ότι οι σύγχρονες ανθρώπινες ανάγκες επιτάσσσουν ενίσχυση της υγείας και της παιδείας με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και την κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας.

«Ζητάμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΕ Ηλείας, Ανδρέας Ασημακόπουλος, δήλωσε πως σε λίγες ημέρες οι εργαζόμενοι οι άνεργοι αυτοπασχολούμενοι θα έρθουν αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα, την ψήφιση του 4ου μνημονίου, μια συνταγή που τα τελευταία χρονια που παρουσιάζεται ως λύση στα οικονομικά προβλήματα από τις προηγούμενες και νυν πολιτικές, η οποία όμως μόνοι διογκώνει και δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα.

«Θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι ο δρόμος ο υποταγμένος στην κεφαλαιοκρατία τα μνημόνια και τις επιταγές των δανειστών δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η κοινωνία έχει ανάγκες, κάθε μέρα βουλιάζει και δεν μπορεί να επιβιώσει. Αυτές οι πολιτικές πρέπει να ανατραπούν»,  σημείωσε ο κ.Ασημακόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα